پژوهشگر مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه
کارشناسی ارشد مطالعات توسعه
استانداردها یکی از ارکان اصلی دستیابی به اهداف در تمام سیستمهای مدیریتی هستند، با ایجاد کمیته فنی متناظر «حکمرانی سازمانی» در سازمان استاندارد ایران، مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه با توجه به سابقه پژوهشی، مطالعاتی و اجرایی خود در این زمینه به عضویت این کمیته درآمد.
اولین اقدام این کمیته تدوین استاندارد متناظر (عین به عین با استاندارد بینالمللی) سیستم مدیریت ضد رشوه (ایزو ۳۷۰۰۱) بوده است که در اسفند ۱۳۹۹ پیش نویس آن در سازمان ملی استاندارد به تصویب رسید. این استاندارد اگرچه به معنای خالی شدن سازمانها از رشوهخواری و فساد نیست، اما متضمن ایجاد یک سیستم برای مبارزه با رشوهخواری است که تمام ابعاد موضوع را در نظر گرفته است.
هدف اصلی این استاندارد «مشخص کردن الزامات و فراهم آوردن راهنما برای پایهگذاری، پیادهسازی، نگهداری، بازنگری و بهبود یک سیستم مدیریت ضد رشوه است.» این استاندارد به موارد زیر در ارتباط با فعالیتهای سازمان میپردازد:
- رشوه در بخشهای دولتی، خصوصی و غیرانتفاعی؛
- رشوه توسط سازمان؛
- رشوه توسط کارکنان سازمان از طرف یا برای منافع سازمان؛
- رشوه توسط همکاران کسب و کار سازمان از طرف یا برای منافع سازمان؛
- رشوه از سازمان؛
- رشوه کارکنان سازمان در ارتباط با فعالیتهای سازمان؛
- رشوه همکاران کسب و کار در ارتباط با فعالیتهای سازمان؛
- رشوه مستقیم و غیرمستقیم (به عنوان مثال از طریق شخص سوم)؛
تدوین استاندارد ایزو ۳۷۰۰۱ (سیستم مدیریت ضد رشوه) در بازهای ۳ ماهه با رهبری سازمان ملی استاندارد و همکاری سایر مؤسسات و مراکز همچون مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه، هسته مطالعات مبارزه با فساد اداری، کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق ایران و جمع دیگری از مشارکتکنندگان تدوین شد.
لینک مرتبط: استاندارد ملی مقابله با رشوه در سیستمهای مدیریتی تدوین شد
تاریخ اجرا: ۱/۹/۱۳۹۹ الی ۲۹/۱۲/۱۳۹۹
دیدگاهتان را بنویسید