مجموعه گزارش‌های کرونا، نیروی کار و حمایت اجتماعی

سال انتشار: 1400
کرونا، نیروی کار و حمایت اجتماعی

تاریخ انتشار : ۱۶ فروردین ۹۹

شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد بحران کرونا نه یک استثنا، بلکه قاعده‌ای است در قرن بحران‌زده ۲۱؛ برخی از مهم‌ترین بحران‌ها و چالش‌های قرن به گزارش سازمان ملل عبارت‌اند از مشکلات زیست‌محیطی، بحران‌های مالی مداوم، عدم دسترسی افراد و شرکت‌ها به اعتبار بلندمدت موردنیاز برای توسعه پایدار، افزایش شدید نابرابری درآمدی در سطح جهان، عدم توسعه زیرساخت‌های لازمِ متناسب با رشد سریع شهرنشینی، افزایش نیاز به انرژی و باقی ماندن گرسنگی و سوءتغذیه به‌عنوان یک مسئله پایدار در بسیاری از کشورهای فقیر.

این مسائل، در کنار سایر بحران‌ها تأثیر عمده‌ای بر معیشت و سلامت جسمی و روانی افراد، خانوارها و اجتماعات آسیب‌پذیر خواهد گذاشت و در طول زمان به شکل‌گیری نارضایتی‌های عمده در سطح جهان و ایران منجر خواهد شد. ازاین‌رو، نویسندگان مجموعه گزارش‌های «کرونا، نیروی کار و حمایت اجتماعی» که تحت نظر معاونت رفاهِ وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود، معتقدند که سیاست‌گذاران دولت جمهوری اسلامی ایران بایستی با استفاده از ضرب‌آهنگ ایجادشده در اثر همه‌گیری جهانی کووید-۱۹، به سمت نظام جامع حمایت اجتماعیِ، برخوردار از منابع مالی پایدار، گام بردارد.

تمرکز اصلی این گزارش‌ها بر موارد زیر بوده است:

تاکنون ۲۵ شماره از مجموعه گزارش‌های «کرونا، نیروی کار و حمایت اجتماعی» منتشرشده است. این گزارش‌ها از منابع مطرح و معتبر خبری-تحلیلی انگلیسی‌زبان و گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، و به‌طور خاص سازمان بین‌المللی کار (ILO) برگرفته‌شده‌اند. انتخاب مطالب برای انعکاس تجربیات جهانی بر اساس تناسب آن‌ها با وضعیت ایران و با هدف استفاده سیاست‌گذاران از این تجارب صورت گرفته است. باوجود تمرکز اولیه گزارش‌ها بر ثبت تجارب جهانی، گزارش‌های «کرونا، نیروی کار و حمایت اجتماعی» به‌مرور تلاش خود را متوجه تهیه مطالبی در مورد توصیف تطبیقی وضعیت کشورمان و ارائه پیشنهادهای کارشناسی برای حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر تحت تأثیر بحران کرونا کرده است.

به‌طورکلی، بررسی‌های این گزارش‌ها نشان می‌دهند که فارغ از استطاعت مالی کشورهای مختلف، توسعه یک نظام حمایت اجتماعی نیازمند اراده سیاسی برای طراحی و اجرای برنامه‌های کف حمایت اجتماعی و گفت‌وگوی ملی برای ارزیابی شکاف‌های سیاست‌گذاری و اجرایی است.

 

نام پژوهشگران: کوثر کریمی‌پور، سمانه ذاکری، فاطمه تبرزه

 

لینک‌های پیوست:

لینک کوتاه https://iran-bssc.ir/?p=18425

پژوهشگر

کوثر کریمی پور

دکتری جامعه شناسی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *