خبرنامه شماره ۲۱ مقابله با فساد و فقر : خصوصی­ سازی و توزیع رانت و فساد


خصوصی­ سازی و توزیع رانت و فساد

بازداشت رییس سازمان خصوصی­ سازی با اتهام سوء استفاده از موقعیت دولتی یا به عبارت دیگر فساد، سؤالات مهم و اساسی پیرامون سیاست خصوصی­ سازی در ایران را بیش از هر زمان دیگر برجسته کرد. نظریه جدید خصوصی ­سازی به عنوان سیاست اقتصادی، برای اولین بار توسط جمهوری فدرال آلمان در سال ۱۹۷۵ بکار گرفته شد و دولت بخش عمده سهام فولکس واگن را به سرمایه ­گذاران خصوصی فروخت .موج بعدی خصوصی­ سازی در دهه ۱۹۸۰ با خصوصی ­سازی تلکام توسط مارگارت تاچر و خصوصی کردن بانک­ های بزرگ کشور فرانسه توسط شیراک آغاز شد.  سپس خصوصی ­سازی در  کشورهایی در قاره­های دیگر، مثل ژاپن و مکزیک گسترش یافت. در این کشورها  شرکت­های مخابراتی دولتی را خصوصی کردند. با  فروپاشی رژیم­های کمونیستی در اروپای شرقی و اتحاد شوروی سابق، موج سوم خصوصی­ سازی آغاز شد. در مدت ده ساله بین ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۴ در سطح جهانی، خصوصی­سازی منجر به انتقال سرمایه­ای معادل ۴۶۸ میلیارد دلار از بخش دولتی به بخش خصوصی شد. در اجرای این سیاست جهانی تاکنون بیش از ۱۶۰ کشور صنایع خود را خصوصی کرده ­اند.

اساس مفهوم خصوصی ­سازی به شیوه ­های کاهش نقش دولت و واگذاری آن به بخش خصوصی و پیروی از منطق بازار در تمام تصمیمات اقتصادی اطلاق می­شود. انحصارزدایی  از طریق کاهش جایگاه نسبی بخش دولتی و واگذاری نقش بیشتر به بخش خصوصی، مهم­ترین سیاست خصوصی­ سازی محسوب می­شود.

اما خصوصی­ سازی در ایران معنا و مفهومی کاملاً متفاوت دارد و در اغلب موارد به توزیع رانت منحصر شده است. از سال ۱۳۷۰ و در چارچوب سیاست­های تعدیل ساختار اقتصادی، سیاست خصوصی­ سازی در دستور کار نظام قرار گرفت. در آن زمان بخش خصوصی واقعی که مسئولیت سرمایه­ گذاری و مدیریت صنایع دولتی را بر عهده گیرد، اساساً وجود نداشت؛ به همین دلیل، عمدتاً این سازمان­های عمومی غیر دولتی مثل بنیاد مستضعفان، آستان قدس و امثال آن بودند که عهده ­دار مالکیت و مدیریت صنایع و شرکت­های دولتی خصوصی شده بودند. مطابق با تبصره ۹ قانون برنامه­ی اول توسعه­، «در اجرای اصل یکصد و چهل و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور استفاده از تخصص‌ها و توانایی‌های نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بازسازی کشور، به واحدهای اجرایی فوق، اجازه داده می­ شود با توجه به تخصص­ها و توانایی‌ها و ظرفیت نیروهای تحت نظر خود، برای اجرای طرح­ها و پروژه­های عمرانی با دستگاه­های اجرایی، قرارداد پیمانکاری منعقد نمایند.» با تصویب این تبصره، راه برای مداخله نهادها و آستان‌ها در اقتصاد فراهم شد. مطابق گزارش مرکز پژوهش­ های مجلس در سال ۱۳۷۸ با عنوان «ارزیابی فرآیند خصوصی­ سازی در برنامه­ی اول و دوم»، از کل خصوصی­سازی صورت­ گرفته در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در فاصله ­ی سال­های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷، به میزان ۶۳٫۵ درصد به «نهادها و مؤسسات» رسیده است. این سیاست­ها به همین نحو به مدت سه دهه در ایران پیش رفته است. در اسفندماه ۱۳۷۲، بر اساس مصوبه شورای اقتصاد به دولت اجازه داده شد بنگاه­های تولیدی دولتی را به مدیران آن­ها واگذار کند. در ۱۳۷۳، قانون نحوه واگذاری سهام به ایثار گران تصویب شد که  هدف آن انتقال سهام شرکتهای دولتی به گروه های مورد نظر بود. این سیاست که تا امروز نیز ادامه داشته و با رفت و آمد دولت‌ها تغییر و تجدید نظری در آن صورت نگرفته، عامل و زمینه مستعدی برای گسترش بی­سابقه‌ی فساد و انهدام فرهنگ مبتنی بر از خودگذشتگی و ساده­ زیستی فراهم آورد.

عدم رعایت دستورالعمل اجرایی «روش انتخاب مشتریان استراتژیک و احراز و پایش اهلیت»، تعدیل قیمت پایه­ ی بنگاه­ها توسط هیئت واگذاری و عدم رعایت «آیین­ نامه اجرای شیوه­ های قیمت ­گذاری بنگاه­ها» و «قانون کارشناسان رسمی دادگستری»، از مهم­ترین ویژگی­ های اجرای سیاست خصوصی­سازی در ایران بود که حجم عظیمی از منابع ملی را بر باد داد و نابود کرد. بازداشت رییس سازمان خصوصی سازی اگر منحصر به بررسی عملکرد و سوء استفاده­های وی گردد، جز به تداوم روند کنونی نخواهد انجامید. اما اگر این بازداشت به بازبینی کل فرایند و ساختاری که در بستر و زمینه آنان چنین سوءاستفاده های کلان و ساختاری رخ داده منجر شود، به طور قطع گام جدی به منظور اصلاح ساختاری فساد محسوب خواهد شد.

***

در هفته­ ای که گذشت، اخبار زیر جلب توجه می ­کند:

  • مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اذعان داشت: سازمان تأمین اجتماعی در راستای شفافیت، میزان حقوق و دستمزد مدیران خود را به سازمان امور استخدامی کشور برای انتشار اعلام می‌کند.
  • امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در دیدار با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، خواستار مساعدت سازمان جهت سند دار کردن اراضی و املاک این نیرو شد.
  • حاتم شاکرمی اظهار داشت: با راه­اندازی سامانه جامع روابط کار، تمامی دادخواست­ها در این سامانه ثبت خواهند شد و با انعکاس شفاف روابط بین کارگر و کارفرما، سامانه اجازه ثبت قرارداد سفید امضاء را نخواهد داد.
  • در ادامه شفاف‌سازی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای اولین بار فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی که در سال ۹۷ از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه در قالب فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی حمایت شده‌اند، منتشر شد.
  • در راستای اجرای سامانه شفافیت در صندوق بازنشستگی، گام سوم این سامانه شامل صورت‌های مالی شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری، مورخ ۱۵ مردادماه ۹۸ در سایت ir منتشر و در اختیار عموم قرار گرفت.
  • به گزارش خبرگزاری ایلنا، مسئول کمیته حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان، اظهار داشت: اجرای طرح ساماندهی کودکان علاوه بر زیرپا گذاشتن کرامت انسانی آن­ها، با پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک نیز مغایرت دارد.
  • مصطفی قلی‌خسروی، رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران در گفتگو اظهار داشت: نرخ اجاره بها و قیمت مسکن در مناطق مرکزی شهر تهران با کاهش بیش از ۳۰ درصدی روبرو بوده است.
  • به گزارش خبرآنلاین، فرشاد مؤمنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در طی سال­های ۱۳۷۲ تا ۱۳۹۲، سطح عمومی قیمت‌ها ۳۷ برابر شده است اما در همین دوره، هزینه اجاره ۶۱ برابر و هزینه مسکن ۷۶ برابر شده است.
  • رضا امیدی، عضو هیئت ­علمی دانشگاه تهران اذعان داشت: طی سه دهۀ اخیر، بودجه عمومی آموزش­ وپرورش روندی نزولی داشته است تاجایی‌که از حدود ۱۹ درصد در سال ۱۳۷۰ به حدود ۱۰ درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است.
  • آمارهای رسمی حکایت از آن دارند که بیش از ۷۰ درصد رتبه‌های برتر کنکور امسال در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی دانش‌آموزان سمپاد(سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) هستند.
  • جمعیت افراد دارای درآمد «بدون شغل» با رشد بیش از ۲ میلیون نفری، به ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و یک پدیده قابل تأمل برای بازار کار محسوب می‌شود؛ افرادی که نه شاغل هستند و نه تمایلی برای ورود به بازار کار دارند.
  • به گزارش روزنامه همشهری، برآورد جمعیت ایران نشان می‌دهد از ۸۱ میلیون ایرانی، ۵/۲۳ میلیون نفر به‌دلیل مسئولیت شخصی خانوادگی و بی‌نیاز‌بودن در جست‌وجوی کار نیستند و در زمره جمعیت غیرمولد قرار می‌گیرند.

لینک دانلود خبرنامه 

بخش اول: «شفافیت و مقابله با فساد»

فصل اول: اخبار برگزیده هفته

حقوق و مزایای مدیران تأمین اجتماعی اعلام می‌شود

دسته بندی: شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

خبرگزاری فارس- ۱۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی

مصطفی سالاری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس گفت: یکی از مطالبات بیمه‌شدگان، دریافت سوابق بیمه است که تا دو ماه آینده هر بیمه‌شده‌ای در اقصی‌نقاط کشور می‌تواند سوابق بیمه‌ای خود را به صورت تجمیع‌شده در هر شعبه‌ای که مراجعه کند، دریافت کند. مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین اذعان داشت: براساس سیاست‌های دولت و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی نیز در راستای شفافیت، میزان حقوق و دستمزد مدیران خود را به سازمان امور استخدامی کشور برای انتشار اعلام می‌کند.

صورت‌های مالی شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری منتشر شد

دسته بندی:  شفافیت در حوزه صندوق‌های بازنشستگی

خبرگزاری ایلنا-۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

روابط عمومی صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: در راستای اجرای سامانه شفافیت در صندوق بازنشستگی، گام سوم این سامانه مورخ ۱۵ مردادماه ۹۸ در سایت cspf.ir منتشر و در اختیار عموم قرار گرفت. گزارش صورت‌های مالی شرکت‌های تابعه صندوق بازنشستگی کشوری، شامل گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی، بخش صورت‌های مالی اساسی تلفیقی گروه مانند ترازنامه تلفیقی، صورت سود و زیان تلفیقی، گردش حساب سود، صورت جریان وجوه نقدی تلفیقی و همچنین بخش صورت‌های مالی اساسی شرکت مانند ترازنامه، صورت سود و زیان، گردش حساب سود زیان انباشته و صورت جریان وجوه نقد و سایر اطلاعات مرتبط است.

سازمان امور مالیاتی؛ مطب پزشکان فاقد کارت‌خوان را معرفی‌کنید

دسته بندی: شفافیت در حوزه بهداشت و سلامت

روزنامه همشهری-۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

سازمان امور مالیاتی کشور در فراخوانی از مردم خواست تا مطب پزشکان فاقد کارت‌خوان بانکی را معرفی کنند. همزمان سازمان نظام پزشکی، در پاسخ به گزارش همشهری، اظهارنظر چندی قبل رئیس اداره مالیات استان تهران را، مبنی بر اینکه ۹ هزار پزشک از ۲۰ هزار پزشک شاغل در پایتخت در سال۹۶ اظهارنامه مالیاتی نداده‌اند، را تکذیب کرد. اما در مقابل سازمان امور مالیاتی اصرار دارد ۱۵ تا ۲۰ درصد پزشکان نشانی از خود در سامانه‌های مالیاتی به جا نمی‌گذارند.

شرکت‌های بیمه موظف به دادن اطلاع به سازمان مالیاتی شدند

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

روزنامه شرق- ۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

نمایندگان مجلس شورای اسلامی شرکت‌های بیمه را مکلف کردند براساس بند الحاقی ۴ تبصره ۶ بخش درآمدی قانون بودجه سال ۹۸، اطلاعات هویتی، مالی و اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی درخواست‌شده را به‌ترتیبی که سازمان امور مالیاتی مقرر می‌دارد، در اختیار آن سازمان قرار دهند. همچنین ذکر شد که شرکت‌های بیمه در صورت عدم رعایت این بند علاوه بر جریمه‌های مزبور در قانون مالیات‌های مستقیم، مشمول جریمه‌ای معادل پنج درصد حق بیمه دریافتی در پایان سال ۱۳۹۷ شوند.

درخواستِ سند دار کردن اراضی و املاک نیروی زمینی ارتش

دسته بندی: شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

خبرگزاری مهر-۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش

امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در دیدار با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، خواستار مساعدت سازمان جهت سند دار کردن اراضی و املاک این نیرو شد. در همین زمینه، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از هرگونه تعدی و تجاوز به اراضی ملی و عمومی و ایجاد شفافیت در اراضی کشور نیازمند توسعه کاداستر(نوعی نقشه‌برداری که ارزش حقوقی داشته) هستیم، علاوه بر ضرورت تشکیل کارگروهی جهت پیگیری مسائل ثبتی نیروی زمینی ارتش، نسبت به تسریع و تسهیل صدور اسناد املاک و اراضی این نیرو قول مساعد داد.

حقوق مجلسیان روی سامانه سازمان اداری و استخدامی

دسته بندی:  شفافیت در حوزه مجلس و نمایندگان

روزنامه شرق-۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

«در پاسخ به گزارش صفحه پنج شماره ۳۹۴۶ مورخ ۱۷/۵/۹۷ روزنامه شرق با عنوان «حقوق مخفی مجلسیان» که طی آن بر مبنای اطلاعات خلاف واقع، مجلس شورای اسلامی به عدم شفافیت و پاسخ‌گویی به افکار عمومی متهم شده است، اعلام می‌دارد: مطابق ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه و با تأکید ریاست محترم قوه مقننه، اطلاعات حقوق و مزایای نمایندگان، مدیران و کارکنان مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های تابعه، از سال گذشته به صورت ماهانه در سامانه حقوق و مزایای سازمان اداری و استخدامی، بارگذاری و ثبت شده است.»

راه‌اندازی سامانه تلفنی یگان حفاظت از اراضی ملی

دسته بندی: شفافیت در حوزه مدیریت شهری

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت- ۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

جواد خردمند، فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از راه و شهرسازی استان گیلان، سرهنگ پاسدار جواد خردمند در یازدهمین سفر استانی به گیلان در بازدید از وضعیت فعالیت‌های یگان حفاظت اداره کل راه و شهرسازی استان گیلان، وضعیت زمین‌های استان را مورد بررسی قرار داد و گفت: با تدابیر مسئولان کشوری و همراهی وزیر راه‌وشهرسازی قرار است به‌زودی سامانه تلفنی یگان حفاظت از اراضی ملی راه اندازی شود تا مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف زمین‌خواری، مسئولین مربوطه را مطلع نمایند.

سامانه جامع روابط کار اجازه ثبت قرارداد سفید امضاء را نخواهد داد

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری مهر-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

حاتم شاکرمی اظهار داشت: با راه‌اندازی سامانه جامع روابط کار تمامی دادخواست‌ها در این سامانه ثبت خواهند شد و با انعکاس شفاف روابط بین کارگر و کارفرما، سامانه اجازه ثبت قرارداد سفید امضاء را نخواهد داد. وی با بیان اینکه شفافیت موضوع اصلی راه اندازی این سامانه است، افزود: برای استفاده از این سامانه همه کارگران و کارفرمایان کشور فقط یکبار باید با مراجعه به پیشخوان‌های دولت احراز هویت شوند و پس از آن در صورت مراجعه هر کدام از کارگران و کارفرمایان نیازی به ثبت اطلاعات فردی آن‌ها نیست و سامانه با توجه به ثبت اطلاعات انجام شده به موضوع رسیدگی خواهد کرد.

آغاز به کار سامانه شفافیت سازمان‌های مردم نهاد جوانان

دسته بندی: شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

خبرگزاری ایسنا-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

سجاد سالک، مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان از آغاز به کار سامانه شفافیت توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد جوانان خبر داد و گفت: با فعالیت این سامانه، تمام پرداخت‌های صورت گرفته به سازمان‌های مردم نهاد در هر استان منتشر و در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد. وی با بیان اینکه امکان نظارت و رصد کامل فرآیند توانمندسازی سمن‌ها نیز با استفاده از این سامانه امکان پذیر می‌شود تصریح کرد: شفافیت و کاهش فساد اداری، افزایش سطح آگاهی جوانان، ارائه خدمات پر سرعت و بهبود کارایی و ارائه خدمات به سمن‌ها، از دیگر دستاوردهای استفاده از این سامانه خواهد بود.

 فهرست دریافت‌کنندگان حمایت مالی از وزارت ارشاد منتشر شد

دسته بندی: شفافیت در حوزه مدیریت شهری

خبرآنلاین-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

در ادامه شفاف‌سازی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای اولین بار فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی که در سال ٩٧ از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه در قالب فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی حمایت شده‌اند، منتشر شد. بر اساس آمار اعلام شده، این وزارتخانه در سال ٩٧ به ٨۶ مورد اشخاص حقیقی در قالب فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی مبلغ ١۴ میلیارد و ٩٠٠ میلیون و ۵٠٠ هزار ریال کمک کرده است. همچنین این وزارتخانه در حوزه حمایت‌های اشخاص حقوقی نیز در ١۶١ مورد بالغ بر یک هزار و ٣٠۵ میلیارد ریال حمایت‌های فرهنگی، هنری و دینی داشته است.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

چرا در برابر ثبت سفارش برای واردات کالا به مناطق آزاد مقاومت می‌شود؟

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری تسنیم-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

بعد از الزام ثبت سفارش در مناطق آزاد و شفافیت فرآیند واردات به این مناطق، منافع دارندگان پاساژهای تجاری و واردکنندگان کالاهای مصرفی در این مناطق به خطر افتاده به‌طوری‌که تجمع اعتراضی اخیر کسبه پاساژهای تجاری و واردکنندگان در منطقه آزاد کیش نیز مؤید همین مطلب است چراکه واحدهای تولیدی و صنعتی در این منطقه بدون هیچ اعتراضی نسبت به الزام ثبت سفارش و یا تلاشی برای حذف آن در حال فعالیت هستند. در ضمن یکی از مهم‌ترین الزامات برای معنادار شدن ثبت سفارش در مناطق آزاد را باید استقرار فیزیکی گمرک ایران در مبادی ورودی این مناطق دانست.

 وزیر بهداشت: نسخه الکترونیک دارو امسال به سرانجام می‌رسد

دسته بندی: شفافیت در حوزه بهداشت و سلامت

خبرگزاری ایرنا-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حذف دفترچه‌های بیمه، گام بزرگی به سمت شفافیت است و عزم خود را جزم کرده‌ام این کار را تا پایان سال انجام دهم. نمکی افزود: شفافیت باید جزو اصول اولیه باشد و کمبودها باید رصد شود. در برخی استان ها ممکن است نسخه‌های دارو روی دست مردم مانده باشد. وزیر بهداشت همچنین اذعان داشت: در سازمان برنامه و بودجه مکلف کردم خرج دارو از بقیه هزینه‌ها جدا شود اما جواب شفافی از سازمان غذا و دارو در این باره دریافت نکردم.

 حمایت از خبرنگاران، حمایت از شفافیت و مبارزه با فساد است

دسته بندی:  سایر

خبرگزاری فارس-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به‌مناسبت روز خبرنگار طی پیامی ضمن تبریک روز ۱۷ مرداد نوشت: خبرنگاران از ارکان اصلی آگاهی‌بخشی، روشنگری و پیشرفت در جامعه هستند و پشتیبانی از آن‌ها  به معنای حمایت از آزادی بیان، شفافیت و مبارزه با فساد است. خبرنگار، به نوعی واسطه میان مردم و مسئولین است و به همین دلیل  نقشی کلیدی در جامعه برعهده دارد.

 واگذاریِ هواپیمایی ایران‌ایرتور؛ یک واگذاری فامیلی

دسته بندی:  شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

روزنامه شرق-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

علی زرافشان، معاون اسناد ملی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

هواپیمایی ایران‌ایرتور در سال ۱۳۸۹ در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد. خریدار این شرکت هواپیمایی که در آن زمان زیرمجموعه ایران‌ایر محسوب می‌شد، شرکت تعاونی هسایار (وابسته به یکی از نهادهای نظامی) بود، اما این شرکت نتوانست از پس تعهدات خود بربیاید و در نتیجه سازمان خصوصی‌سازی ایرتور را از هسایار پس گرفت و در سال ۹۴ آن را به فردی به نام مجید شکاری‌بیرق به ارزش ۳۴ میلیارد تومان واگذار کرد. او که گفته می‌شود نسبت فامیلی با رئیس سازمان خصوصی‌سازی دارد، متعهد به پرداخت بدهی‌ها طی دو سال می‌شود که این اتفاق رخ نمی‌دهد.

 مدرن‌سازی نظام مالیاتی زمینه بروز فساد را از بین می‌برد

دسته بندی: شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری ایرنا- ۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

امیدعلی پارسا، رئیس کل سازمان امور مالیاتی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه مبارزه با فساد در تمامی مراحل مدرن‌سازی نظام مالیاتی مورد تأکید بوده، اضافه کرد: مدرن‌سازی نظام مالیاتی در دو گام دنبال شده است. براساس گام نخست، فرایندهای سنتی به فرایندهای مکانیزه و الکترونیکی تبدیل شده و در گام دوم، به دنبال جمع‌آوری ریزداده‌ها و اطلاعات واقعی مورد نیاز برای تحقق نظام مالیاتی هوشمند هستیم. وی ادامه داد: وی گفت: چنانچه به دنبال تحقق عدالت هستیم، باید اطلاعات و ریزداده‌های واقعی در این زمینه در دسترس سازمان امور مالیاتی کشور قرار گیرد.

 رئیس اتحادیه املاک: برای مقابله با سوداگری مسکن خلاء قانون داریم

دسته بندی:  شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

خبرگزاری ایرنا-۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: برای مقابله با سوداگری و کاهش التهابات بازار مسکن، به مصوبات مجلس برای اجرای کامل قوانین و الزام ثبت کد رهگیری با هدف شفاف شدن معاملات مسکن نیازمندیم. قلی خسروی ادامه داد: تلاش ما پایین آوردن و تعدیل قیمت‌ها است اما خلاء قوانین این روند را کند کرده است. برای مثال مهمترین اثر ثبت کد رهیگیری در معاملات مسکن جلوگیری از سوداگری و معاملات مکرر مسکن بود؛ اما بسیاری از قراردادهای خرید و فروش و حتی اجاره بدون ثبت کد رهگیری انجام می‌شود.

 عبور دولت از اجرای طرح مالیات بر بازار مسکن

دسته بندی: شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

خبرگزاری ایرنا-۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

حذف ناگهانی لایحه مالیات بر عایدی سرمایه از دستور کار دولت در روزهای گذشته، موضوعی است که بسیاری از اقتصاددان‌ها و رسانه های داخلی به آن واکنش نشان داده‌اند. لایحه مالیات بر عایدی سرمایه که پس از کش‌وقوس‌های فراوان بالاخره در تیرماه امسال توسط سازمان امور مالیاتی به وزارت اقتصاد تقدیم شد، به ناگاه بعد از چند روز  برگشت خورد. بسیاری از کارشناسان معتقد بودند با اجرای این طرح بسیاری از مشکلات بازار مسکن حل شده و دیگر شاهد جهش قیمت‌ها در این بازار نخواهیم بود.

 جهادکشاورزی: وزارت نیرو تکلیف چاه‌های آب بدون پروانه را مشخص کند

دسته بندی: شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

روزنامه اطلاعات-۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

مسعود علائی، جانشین مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی

جانشین مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری اظهار داشت: طبق قانون، وزارت نیرو متولی مدیریت منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی است که به منظور مدیریت منابع باید نصب کنتورهای حجمی، تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه و حسابداری منابع و مصارف آب به صورت جدی دنبال شود. امروز ۱۰۰ ها هزار حلقه چاه فاقد پروانه در کشور وجود دارد؛ همچنین، ۴۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز در طرح تعادل‌بخشی مسدود شده و ۷۰ هزار کنتور هوشمند نیز روی چاه‌ها نصب شده که وضعیت بیلان منفی آب نشان می دهد که این اقدام‌ها باید با سرعت و دقت بیشتری انجام شود.

 گزارشگران مفاسد اقتصادی حمایت می‌شوند

دسته بندی: شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

خبرگزاری ایرنا- ۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه

سخنگوی قوه قضائیه گفت: مجتمع ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی در دادگستری استان تهران راه‌اندازی شد و هفته گذشته دستورالعمل تشکیل این مجتمع تخصصی به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و برای اجرا به دادگستری استان تهران ابلاغ شد. اسماعیلی افزود: حمایت از گزارشگران مفاسد اقتصادی در دستورالعمل تشکیل مجتمع ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی پیش‌بینی شده است. وی همچنین یکی از نکات مثبت در این دستورالعمل را ایجاد تمهیدات لازم برای دریافت گزارش‌های مردمی، سازمان‌های مردم نهاد و تشویق گزارش‌دهندگان دانست که اطلاعات مربوط به مفاسد اقتصادی را اعلام می‌کنند.

 دسترسی مردم به اطلاعات سازمان مدارس غیردولتی

دسته بندی: شفافیت در حوزه سلامت اداری و  بوروکراتیک

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

مجتبی زینی وند، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در دیدار سرپرست وزارت آموزش و پرورش با کارکنان این سازمان با اشاره به تصویب ساختار اداری و تشکیلاتی سازمان اظهار کرد: برای دسترسی مردم به اطلاعات سازمان، ١٣ سامانه و ٢٣ زیرسامانه راه‌اندازی کرده‌ایم و با ایجاد سامانه‌های ثبت شکایت‌های مردمی، اپلیکیشن شهریه و سایر سامانه‌ها تلاش کرده‌ایم تا ارتباط سازمان با مردم را بیشتر کنیم.

ادامه سانسور آمار تورم بانک مرکزی

دسته بندی:  شفافیت در حوزه اطلاعات و فضای مجازی

خبرگزاری دانشجو- ۲۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

شورای‌عالی آمار در یک تصمیم جدید، تولید و انتشار آمارهای رسمی حساب‌های ملی را بین مرکز آمار و بانک مرکزی تقسیم کرد؛ طوری‌که تولید و محاسبه رشد اقتصادی، در اختیار بانک مرکزی و انتشار و اعلام آن، در اختیار مرکز آمار قرار می‌گیرد. با این تصمیم، سرمایه آماری و سری زمانی غنی بانک مرکزی، از خطر زوال دور خواهد شد. هر چند در مورد شاخص‌های دیگر مانند تورم، روال کار مانند ماه‌های اخیر است و محاسبه و انتشار آن در انحصار مرکز آمار قرار خواهد داشت.

 درآمدهای باشگاه پرسپولیس کجا هزینه شد؟

دسته بندی: شفافیت در حوزه ورزش

خبرگزاری ایلنا-۲۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

مهم‌ترین ابهامی که این روزها حول مدیریت باشگاه پرسپولیس شکل گرفته، مربوط به پرداختی یکی از شرکت‌هاست که مدعی شده قرار است مجری فروش بلیت این باشگاه در فصل جاری باشد. این شرکت با اعلام این موضوع مدعی شده که در اردیبهشت‌ماه مبلغ ۷ میلیارد تومان به صورت قرض‌الحسنه به باشگاه پرسپولیس پرداخت کرده تا در فصل جاری بتواند مجری بلیت‌فروشی این باشگاه باشد. باشگاه پرسپولیس اما از همان تاریخ هیچ واکنشی نسبت به درآمدهای خود در زمینه این دریافتی‌ها در کنار درآمد حاصل از مطالبات اسپانسر گذشته و مذاکره با اسپانسر جدید، نداشته است.

 چرا حقوق مدیران شهرداری با جزئیات منتشر نمی‌شود؟

دسته بندی: شفافیت در حوزه مدیریت شهری

مشرق‌نیوز-۲۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

بر اساس ماده چهارم مصوبه «مدیریت تعارض منافع»، شهرداری تهران می‌بایست ظرف مدت سه ماه پس از تصویب مصوبه، کلیه حقوق، مزایا و دریافتی‌های مدیران شهرداری تهران و واحدهای تابعه را به طور کامل و به صورت برخط منتشر نموده، به طور مستمر به‌روزرسانی کرده و در دسترس عموم قرار دهد. حال اینکه چرا این مصوبه کامل اجرا نمی‌شود و شهرداری پس از گذشت حدود یازده ماه از تصویب این مصوبه، تنها به انتشار حقوق پایه برخی از مدیران خود اکتفاء نموده، سؤالی است که پاسخگویی مدیران شهرداری تهران را می‌طلبد.

بخش دوم: «مبارزه با فقر، تبعیض و نابرابری»

فصل اول: اخبار برگزیده هفته

جهانگیری: بیش از هزار هزار میلیارد تومان یارانه‌ی فقرا نصیب ثروتمندان می‌شود

عصر ایران-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور

جهانگیری با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین یا بزرگ‌ترین رسالت‌هایی که امام(ره) برای نظام اسلامی ترسیم کردند و این هدف همواره مورد تأکید و اصرار مقام معظم رهبری قرار گرفت، رفع محرومیت از مناطق و افراد بود، عنوان کرد: شاید مهم‌ترین وظیفه‌ای که برای نظام قائل شدند، استقرار عدالت و محرومیت‌زدایی از چهره‌ها و مناطق بود. وی همچنین در رابطه با یارانه‌های پنهان اذعان داشت: یارانه‌های پنهانی که باید به ضعیف‌ترین اقشار برسد و به ثروتمندترین افراد می‌رسد، بیش از هزار هزار میلیارد تومان است.

 طرح ساماندهی کودکان کار مغایر با پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک است

خبرگزاری ایلنا-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

ضحی امیری، مسئول کمیته حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان

مسئول کمیته حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان، با اشاره به اینکه اجرای طرح ساماندهی کودکان علاوه بر زیرپا گذاشتن کرامت انسانی آن‌ها، با پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک نیز مغایرت دارد، اظهار داشت: طرح ساماندهی کودکان کار که از تیر ماه ۹۸ مجدداً آغاز شده، کرامت انسانی کودکان را نقض و حقوق آن‌ها را نادیده گرفته‌است. امیری افزود: مطابق ماده ۳ پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک در تمام اقدامات مربوط به کودکان که توسط مؤسسات رفاه اجتماعی عمومی و یا خصوصی، دادگاه‌ها، مقامات اجرائی یا ارگان‌های حقوقی انجام می‌شود، منافع کودک از اهم ملاحظات است.

* لازم به ذکر است که طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان توسط سازمان بهزیستی و با مشارکت شهرداری تهران و وزارت کشور در حال اجراست.

کاهش ۳۰ درصدی قیمت خرید و اجاره خانه در مناطق مرکزی تهران

فرارو-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

مصطفی قلی‌خسروی، رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران

مصطفی قلی‌خسروی، رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه نرخ اجاره بها و قیمت مسکن در مناطق مرکزی شهر تهران با کاهش بیش از ۳۰ درصدی روبرو بوده است، اظهار داشت: «انتظار کاهش قیمت مسکن بیش از این چیزایی است که الان وجود دارد، چرا که قیمت‌ها به صورت افسار گسیخته و غیر منطقی بالا رفت، بنابراین باید نرخ‌ها تا متعادل شدن کاهش یابند.» رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران افزود: «به طور کلی در تهران، قیمت‌ها با افت روبرو بوده، اما این امر منطقه به منطقه متفاوت است.»

 طی۲۰ سال گذشته سطح قیمت‌ها ۳۷ برابر، قیمت اجاره ۶۱ برابر و هزینه مسکن ۷۶ برابر شده است

خبرآنلاین-۱۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

فرشاد مؤمنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی

فرشاد مؤمنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در طی سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۹۲، سطح عمومی قیمت‌ها ۳۷ برابر شده است اما در همین دوره، هزینه اجاره ۶۱ برابر و هزینه مسکن ۷۶ برابر شده است. در دوره مذکور قیمت زمین به طور متوسط در ایران ۱۰۷ برابر شده است؛ یعنی تب غیرمتعارف آزمندی فاجعه‌ساز ضدانسانی شکل گرفته که به ابعاد مافیایی اقتصاد جلوه جدیدی بخشیده است. مؤمنی ادامه داد: این بدان معنی است که برای بخش بزرگی از جمعیت کشور، صاحب خانه شدن تبدیل به رؤیای محال شده و مردم را نسبت به آینده مایوس و سرخورده کرده است.

 سقوط سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور

خبرگزاری ایرنا-۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

رضا امیدی، عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

طی سه دهۀ اخیر، بودجه عمومی آموزش‌وپرورش روندی نزولی داشته است تاجایی‌که از حدود ۱۹ درصد در سال ۱۳۷۰ به حدود ۱۰ درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است و همین امر سبب شده است تا پرداخت از جیب مردم در زمینه آموزش و پرورش در قالب‌های مختلف روند افزایشی داشته باشد. این روند کاهش سهم بودجۀ آموزش با سه روند هم‌راستا بوده است: افزایش مدارس غیرانتفاعی، افزایش پرداخت از جیب مردم در حوزۀ آموزش و افزایش گونه‌های مدارس شهریه‌ای؛ که هر سه این روندها را می‌توان ذیل کالایی‌سازی آموزش عمومی تفسیر کرد.

 ۷۰ درصد قبول شدگان کنکور امسال از سمپاد هستند

  روزنامه آفتاب یزد-۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

آمارهای رسمی حکایت از آن دارند که بیش از ۷۰ درصد رتبه‌های برتر کنکور امسال در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی دانش‌آموزان سمپاد(سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) هستند. سهم غیرانتفاعی‌ها ۱۴ درصد و نمونه دولتی‌ها ۱۳ درصد است. ‌۹۱ درصد نفرات برتر شهرستانی در مدارس سمپاد درس خوانده‌اند و تنها ۹ درصد آنان در مدارس غیرانتفاعی و دولتی تحصیل کرده‌اند. ۶۶ درصد دانش‌آموزان تهرانی که جزو نفرات برتر کنکور ۹۸ هستند در مدارس غیرانتفاعی و نمونه دولتی درس خوانده‌اند و ۳۳ درصد آنان دانش‌آموزان مدارس سمپاد هستند.

  ۵ میلیون ایرانی بدون شغل درآمد دارند

روزنامه آفتاب یزد-۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

جمعیت افراد دارای درآمد «بدون شغل» با رشد بیش از ۲ میلیون نفری، به ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و یک پدیده قابل تأمل برای بازار کار محسوب می‌شود؛ افرادی که نه شاغل هستند و نه تمایلی برای ورود به بازار کار دارند. دانشجویان و افراد در حال آموزش، زنان خانه‌دار و افراد دارای درآمد از محل‌های «غیرکاری»، بخش مهمی از جمعیت غیرفعال را به خود اختصاص می‌دهند.

کوچ اجباری کارگر ساده ایرانی

کسب‌وکار نیوز-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

ثمانه نادری، خبرنگار

در حال حاضر هزینه‌های معیشت از ۶ میلیون تومان هم عبور کرده و تورم تولید هم به بیش از ۳۰ درصد رسیده است. به همین دلیل، نیروی کار متخصص  و ساده به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند. بر اساس گزارش های موجود، دستمزد روزانه هر کارگر در اربیل معادل حدود ۲۵ دلار و حدود ۳ برابر دستمزد آن‌ها در ایران است. همچنین، حداقل درآمد ساعتی کارگران در ترکیه ۹/۵ دلار است که با احتساب ۶/۰ دلار حداقل درآمد ساعتی کارگران در ایران می‌توان گفت که کارگران ترک ۱۰ برابر کارگران ایرانی حقوق می‌گیرند.

  ۲۳/۵ میلیون ایرانی کار نمی‌کنند

روزنامه همشهری-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

برآورد جمعیت ایران نشان می‌دهد از ۸۱ میلیون ایرانی، ۵/۲۳ میلیون نفر به‌دلیل مسئولیت شخصی خانوادگی و بی‌نیازبودن در جست‌وجوی کار نیستند و در زمره جمعیت غیرمولد قرار می‌گیرند. این گزارش نشان می‌دهد از کل جمعیت ایران ۱/۱۴ میلیون نفر زیر ۱۰ سال و ۱/۵ میلیون نفر هم ۶۵ ساله و بالاتر هستند و ۹/۵۳ میلیون نفر هم در هیچ‌یک از ۲ گروه شاغلان و بیکاران جایی ندارند و جزو جمعیت خارج از نیروی کار به‌حساب می‌آیند که نشان می‌دهد قشر عظیمی از نیروی مولد ایران، معادل ۷/۴۳ درصد از نیروی کار، عملاً هیچ سهمی در تولید ندارند.

 فقر مهارتی، جامعه را با تولید ثروت بیگانه کرده است

خبرگزاری ایرنا- ۲۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمدرضا انصاری، مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه ای استان زنجان

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه ای استان زنجان گفت: فقر مهارتی مبتلابه کشور از سال‌های گذشته تاکنون، موجب بیگانگی افراد جامعه با تولید ثروت و درآمد شده است. محمدرضا انصاری با تأکید بر اینکه در خصوص کارآفرینی و اشتغال، کاملاً فقر را احساس می‌کنیم، خاطرنشان کرد: فقر مهارتی می‌تواند پیامدهای بسیار زیادی داشته باشد. انصاری گفت: با ادامه تحصیل تکنسین ها برای کسب مدارج علمی بالاتر، این افراد به کارشناس تبدیل شده و ورود افراد فنی و متخصص به بازار کار حداقل با ۲ سال تأخیر انجام می شود.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

 فراهم نکردن بستر توسعه روستاها باعث فقر روستاییان است

خبرگزاری فارس-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمد خالدی، نماینده مجلس شورای اسلامی

نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فلسفه وجودی اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم روشن می‌شود، گفت: از طرفی دائم گفته می‌شود باید تلاش کنیم مقابل مهاجرت‌ها گرفته شود، اما از سوی دیگر کاری برای این موضوع نمی‌شود. وی با بیان اینکه روستاهایی در شهرستان‌های مختلف چهارمحال و بختیاری وجود دارد که حتی زمین‌های کشاورزی آن جز اراضی منابع طبیعی هستند که باعث به وجود آمدن یک وضعیت نامطلوب برای روستاییان شده است، ادامه داد: تا زمانی که بستر توسعه روستاها فراهم نشود باید شاهد مهاجرت و فقر روستاییان باشیم.

سکونت یک میلیون تبعه غیر رسمی در تهران

روزنامه آفتاب یزد-۱۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران

استاندار تهران گفت:۵۵٠ هزار اتباع خارجی به صورت رسمی و یک میلیون تبعه غیر رسمی در تهران سکونت دارند. به گزارش آفتاب یزد، محسنی بندپی با اذعان به اینکه سرریز آسیب‌های اجتماعی در تهران است، به سرفصل‌های همکاری قوا اشاره کرد و گفت: پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیب‌های اجتماعی، جزو این سرفصل‌ها است و رهبری طبق ماده ٨٠ قانون برنامه ششم توسعه پیشگیری را اولویت دانسته و با این نگرش، راهبردها و ریل‌گذاری‌ها انجام شده است.

 خانه‌هایی که حتی با حذف ۴ صفر نمی‌توانیم بخریم

خبرگزاری مهر- ۱۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

طی یک‌سال اخیر یعنی از تیرماه ۹۷ تا تیرماه سال جاری، قیمت مسکن در پایتخت با رشد ۹۱.۵ درصدی از حدود متری هفت‌میلیون تومان به ۱۳.۳ میلیون تومان رسیده است. همچنین بین مناطق ۲۲ گانه، بالاترین میانگین قیمت هر متر زیربنای مسکونی تیرماه سال جاری مربوط به مناطق یک با ۲۹.۸ میلیون تومان، منطقه سه با ۲۳.۷ میلیون تومان و منطقه دو با ۲۱.۳ میلیون تومان است؛ اما در این گزارش با بررسی داده‌های سامانه املاک و مستغلات کشور به نتایج قابل‌تأملی رسیده‌ایم. در این میان، قیمت برخی خانه‌های لاکچری تهران به متری ۵۰ تا ۹۸ میلیون تومان می‌رسد.

 بیش از ۱۱۰۰ کودک کار در پایتخت به والدِ درمانی نیاز دارند

  خبرگزاری فارس-۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

حمید چوبینه، مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران

مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به پایش سلامت ۱۱۰۰ کودک کار در پایتخت گفت: وضعیت سلامت برخی از این کودکان در حالت هشدار است و این افراد نیاز به والد درمانی دارند. چوبینه ادامه داد: بیشترین مراجعه در مرکز ۵ بوده که ۳۵۰۰ خدمت در روز تنها از طریق این مرکز انجام می‌گیرد. ۳۰ درصد مراجعات پرسنل شهرداری و بازنشستگان آن هستند و ۷۰ درصد خدمت‌گیرندگان شهروندان در مناطق مختلف تهران است. حتی در ایام تعطیل که بسیاری از درمانگاه‌ها ممکن است خدمات جامعی به بیماران ارائه ندهند، ما این موضوع را مدنظر قرار دادیم.

  تفاهم‌نامه اشتغال‌زایی برای ۴۰۰۰۰ نفر بر اساس طرح ملی توسعه مشاغل خانگی

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت-۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

تفاهم‌نامه همکاری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی با هدف تداوم اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و توانمندسازی ۴۰ هزار نفر در ۳۱ استان کشور با حضور حسن روحانی منعقد شد. موضوع این تفاهم‌نامه، توسعه و بهبود مستمر و پایدارسازی کسب‌وکارهای خرد و خانگی در چارچوب طرح ملی توسعه‌ی مشاغل خانگی و از طریق پیاده‌سازی الگوهای موفق، توسعه‌ی اشتغال و کارآفرینی در مناطق، رسته‌ها و گروه‌های هدف با تأکید بر مناطق روستایی و توسعه‌ی کسب‌وکارهای خرد و خانگی از نظر مهارت، استانداردها، کیفیت، تکنولوژی، حضور در بازار، برندسازی محصولی و منطقه‌ای است.

ثبت سخت‌ترین فصل مستأجران

روزنامه همشهری-۱۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

مقدار رشد اجاره‌خانه در بهار امسال به‌طور بی‌سابقه‌ای ۳ برابر میانگین رشد قیمت کرایه‌خانه در بهار ۳ سال اخیر بوده است. اطلاعات مرکز آمار نشان می‌دهد متوسط تورم سالانه در فصل بهار ۱۳۹۸ (۴ فصل منتهی به بهار ۹۸) برابر ۶/۲۲ درصد بوده است. همچنین میانگین تورم سالانه فصل در ۳ سال اخیر یعنی از سال ۱۳۹۵ تا سال۱۳۹۷ برابر با ۴/۷ درصد بوده است. مقدار رشد سالانه اجاره خانه(تورم سالانه) نیز در بهار ۱۳۹۵، برابر با ۸/۹ درصد و درسال‌های ۹۶ و ۹۷ به‌ترتیب ۴ و ۴/۸ درصد بوده؛ درحالی‌که این مقدار رشد امسال به ۶/۲۲ درصد رسیده است.

 مذاکره با تأمین اجتماعی برای تأمین امنیت شغلی خبرنگاران

خبرگزاری مهر- ۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

فریده اولاد قباد، نماینده مجلس شورای اسلامی

نماینده مردم شهرستان‌های پردیس، تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات از مذاکره با تأمین اجتماعی برای تأمین امنیت شغلی خبرنگاران خبر داد. به گزارش خبرنگار مهر، فریده اولاد قباد در آیین تجلیل از خبرنگاران شهرستان پردیس، با بیان این‌که دغدغه‌های خبرنگاران برای ما حائز اهمیت است، اظهار داشت: در پی نشستی که با ناهید حیدری، مدیرکل تأمین اجتماعی غرب کشور داشتیم، تصمیمات خوبی در راستای تأمین امنیت شغلی خبرنگاران در کل کشور گرفته شد که پس از تصویب نهایی اطلاع رسانی خواهد شد.

 فرمول‌بندی دهک‌های طبقاتی ایران براساس چه معیارهایی است؟

اقتصادآنلاین-۲۰ مردادماهِ ۱۳۹۸

بهاءالدین هاشمی، اقتصاددان

براساس بررسی‌های انجام‌شده، حداقل هزینه معیشت خانوار ماهانه چیزی حدود ۴‌ میلیون تومان است؛ بنابراین خانوارهایی که درآمد سرانه آن‌ها کمتر از این میزان باشد را می‌توان دهک‌های پایین درآمدی یعنی دهک‌های ٣،٢،١ و ۴ دانست. خانوارهایی با درآمدسرانه ۴ تا ١٠‌ میلیون تومان را می‌توان طبقه متوسط جامعه(دهک‌های ۴ تا ٧ ) و کسانی که درآمد بالای ١٠میلیون تومان در ماه دارند را می‌توان دهک‌های بالای درآمدی دانست. همچنین بر اساس سناریوهای مختلف می‌توان اذعان داشت که ٢٣ تا ۴٠‌ درصد جمعیت زیر خط فقر مطلق رفته‌اند.

  فرصتی برای تولید و ارتقای مسکن خود

روزنامه شرق-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

سیدمجتبی علوی، معاون عمران و به‌سازی شرکت بازآفرینی شهری

برنامه بازآفرینی شهری یکی از محورهای هشت‌گانه رونق تولید و اشتغال است که از محل تبصره ۱۸‌، بودجه‌ای برای آن مصوب شده است. این برنامه سه ویژگی دارد: نخست جامعیت در تهیه برنامه از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و محیط زیست؛ دوم، انسجام سازمانی و همکاری بین‌بخشی و سوم مشارکت اجتماعی. این سه نقشه راهی است که قواعد حاکم بر «بازار بازآفرینی شهری» را مشخص کرده و هدف اصلی آن، ارتقای کیفیت زندگی ساکنان در این بافت‌هاست.

 ۳۰ درصد اشتغال در استان تهران در اختیار بانوان قرار داده شده است

خبرگزاری مهر-۲۲ مردادماهِ ۱۳۹۸

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران

به گزارش خبرنگار مهر، انوشیروان محسنی بندپی بعد از ظهر سه‌شنبه در نشست مشترک با معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده که در استانداری تهران برگزار شد، طی سخنانی گفت: هر کشوری که کاهش فقر، بیکاری، رفع تبعیض و نابرابری را از اهداف مدنظر خود قرار دهد، قطعاً توسعه خواهد یافت. وی ادامه داد: دولت تلاش کرده است به هر آنچه که قول داده عمل کند و ۳۰ درصد اشتغال را در اختیار زنان قرار داده و سن مدیریت را کم کرده است و این موضوع را می‌توان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دید.

دو قفل فقرزدایی در ایران

روزنامه دنیای اقتصاد-۲۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

یافته‌های یک پژوهش در وزارت امور اقتصادی و دارایی نشان می‌دهد دو سطح فردی و کلان، مانع فقرزدایی در ایران شده است. یافته‌های این پژوهش، مهم‌ترین عامل اثرگذاری در سطح فردی را «میزان تحصیلات سرپرست خانوار» می‌داند؛ به نحوی که افزایش سال‌های تحصیل سرپرست خانوار، فقر چند بعدی خانوار را کاهش می‌دهد. مطابق این پژوهش، افزایش سطح آموزش سرپرست خانوار موجب تصمیم‌گیری بهتر در افزایش مطلوبیت و بهره‌برداری از امکانات خانوار خواهد شد. در سطح کلان نیز این پژوهش مهم‌ترین عامل اثرگذار در فقر را تورم معرفی می‌کند. این شاخص بیشترین تأثیر را بر شاخص فقر چندبعدی دارد.

 فروش اقساطی زمین دولتی به مردم برای ساخت خانه

روزنامه آفتاب یزد-۲۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

عباس فرهادیه، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی درباره جزئیات طرح تأمین مسکن به روش فروش اقساطی زمین اظهار داشت: مشکلی که در حال حاضر در بخش ساخت و ساز وجود دارد، تفاوت بالای هزینه تمام شده ساخت با قیمت زمین است که به صورت ۶۰ درصد هزینه زمین و ۴۰ درصد هزینه ساخت‌وساز این نسبت وجود دارد. وی افزود: بسیاری از متقاضیان خرید مسکن، هزینه تمام‌شده ساخت یک واحد ۷۵ متری که حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان می‌شود را دارند اما نمی‌توانند خانه‌دار شوند چون قیمت زمین چند برابر قیمت ساخت این واحد است و خانوارها هزینه خریداری مسکن را ندارند.

اصفهان ۴۸۰۴ دانش‌آموز بازمانده و تارک از تحصیل دارد

خبرگزاری ایرنا-۲۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

شهین جوانی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌وپرورش اصفهان

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌وپرورش اصفهان گفت : در این استان تاکنون چهار هزار و ۸۰۴ دانش آموز بازمانده و تارک از تحصیل شناسایی شدند. شهین جوانی افزود: یک هزار و ۲۱۹ نفر شامل ۷۰۰ نفر پسر و ۵۱۹ نفر دختر  از این تعداد  بازمانده از تحصیل (کودکانی که شرایط سنی ورود به پایه اول را دارند ولی متأسفانه وارد آموزش‌وپرورش نمی شوند) هستند. همچنین سه هزار و ۵۸۵ نفر از این تعداد شامل یک هزار و ۹۶۳ نفر پسر و یک هزار و ۶۲۲ نفر دختر تارک از تحصیل(افرادی که به نوعی وارد سیستم آموزش‌وپرورش شدند و به دلایلی سیستم را ترک کردند) هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *