توانمندسازی جامعه و حاکمیت ایدهی تقویت همزمان ظرفیتهای جامعه و حاکمیت را برای توسعه مدنظر دارد. برای توسعهی پایدار نیازمند حضور همزمان جامعه و دولت قوی هستیم؛ ضعف و خلل در هر یک از این دو طرف، باعث شکنندگی مسیر توسعه میشود؛ توسعهی آمرانه و دولتمحور همان اندازه در معرض بیثباتی است که توسعهی اجتماعمحور در فقدان دولت قوی.
کتاب توانمندسازی حکومت؛ شواهد، تحلیل، عمل نوشته اساتید مدرسه کندی دانشگاه هاروارد شامل مت اندروز، لنت پریچت، مایکل وولکاک و ترجمه جعفر خیرخواهان و مسعود درودی به همت مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه جهاد دانشگاهی به تازگی منتشر شده است.
نویسندگان کتاب از ابعاد چهارگانه توسعه یعنی توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی، توسعه اجتمایی و توسعه بوروکراتیک بر مورد آخر در این کتاب متمرکز شده اند و به پاسخ به این پرسش میپردازند که چرا طبق مطالعه ای که توسط نویسندگان صورت گرفته قابلیت اجرای خط مشی ها در حدود نیمی از کشورهای در حال توسعه ضعیف یا بسیار ضعیف است و ۸۰ درصد سیاست های آنها در مرحله اجرا شکست میخورد؟ و برای غلبه آنها بر چالش ها و موانع رسیدن به برون داده های سیاستگذاری موفق و تحقق تغییرات واقعی چه باید بکنند؟
پیشنهاد کتاب برای رهایی از دام های قابلیت اجرایی حکومت ها، استفاده از رویکرد «انطباق تکرار شونده مسئله محور» است. این فرآیند با تقویت ظرفیت کسانی که درون حکومت کار میکنند، برای مسائلی که مواجه هستند راهکارهایی مناسب با شرایط و بستر واقعی پیدا میکند.
آیین رونمایی از این کتاب در چارچوب همایش حکمرانی و سیاستگذاری عمومی و در پنل تخصصی با موضوع نقد و بررسی کتاب در روز پنجشنبه ۲۶ دی ماه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.
در این جلسه دکتر مسعود نیلی اقتصاددان و رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف، دکتر علیرضا علوی تبار پژوهشگر حوزه سیاستگذاری عمومی و اقتصاد سیاسی، دکتر احمد میدری اقتصاددان و معاون رفاه وزارت کار و رفاه اجتماعی و دکتر جعفر خیرخواهان اقتصاددان و مترجم کتاب به بحث و بررسی نظریات مطرح شده در این کتاب و تناسب آن با تجارب سیاستگذاری عمومی در ایران پس از انقلاب خواهند پرداخت و به این سوال پاسخ داده میشود که برای افزایش قابلیت دولت در ایران جهت اجرای سیاست ها و رسیدن به اهداف سیاستگذاری ها راهکار نویسندگان این کتاب یاریگر است؟
همچنین طبق اعلام مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه قرار است این کتاب و روش های مورد بحث در آن در سلسله جلساتی در هفته های آتی مورد نقد و بررسی تنی چند از دیگر صاحبنظران این حوزه و مدیران اجرایی سابق و فعلی قرار بگیرد و اهم تجارب شکست و موفقیت خط مشی های اجرا شده در کشور از زاویه تحلیلی این کتاب در این جلسات بازخوانی میشود.
منبع: ایرنا , ۲۲ دی ۹۸
همایشها و نشستهای تخصصی
دانشگاه هارواردکتاب توانمندسازی حکومتمرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *