خبرنامه شماره ۳۱ مقابله با فساد و فقر : سرمقاله


سرمقاله

در بحث‌های سیاست‌گذاری و در زمینۀ دسترسی و استفاده از امکانات عمومی و تسهیلات اجتماعی، دو واژۀ accessibility و affordability بسیار پرکاربردند و تمایز میان این دو در سیاست‌گذاری اهمیت اساسی دارد. هرچند در فارسی بعضاً «دسترس‌پذیری» به‌عنوان ترجمۀ هر دو واژه استفاده می‌شود، اما واژۀ دوم بیشتر به توانایی شهروندان در استفاده از امکانات و تسهیلات دلالت دارد. به بیان ساده، امکانات عمومی غیر از آنکه باید موجود باشند و ضریب دسترسی به آن‌ها براساس معیارهای تعریف‌شده، استاندارد باشد، افراد مختلف باید توان استفاده از آن‌ها را داشته باشند. نمونۀ ساده اما مهم این مسئله به مناسب‌سازی فضاهای شهری و امکانات عمومی برای گروه‌های مختلف جمعیتی اعم از سالمندان، کودکان، افراد دارای معلولیت و… مربوط می‌شود. اما وجه مهم‌تر و محوری‌تری در این رابطه وجود دارد و آن، مسئلۀ توان و استطاعت مالی در استفاده از امکانات دردسترس است.

طی سال‌های اخیر تحت عناوینی نظیر برون‌سپاری، واگذاری، خودگردانی، و مواردی از این دست به‌دلیل شهریه‌ای شدن و پولی شدن، به‌طور روزافزونی امکانات عمومی از دسترس «عموم» خارج شده و در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که توان مالی لازم برای پرداخت شهریه و استفاده از این امکانات را دارند. این روند حتی به مناطق و محله‌های فقیرنشین و حاشیه‌ای شهرها و حتی امکانات عمومی ایجادشده در روستاها نیز کشیده شده است. برای مثال، دولت از محل منابع عمومی در مناطق روستایی، سالن یا زمین ورزشی احداث کرده اما استفاده از آن منوط به پرداخت شهریه یا اجاره است و ازهمین‌رو براساس مشاهده‌های میدانی، چه‌بسا بسیاری از این فضاها با حداقل ظرفیت استفاده می‌شوند. یا فضاهای فرهنگی و ورزشی که از محل منابع عمومی یا منابع شهرداری‌ها در محله‌های حاشیه‌ای احداث شده، اما اکثر برنامه‌ها و دوره‌هایی که در آن‌ها طراحی و اجرا می‌شود، مستلزم پرداخت شهریه از سوی متقاضیان است.

نکتۀ قابل‌اعتنا این است که در ارزیابی‌های دستگاه‌ها از این امکانات، شاخص‌ها صرفاً معطوف به ضریب دسترسی است و همین‌که در یک روستا یا محله و یا شهر نسبت جمعیت به امکانات (یا زیربنای امکانات) استاندارد باشد، به‌معنای موفقیت در برنامه‌ریزی تعبیر می‌شود و هیچ شاخصی در زمینۀ میزان استفاده از این امکانات تعریف نمی‌شود. برای مثال، همین‌که در محلۀ حاشیه‌ای سالن ورزشی وجود داشته باشد به این معنا تعبیر می‌شود که پس امکانات موجود است. این در حالی است که اگر برای مثال، هدف از احداث فضای ورزشی یا فرهنگسرا، ارتقای سطح سلامت و بهبود گذران اوقات فراغت است، بدیهی است که با ایجاد محدودیت‌های مالی در استفاده، چنین اهدافی محقق نمی‌شود یا اینکه بخش اصلی گروه هدف یعنی گروه‌های کم‌برخوردارتر از آن بهره‌ای نمی‌برند.

می‌توان مصداق‌های زیادی از این موارد فهرست کرد. تأسیساتی که از محل منابع عمومی و عوارض شهری ایجاد شده و به‌تدریج با پولی‌شدن عملاً از دسترس بخشی از مردم خارج شده است. امکانات موجود، اما برای خیلی‌ها دور از دسترس و غیرقابل استفاده است. پیشتر در خبرنامۀ شفافیت مختصری از گزارش سازمان ملل تحت عنوان «فقر شدید و حقوق بشر» منتشر شد. در این گزارش استدلال شده است که چگونه گونه‌های مختلف خصوصی‌سازی آشکار و پنهان، به نادیده‌گرفتن هرچه‌بیشتر فقرا و گروه‌های حاشیه‌ای منجر می‌شود و به‌طور نظام‌مند حقوق اولیۀ آن‌ها را نقض می‌کند.

***

در هفته‌ای که گذشت، اخبار زیر جلب توجه می‌کند:

  • گزارش جدید فائو در حالی از میزان بالای اسراف در مصرف مواد غذایی حکایت می‌کند که در گزارش سال ۲۰۱۶ این سازمان، دورریز غذای ایرانیان ۱۸ میلیون نفر را سیر می‌کند.
  • به گزارش روزنامه مردم‌سالاری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل کمیته‌ای برای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان به ریاست معاون اول رئیس جمهوری خبر داد.
  • در تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران به دلیل تحریم‌های نفتی در سال ۲۰۲۰ با حدود ۵/۳ درصد تعدیل، به منفی ۵/۹ درصد خواهد رسید.
  • طبق آمارهای ارائه شده از سوی تشکل‌های کارگری، هزینه خوراکی‌های یک خانوار کارگری در شهریور امسال نسبت به اسفند پارسال حدود ۱۱۵ درصد بیشتر شده است.
  • چیزی حدود ۱/۵ درصد از بچه دبستانی‌هایی که باید در مدارس مشغول تحصیل باشند، خارج از مدرسه‌اند. حالا این خارج هرجایی می‌تواند باشد؛ جایی در کنج خانه‌ها، جایی در بازار کار، در خانه بخت حتی یا در شهر و کشوری دیگر.
  • مرکز آمار گزارشی از تحولات قیمت زمین، آپارتمان و اجاره‌بها حدفاصل بهار۹۷ تا بهار۹۸ منتشر کرد که نشان می‌دهد قیمت زمین در مدت مذکور ۱۷۵درصد، آپارتمان ۱۱۰درصد و اجاره‌بها ۳۵ درصد رشد داشته است.
  • به گزارش روزنامه همشهری، آن دسته از خانوارهای کارگری که دریافتی آن‌ها کفاف تأمین نیازهای اولیه معیشت را نیز نمی‌دهد، با چالش حذف از بافت جمعیتی کلانشهرها مواجه شده‌اند.
  • مدیرکل دفتر تحول اداری و نوسازی سازمان بیمه سلامت گفت: اختیاری بودن بیمه سلامت باعث شده برخی از افراد هنوز بهره‌مند از بیمه سلامت نباشند که به موجب قانون این بیمه برای افراد فاقد پوشش، اجباری می‌شود.
  • تازه‌ترین آمارهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد سهم هزینه‌های بهداشت و سلامت از سبد دخل و خرج خانوار ایرانی وارد کانال۲ رقمی شده و برای دومین سال متوالی از مرز۱۰درصد عبور کرده است.
  • اداره کل هنرهای نمایشی و دفتر نوسازی و تحول اداری، دستورالعمل صدور پروانه اجرای نمایش را منتشر کردند. این کار، در راستای مرحله دوم شفافیت و ساماندهی مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجام شده است.
  • یک کارشناس اقتصادی گفت: جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌ها و نبود اراده جدی در تغییر فرآیند کسب‌وکار و کاهش زمان صدور مجوزها، موجب شده تا مشکلات عدیده‌ای برای صاحبان کسب‌وکار ایجاد شود.
  • معاون حقوقی گمرک تهران، گفت: در شش ماهه ابتدایی سال جاری حدود ۱۰۵۰ پرونده قاچاق به ارزش بیش از چهار هزار و سیصد میلیارد تومان توسط حوزه معاون حقوقی و قضایی گمرک در استان تهران بررسی شده است.
  • رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: جبران کسری مؤسسات مالی و ساماندهی آن‌ها یک اولویت مهم برای اقتصاد ایران به شمار می‌رود، اما نباید این کسری از جیب مردم پرداخت شود.
  • معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: باید ببینیم برای بازگشت اعتماد اجتماعی چه کاری می‌توان انجام داد تا هم شفافیت به میان مردم بازگردد و هم مردم به سازمان‌ها و یکدیگر اعتماد کنند.
  • محمود صادقی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از کشف حداقل۲۰۰ مورد صندلی فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد.
  • عضو حقوق‌دان شورای نگهبان اظهار داشت: مذاکرات عمومی که در روند مصوبات شورای نگهبان انجام می‌شود، اکنون و به مرور در چندین جلد از سوی پژوهشکده شورا و سایت منتشر می‌شود.
  • به گزارش روزنامه مردم‌سالاری، امکان دسترسی به سامانه ثبت دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران از بستر شبکه ملی در داخل کشور فراهم شد.
  • به گزارش ایسنا، در هفتادوپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، آیین‌نامه حمایت و تشویق اعلام‌کنندگان مفاسد اداری در شهرداری مشهد به تصویب رسید.
  • رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۱۱۰۰ نفر از مدیران سازمان بهزیستی، مراکز غیردولتی یا مؤسسات وابسته یا همکار با بهزیستی دارند؛ به نحوی این افراد خودشان با خودشان همکاری می‌کنند.

لینک دانلود خبرنامه

بخش اول:««مبارزه با فقر، تبعیض و نابرابری»»

فصل اول: اخبار برگزیده هفته

دورریز غذای ایرانیان ۱۸ میلیون نفر را سیر می‌کند

روزنامه اعتماد-۲۵ مهرماهِ ۱۳۹۸

گزارش جدید فائو در حالی از میزان بالای اسراف در مصرف مواد غذایی حکایت می‌کند که در گزارش سال ۲۰۱۶ این سازمان نیز شرایط ایران مناسب نبود. در آن سال نیز سرانه هدررفت مواد غذایی در ایران ۱۳۴ کالری در روز بود و با میزان هدررفت این مواد در ایران، امکان سیر کردن جمعیت یک کشور ۱۵ میلیون نفری وجود داشت. این عدد در سال ۲۰۱۹، به ۱۸ میلیون نفر رسیده است.

 اجرای جدی قانون استخدام معلولان

روزنامه مردم‌سالاری-۲۵ مهرماهِ ۱۳۹۸

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تشکیل کمیته‌ای برای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان به ریاست معاون اول رئیس جمهوری گفت: در قانون جامع حمایت از معلولان، کمیته‌ای برای نظارت بر اجرا به ریاست معاون اول رئیس جمهوری تشکیل شده است که وزارت کار دبیری آن را بر عهده دارد؛ در نخستین جلسه این کمیته یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده، وضعیت اجرای قانون سه درصد در به کارگیری معلولان در بخش‌های دولتی بود که براساس گزارش‌های ارائه شده، این قانون در حال اجراست.

تعدیل پیش‌بینی‌ها از رشد اقتصادی

اقتصادآنلاین-۲۵ مهرماهِ ۱۳۹۸

صندوق بین‌المللی پول روز سه‌شنبه در گزارش «چشم‌انداز اقتصاد جهان»، پیش‌بینی از شاخص‌های اقتصادی کشورهای جهان ارائه کرد. در این گزارش نرخ رشد تولید ناخالص جهانی در سال ۲۰۱۹ باز هم تعدیل شد و به ۳ درصد رسید. همچنین با توجه به تحریم‌های نفتی علیه ایران و شدت آن‌ها در سال جاری و آینده میلادی، این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی کرد که رشد اقتصادی ایران به کمتر از برآوردهای پیشین برسد. بر این اساس، رشد اقتصادی ایران به دلیل تحریم‌های نفتی در سال ۲۰۲۰ با حدود ۵/۳ درصد تعدیل، به منفی ۵/۹ درصد خواهد رسید.

معیشت کارگران زیر تیغ گرانی

روزنامه همشهری-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

طبق آمارهای ارائه شده از سوی تشکل‌های کارگری، هزینه خوراکی‌های یک خانوار کارگری در شهریور امسال نسبت به اسفند پارسال حدود ۱۱۵ درصد بیشتر شده است. از تیرماه ۹۷، رقم سبد معیشت کارگران حدود ۳ میلیون تومان بود که حدود یک‌سوم از آن به تأمین نیازهای خوراکی خانوار اختصاص داشت. حالا اما، طبق برآوردهای تشکل‌های کارگری، رقم سبد معیشت کارگری در شهریورماه امسال از ۸ میلیون تومان بیشتر شده و همچنان نزدیک به یک‌سوم از این رقم باید صرف تأمین اقلام خوراکی موردنیاز خانوار شود.

۵/۱ درصد از دانش‌آموزان لازم‌التعلیم، جایی بیرون از مدرسه هستند

  روزنامه جام‌جم-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

چیزی حدود ۱/۵ درصد از بچه دبستانی‌هایی که باید در مدارس مشغول تحصیل باشند، خارج از مدرسه‌اند. حالا این خارج هرجایی می‌تواند باشد؛ جایی در کنج خانه‌ها، جایی در بازار کار، در خانه بخت حتی یا در شهر و کشوری دیگر. پوشش ۵/۹۸ درصدی کودکان لازم‌التعلیم در کشور عدد بزرگی است، اما کسری ۵/۱درصدی آن تا عدد صد که پوشش کامل همه لازم‌التعلیم‌هاست با این که کوچک است، ولی در معنا بزرگ است. این می‌شود از هر هزار نفری که در سن مدرسه قرار دارند، ۱۵ نفر به دلایلی از چرخه آموزش خارج‌اند.

قیمت زمین ۱۷۵ درصد رشد کرد

روزنامه اعتماد-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

مرکز آمار گزارشی از تحولات قیمت زمین، آپارتمان و اجاره‌بها حدفاصل بهار۹۷ تا بهار۹۸ منتشر کرد که نشان می‌دهد قیمت زمین در مدت مذکور ۱۷۵درصد، آپارتمان ۱۱۰درصد و اجاره‌بها ۳۵ درصد رشد داشته است. در این گزارش آمده که در بهار امسال متوسط قیمت فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در تهران، ۱۳ میلیون و ۹۲ هزار تومان، با میانگین مساحت ۸۸ مترمربع و متوسط عمر ۱۱ ساله بوده است.

خطر حذف کارگران اجاره‌نشین از کلانشهرها

روزنامه همشهری-۳۰ مهرماهِ ۱۳۹۸

فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار

آن دسته از خانوارهای کارگری که دریافتی آن‌ها کفاف تأمین نیازهای اولیه معیشت را نیز نمی‌دهد، با چالش حذف از بافت جمعیتی کلانشهرها مواجه شده‌اند. در همین رابطه، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار گفت: مشکل کمبود مسکن کارگران در مهجور ماندن اصل ۱۳۹ قانون اساسی و ماده ۱۴۹ قانون کار ریشه دارد و جز با مداخله دولت و کارفرمایان مرتفع نمی‌شود. به نظر فرامرز توفیقی، دولت باید در قبال کارگران، سیاست ساخت مسکن کارمندی اتخاذ کند و با دادن زمین رایگان به تعاونی‌های مسکن کارگران، به تولید مسکن مورد نیاز این افراد کمک کند.

بیمه سلامت برای افراد فاقد پوشش بیمه، اجباری می‌شود

عصر ایران-۱ آبان‌ماهِ ۱۳۹۸

مسعود مشایخی، مدیرکل دفتر تحول اداری و نوسازی سازمان بیمه سلامت

مدیرکل دفتر تحول اداری و نوسازی سازمان بیمه سلامت گفت: اختیاری بودن بیمه سلامت باعث شده برخی از افراد هنوز بهره‌مند از بیمه سلامت نباشند که به موجب قانون این بیمه برای افراد فاقد پوشش، اجباری می‌شود. مشایخی ادامه داد: براساس قانون یک اجبار وجود دارد که خود افراد، مراجعه کرده و ظرف۶ ماه از مزایای بیمه سلامت بهره‌مند می‌شوند. وی افزود: افراد دهک‌های یک، دو و سه رایگان و افراد دهک چهارم با پرداخت ۵۰ درصد از حق بیمه و سایر افراد جامعه که از توانایی مالی برخوردار هستند، خودشان داوطلبانه حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند.

 فشار هزینه سلامت بالا رفت

روزنامه همشهری-۱ آبان‌ماهِ ۱۳۹۸

احمد میرخدائی، روزنامه‌نگار

تازه‌ترین آمارهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد سهم هزینه‌های بهداشت و سلامت از سبد دخل و خرج خانوار ایرانی وارد کانال۲ رقمی شده و برای دومین سال متوالی از مرز۱۰درصد عبور کرده است. نکته مهم در گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سبقت سهم هزینه‌های بهداشت و سلامت از کل سبد خانوارهای ایرانی در بین جمعیت روستایی نسبت به جمعیت شهری است؛ به‌نحوی که این سهم به ۲۵/۱۱درصد در بین خانوارهای روستایی رسیده؛ درحالی‌که در بین خانوارهای شهری ۸۷/۱۰درصد برآورد شده که از سال ۱۳۹۱ تاکنون سابقه نداشته است.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

افزایش شمار گرسنگان جهان و ناامیدی از تلاش جهانی

روزنامه شرق-۲۵ مهرماهِ ۱۳۹۸

محمدحسین عمادی، نماینده دائم ایران در سازمان فائو

بر اساس آخرین گزارش کمیته جهانی امنیت غذا CFS، تعداد افراد گرسنه جهان به۸۲۱ میلیون نفر و تعداد افرادی که به نوعی به سوءتغذیه مبتلا هستند، به دو میلیارد نفر رسیده است. این ارقام نشانگر روند افزایشی است و پیش‌بینی افق آینده نیز هراسناک‌تر است. بر اساس آخرین گزارش ارائه‌شده در اجلاس سپتامبر گذشته سازمان ملل نیز با توجه به بحران‌های فزاینده سیاسی و تغییرات اقلیمی، سطح مبارزه با گرسنگی با تأخیر جدی روبه‌روست و اگر اقدامی عاجل و جهانی انجام نشود، تعداد گرسنگان و مبتلایان به سوءتغذیه از این میزان هم بیشتر و وارد چرخه بحران خواهد شد.

کودکان ۲ برابر بزرگسالان دچار فقر شدید می‌شوند

خبرگزاری ایرنا-۲۵ مهرماهِ ۱۳۹۸

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد

دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین‌المللی امحای فقر، گفت: احتمال اینکه کودکان در فقر شدید به سر برند، دو برابر بزرگسالان است. به گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، آنتونیو گوترش در پیامی به مناسبت روز بین-المللی امحای فقر، افزود: پایان دادن به فقر شدید محور تلاش‌های جهانی برای دستیابی به آرمان‌های توسعه پایدار و ساختن آینده‌ای پایدار برای همه است اما موفقیت در دستیابی به این امر که کسی نادیده انگاشته نشود، اگر نخست مردمی را هدف قرار ندهیم که خیلی عقب مانده‌اند، دست نیافتی باقی خواهد ماند.

انجام طرح توانمندسازی اجتماع‌محور

باشگاه خبرنگاران جوان-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

بهمن بوچانی، رئیس اداره بهزیستی سرپل ذهاب

رئیس اداره بهزیستی سرپل ذهاب گفت: طرح توانمندسازی اجتماع‌محور در روستای طلسم شهباز، یکی از ۲۰۴ روستای شهرستان سرپل ذهاب انجام شده است که در این طرح، تعداد ۳۵ پک آموزشی به مبلغ ۳۵ میلیون ریال با همکاری کلینیک مددکاری اجتماعی پیام سبز بهزیستی، به دانش‌آموزان این منطقه اهدا شده است. بوچانی افزود: روستای طلسم شهباز با بازدیدهای میدانی و ارزیابی کارشناسان بهزیستی به عنوان منطقه محروم شهرستان سرپل ذهاب معرفی شده است و هدف کلی از اجرای این طرح، توانمندسازی اهالی محله با جهت‌گیری کاهش فقر مالی و قابلیتی در سطح روستا می‌باشد.

ضرورت حذف تنوع مدارس

خبرگزاری تسنیم-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

محمد حسنی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش

مصوبه اخیر مجلس، خط پایانی است بر فعالیت تمام انواع مختلف مدارس در کشور و بر این اساس، از سال آینده فقط دو نوع مدارس دولتی و غیردولتی خواهیم داشت؛ مصوبه‌ای که به اذعان نمایندگان مجلس راه را برای توسعه عدالت آموزشی در کشور باز می‌کند. در همین رابطه، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش، گفت: برای تحقق عدالت، باید تنوع مدارس تا پایان متوسطه اول حتی غیردولتی‌ها حذف شود تا شاید تمام دانش‌آموزان به آموزش باکیفیت دسترسی داشته باشند.

معافیت بیمه‌ای کارفرمایانی که معلولان را به‌کار می‌گیرند

روزنامه ایران-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کل کشور

رئیس سازمان بهزیستی کل کشور گفت: در ارتباط با بحث بیمه، سهم کارفرما شرایط را به شکلی تبدیل می‌کنیم که هر کارفرمایی که فرد دارای معلولیت را به کار گرفته باشد، تا ۵ سال از پرداخت حق بیمه معاف شود. در حال حاضر حق بیمه پرداخت می‌شود و پس از ثبت اسامی در بهزیستی و تأمین اعتبار از سازمان برنامه‌وبودجه، این مبلغ به کارفرما پرداخت می‌شود. به دنبال راهکارهایی هستیم که کارفرما از پرداخت سهم بیمه کارفرما معاف شود. این اولین گام برای افزایش زمینه اشتغال معلولان خواهد بود.

بازگشت شاخص فلاکت به تابستان۹۲

روزنامه همشهری-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

مرکز آمار ایران با انتشار گزارش فصل بهار سال ۱۳۹۸ از عقب‌ماندگی شاخص‌های کلیدی اقتصاد ایران نسبت به اهداف تعیین‌شده در برنامه ششم پرده‌برداری کرد و گزارش داد که شاخص فلاکت، به‌معنای مجموع نرخ بیکاری و تورم در بهار امسال، به ۴/۴۸ درصد رسیده است. محاسبات همشهری نشان می‌دهد شاخص فلاکت در تابستان امسال به ۲/۵۳ درصد افزایش یافته است. شاخص فلاکت در پایان سال۹۲ به ۵۴ درصد رسیده بود. این برای دومین‌بار است که شاخص فلاکت ایران در فاصله سال‌های ۱۳۷۶ تاکنون از مرز۵۰ درصد فراتر رفته است. برآوردهای جهانی نشان می‌دهد میانگین شاخص فلاکت در محدوده ۱۲درصد نوسان دارد.

۲۵۰ هزار خوزستانی فاقد بیمه‌های درمانی هستند

خبرگزاری ایسنا-۳۰ مهرماهِ ۱۳۹۸

علی خسروی، مدیرکل بیمه سلامت استان خوزستان

مدیرکل بیمه سلامت استان خوزستان از بیمه رایگان سه دهک اول جامعه پس از انجام ارزیابی وسع و توان مالی خبر داد. علی خسروی اظهار کرد: خانواده‌هایی که فاقد هرگونه پوشش بیمه‌ای هستند، می‌توانند در مدت شش ماه به سایت بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان مراجعه کنند تا بر اساس تمکن مالی‌شان از یارانه دولت برخوردار شوند. وی افزود: در خوزستان حدود۲۵۰ هزار نفر فاقد بیمه‌های درمانی هستند که امیدواریم بتوانیم امسال سه دهک پایین جامعه یعنی خانواده‌هایی که کمتر از۴۰ درصد درآمد ماهیانه قانون کار را دارند، بر اساس دهک‌ها، بیمه رایگان کنیم.

سیگنال‌های آمارگیری جدید برای بازار کار

روزنامه مردم‌سالاری-۳۰ مهرماهِ ۱۳۹۸

علاءالدین ازوجی، مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه بازار کار

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه بازار کار گفت: افزایش سن آمارگیری نیروی کار از ١٠ به ۱۵ سال چشم انداز دقیق‌تری از وضعیت بازار کار در اختیار سیاست‌گذاران قرار می‌دهد. علاءالدین ازوجی با اشاره به تغییر نحوه محاسبه آمارگیری نیروی کار از ١٠ به ١۵ سال و بیشتر، اظهار داشت: ادامه داد: ماده ٧٩ قانون کار، به کارگیری افراد زیر ١۵ سال را ممنوع کرده است و با این تعریف، سن اشتغال هر چه به ١٠ سالگی میل پیدا کند، فرد کودک کار محسوب می شود.

 بیش از ۹ هزار مددجو از خدمات آموزش خانواده در قزوین بهره‌مند شدند

خبرگزاری ایلنا-۱ آبان‌ماهِ ۱۳۹۸

حجت‌الاسلام محمود مولایی، معاون فرهنگی کمیته امداد استان قزوین

معاون فرهنگی کمیته امداد استان قزوین گفت: طی شش ماهه نخست سال جاری، ۹ هزار و۴۵۰ مددجو از خدمات آموزش خانواده در استان قزوین بهره‌مند شده‌اند. حجت‌الاسلام محمود مولایی با اشاره به اینکه اثرات فقر فرهنگی را نمی‌توان به راحتی درمان کرد، افزود: یکی از گام‌های فرهنگی که به ارتقای زندگی مددجویان کمک می‌کند، ارائه خدمات آموزش خانواده است که در قالب برنامه‌های مختلف ارائه می‌شود.

بخش دوم: «شفافیت و مقابله با فساد»

فصل اول: اخبار برگزیده هفته

دستورالعمل صدور پروانه اجرای نمایش، منتشر شد

دسته بندی: شفافیت در حوزه رسانه، فرهنگ و هنر

 خبرگزاری ایسنا-۲۷ مهرماهِ ۱۳۹۸

به گزارش ایسنا، اخیراً اداره کل هنرهای نمایشی و دفتر نوسازی و تحول اداری، دستورالعمل صدور پروانه اجرای نمایش را که در این وزارتخانه بازنگری شده، منتشر کردند. طبق اطلاعات اعلام شده، این دستورالعمل از تیرماه سال گذشته تاکنون مورد بازنگری کارشناسانه قرار گرفته و با اسناد و قوانین بالادستی ذی‌ربط تطبیق داده و بازنگری عمیق شده است. همچنین این کار، در راستای مرحله دوم شفافیت و ساماندهی مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به ۳۶ مورد رسیده، انجام شده است.

 عدم شفافیت، دلیل طولانی شدن صدور مجوزهای کسب‌وکار

دسته بندی:  شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

اقتصادآنلاین-۲۷ مهرماهِ ۱۳۹۸

رضا وفایی یگانه، کارشناس مسائل اقتصادی

یک کارشناس اقتصادی گفت: جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌ها و نبود عزم و اراده جدی در تغییر فرآیند کسب‌وکار و کاهش زمان صدور مجوزها، موجب شده تا نه‌تنها فضای کسب‌وکار در کشور بهبود نیابد، بلکه مشکلات عدیده‌ای برای صاحبان کسب‌وکار ایجاد شود. وفایی یگانه عدم شفافیت را دلیل دیگر این مسئله دانست و گفت: قرار شد بر اساس قانون اصل ۴۴، هیئت‌هایی برای مقررات‌زدایی تشکیل شود تا مقرراتی که لازم نیستند یا باید با هم تجمیع شوند، در وهله اول شناسایی و در وهله دوم تا جای ممکن حذف شوند ولی متأسفانه این کار صورت نگرفته است.

رسیدگی به ۱۰۰۰ پرونده قاچاق کالا با ارزش ۴۰۰۰ میلیارد تومان در تهران

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری تسنیم-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

وحید خدرویسی، معاون حقوقی گمرک تهران

معاون حقوقی گمرک تهران با اشاره به آماری از بررسی پرونده‌های قاچاق کالا در استان تهران، گفت: در شش ماهه ابتدایی سال جاری حدود ۱۰۵۰ پرونده قاچاق به ارزش بیش از چهار هزار و سیصد میلیارد تومان توسط حوزه معاون حقوقی و قضایی گمرک در استان تهران بررسی شده است. خدرویسی افزود: این در حالی است که سال ۱۳۹۷ حدود ۲۰۰۰ پرونده با ارزش هزار و هفتصد میلیارد تومان ارزش در استان تهران، کشف و بررسی شده است. این مقایسه بین شش ماهه امسال و کل سال ۱۳۹۷، نشانه مبارزه جدی دستگاه‌ها در حوزه مبارزه با قاچاق است.

کسری مؤسسات مالی نباید از جیب مردم پرداخت شود

دسته بندی: شفافیت در حوزه نظام پولی، مالی و بانکی

خبرگزاری ایسنا-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: جبران کسری مؤسسات مالی و ساماندهی آن‌ها یک اولویت مهم برای اقتصاد ایران به شمار می‌رود، اما نباید این کسری از جیب مردم پرداخت شود. شافعی افزود: مشکلاتی همچون مطالبات بانکی، میزان بالای چک‌های برگشتی و فسادی که خبر آن هرازگاهی منتشر می‌شود، به دلیل معیوب بودن چرخه نظام بانکی کشور است. اگر بانک‌ها حرکت درستی داشته باشند، این مسیر تسهیل خواهد شد اما در غیر این صورت مشکلات جدیدی نیز شکل می‌گیرد که به هم ریختگی مالی، فساد و رشد ناهنجاری، نتیجه این مسیر غلط است که از سال‌ها پیش رخ داده و همچنان ادامه دارد.

 ضرورت شفاف‌سازی و جلب اعتماد عمومی در میان مردم

دسته بندی: شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان های تابعه

خبرگزاری مهر-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

احمد میدری، معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بی‌اعتمادی باعث‌شده حرمت و آبروی برخی افراد پاکدامن از بین برود، گفت: باید ببینیم برای بازگشت اعتماد اجتماعی چه کاری می‌توان انجام داد تا هم شفافیت به میان مردم بازگردد و هم مردم به سازمان‌ها و یکدیگر اعتماد کنند. میدری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بهزیستی برای افزایش شفافیت، مستمری‌های مددجویان را شفاف کرده است، گفت: مستمری‌ها مستقیماً به حساب مددجویان واریز می‌شود؛ درحالی‌که در گذشته به حساب بهزیستی استان‌ها، واریز و سپس به مددجویان پرداخت می‌شد.

 ادعای کشف حداقل ۲۰۰ مورد صندلی‌فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بهداشت و سلامت

خبرآنلاین-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از کشف حداقل۲۰۰ مورد صندلی فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: حتی رد پای برخی از مؤسسات کنکور که در سیمای جمهوری اسلامی هم برنامه‌های تبلیغاتی روی آنتن می‌برند، در این پرونده دیده شده است. صادقی در واکنش به اظهارات وزیر علوم درباره نبود حتی یک مورد صندلی‌فروشی در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم، مدعی شد: موارد مشخص‌شده در این خصوص مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت است که از حدود یک سال قبل این پرونده پیگیری شده و موارد مختلفی از فروش صندلی در دانشگاه‌ها محرز شده است.

استدلال‌های شورای نگهبان در بررسی طرح‌ها و لوایح منتشر می‌شود

دسته بندی: شفافیت در حوزه مجلس و نمایندگان

خبرگزاری فارس-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

سیامک ره‌پیک، عضو حقوق‌دان شورای نگهبان

عضو حقوق‌دان شورای نگهبان از انتشار دلایل موافقت و مخالفت با طرح‌ها و لوایح در سامانه شورای نگهبان خبر داد. سیامک ره‌پیک، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در خصوص شفافیت آراء اظهار داشت: مذاکرات عمومی که در روند مصوبات شورای نگهبان انجام می‌شود، اکنون و به مرور در چندین جلد از سوی پژوهشکده شورا و سایت منتشر می‌شود. وی افزود: اگر به سامانه نظرات شورای نگهبان مراجعه کنید، در جریان مشروح و جزئیات جلسات شورای نگهبان برای بررسی مصوبات قرار خواهید گرفت.

سامانه ثبت دارایی مسئولان روی شبکه ملی قرار گرفت

دسته بندی: شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

 روزنامه مردم‌سالاری-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

امکان دسترسی به سامانه ثبت دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران از بستر شبکه ملی در داخل کشور فراهم شد. به گزارش قوه قضائیه، در راستای تسهیل فرآیند ثبت دارایی مسئولان، دسترسی به سامانه ثبت دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران از بستر شبکه ملی امکان‌پذیر شد. مسئولان سراسر کشور که دارای حساب کاربری «ثنا» (ثبت‌نام الکترونیک قضایی) هستند، از امروز می‌توانند با مراجعه به نشانیhttps://amval.adliran.ir دارایی و اموال خود را اظهار کنند. برای دریافت حساب کاربری «ثنا»، مراجعه مسئولان به یکی از دفتر الکترونیک قضایی با همراه داشتن کارت ملی ضروری می‌باشد.

دو ماه حقوق و مزایا برای معرفی مفاسد اداری شهرداری مشهد

دسته بندی:  شفافیت در حوزه مدیریت شهری

خبرگزاری ایسنا-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

به گزارش ایسنا، در هفتادوپنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، آیین‌نامه حمایت و تشویق اعلام‌کنندگان مفاسد اداری در شهرداری مشهد به تصویب رسید. بتول گندمی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه شورای شهر مشهد در خصوص این لایحه، اظهار کرد: در بخش مادی تا۲۰ درصد پاداش از منابع مکتسبه ناشی از کشف فساد نقداً به گزارش‌گر فساد پرداخت می‌شود. همچنین کارکنان و همکارانی که گزارش را ارائه کنند، دو ماه حقوق و مزایای آن‌ها را به طور کامل نقداً به حسابشان واریز می‌کنند، که موجبات ارتقای شغلی و تسهیلات در بانک‌ها و وام‌ها نیز فراهم می‌شود.

۱۱۰۰ نفر از مدیران بهزیستی، مراکز غیردولتی و مؤسسات وابسته دارند

دسته بندی: شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

خبرگزاری ایلنا-۳۰ مهرماهِ ۱۳۹۸

وحید قبادی‌دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۱۱۰۰ نفر از مدیران سازمان بهزیستی، مراکز غیردولتی یا مؤسسات وابسته یا همکار با بهزیستی دارند؛ به نحوی این افراد خودشان با خودشان همکاری می‌کنند. وحید قبادی‌دانا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با اجرای بخشنامه منع پذیرش و یا قبول منافع متعارض در بهزیستی که پروانه فعالیت و تأسـیس مراکز بهزیستی برای برای مدیران این سازمان را ممنوع  می‌کند، گفت: البته واگذاری مراکز به خویشاوندان مدیران نیز تخلف محسوب می‌شود. طبق بخشنامه، مدیران باید مراکز را به خیریه‌هایی واگذار کنند که پیش‌تر مجوز احداث مراکز را دریافت کرده بودند.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

هشدار دادستان پلدختر در خصوص استفاده شخصی از خودروهای دولتی

دسته بندی: شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

خبرگزاری مهر-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

مرید شیخی، دادستان پلدختر

دادستان پلدختر گفت: با مسئولانی که خارج از ساعات اداری از خودروهای دولتی استفاده می‌کنند، برخورد قاطع می‌شود و خودروهای آنان توقیف می‌شود. شیخی اظهار داشت: متأسفانه مشاهده شده برخی کارکنان ادارات دولتی و نهادهای وابسته به دولت، برخلاف قانون، به‌جای نگهداری از اموال دولتی و جلوگیری از حیف‌ومیل بیت‌المال، از خودروهای دولتی در وقت غیراداری استفاده شخصی می‌کنند. وی افزود: با توجه به این‌که خودروهای دولتی تنها برای امور مربوط به کارهای اداری باید استفاده شوند، انجام امور شخصی با آن با هر عنوان و دلیلی توجیه قانونی ندارد.

ضرورت رویکردهای برنامه‌ای و پیش‌گیرانه در مبارزه با فساد

دسته بندی:  سایر

خبرگزاری ایلنا-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

فرشاد مؤمنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

فرشاد مؤمنی در مورد مبارزه با پدیده فساد، گفت: پرسش حیاتی این است که چرا مبارزه با فساد خصلت برنامه‌ای ندارد؟ همه ما می‌دانیم که در همه جای دنیا مهمترین ویژگی برنامه ملی مبارزه با فساد، تمرکز تمام‌عیار بر روی خصلت پیش‌گیرانه آن است یعنی این قاعده کلی در همه عرصه‌های حکمرانی به رسمیت شناخته شده است که پیشگیری، کم‌هزینه‌تر و پردستاوردتر از درمان است. در واقع، ذخیره داناییِ بیش از ۷۰ سال اخیر جهان نیز بر آن صحه می‌گذارد و در سه دهه اخیر نیز کارشناسان به مقامات کشور توصیه اکید داشته‌اند که بدون برنامه نمی‌توان مبارزه مؤثر با فساد کرد.

 منابع مالی کاندیداها در قانون انتخابات شفاف شده است

دسته بندی: شفافیت در حوزه مجلس و نمایندگان

خبرگزاری تسنیم-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

محمدجواد کولیوند، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس گفت: طبق اصلاحی که در قانون انتخابات مجلس انجام شده، به شفافیت در پول‌های انتخابات برای کاندیداها توجه شده است. کولیوند افزود: قبلاً در قانون انتخابات مجلس نسبت به ورود پول‌های مشکوک که منشأ آن‌ها مشخص نبود، خلاء قانونی وجود داشت؛ اما در اصلاحی که نسبت به آن انجام شده، به شفافیت در پول‌های انتخابات برای کاندیداها توجه شده است. طبق این اصلاحیه،کمیته‌های تبلیغات می‌بایست در هر استان، شهر و روستا میزان تبلیغات متعارف را اعلام کنند و اگر براساس بررسی‌ها، مشخص شد که کاندیدایی بیش از حد متعارف هزینه تبلیغاتی داشته، برخوردهای قانونی با او صورت گیرد.

ریل‌گذاری جدید دولت برای مقابله با فساد چه عناصری دارد؟

دسته بندی: شفافیت در حوزه دولت

روزنامه دنیای اقتصاد-۲۸ مهرماهِ ۱۳۹۸

پیش از آنکه موضوع برخورد با مفسدان به یک سیاست رسانه‌ای و تبلیغاتی تبدیل شود، دولت با تدوین لوایح سه‌گانه تلاش کرده است ریل‌گذاری جدیدی برای مقابله با فساد در نظام اداره کشور ایجاد کند. ریل‌گذاری که نه فقط به نتیجه، بلکه به زمینه‌های بروز فساد هم توجه دارد. این همان نکته کلیدی است که می‌تواند زمینه رویش فساد را بخشکاند. لوایح سه‌گانه «شفافیت»، «مبارزه با مفاسد و سالم‌سازی نظام اداری» و «تعارض منافع»، تلاش دولت برای این ریل‌گذاری است. از میان این سه لایحه، تعارض منافع هنوز در مرحله تدوین است و دو لایحه دیگر به مجلس ارسال شده‌اند.

معافیت مالیاتی در مناطق آزاد شفافیت را از بین می‌برد

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

روزنامه کیهان-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

هادی ترابی‌فر، کارشناس مسائل اقتصادی

یک کارشناس اقتصادی گفت: معافیت مناطق آزاد از مالیات بر ارزش افزوده شفافیت را خدشه‌دار می‌کند و به فرار مالیاتی و سوء استفاده از موقعیت مناطق برای سودجویی منجر می‌شود. بنابراین با توجه به فلسفه مالیات بر ارزش افزوده، معافیت‌های مالیاتی، نیاز کشور به درآمدهای مالیات و کسری بودجه بزرگی که در سال جاری و احتمالاً سال بعد رخ خواهد داد، باید معافیت مناطق آزاد لغو شود. ترابی‌فر بیان کرد: معافیت‌ها به کاهش درآمدهای دولت منجر می‌شود و وابستگی به درآمدهای نفتی را افزایش می‌دهد. این در حالی است که درآمدهای نفتی به دلیل تحریم‌ها قابل اتکا نیست.

 یارانه‌های پنهان و آشکار از بودجه سال ۹۹ منفک می‌شود

دسته بندی: شفافیت در حوزه دولت

خبرگزاری ایرنا-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور با بیان اینکه ریالی از فروش نفت در بودجه سال آینده لحاظ نخواهد شد، گفت: در بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، ارقام یارانه‌های آشکار و پنهان از بودجه منفک می‌شود. محمدباقر نوبخت افزود: تغییری که در بودجه سال آتی دنبال می‌شود، جدا کردن یارانه‌ها از بودجه خواهد بود و در کنار آن، رقم ریز یارانه‌های پنهان را هم محاسبه خواهیم کرد تا ارقام بودجه، شفاف و روشن باشد تا هم مردم و هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی با شفافیت، نظارت داشته باشند.

 اصلی‌ترین راهکار پیشگیری از فساد، شفاف‌سازی نظام اقتصادی کشور است

دسته بندی:  شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

روزنامه کیهان-۲۹ مهرماهِ ۱۳۹۸

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه

رئیس قوه قضائیه گفت: اصلی‌ترین راهکار پیشگیری از فساد، شفاف‌سازی نظام اقتصادی کشور و نهادینه‌سازی شفافیت است. براین‌اساس، سامانه‌های مربوطه در بخش گمرکات، بانک‌ها، امور مالیاتی و … باید فعال و به یکدیگر مرتبط شوند تا کارآفرین، سرمایه‌گذار، بازرگان و تسهیلات‌گیر، در یک بستر هوشمند، نظارت‌پذیر شوند. آیت‌الله رئیسی با اشاره به نقش هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری در پیشگیری از مفاسد نیز اظهار داشت: این هیئت‌ها ابزاری برای خود ادارات و دستگاه‌ها هستند که البته نباید فقط به کارمندان پایین بلکه در همه سطوح باید توجه لازم را داشته باشند و فعال کردن این هیئت‌ها می‌تواند بسیار کارآمد باشد.

 گزارش هزینه درآمد شهرداری به شورای شهر ارسال شود

دسته بندی:  شفافیت در حوزه مدیریت شهری

خبرگزاری مهر-۳۰ مهرماهِ ۱۳۹۸

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: گزارش درآمد هزینه‌های شهرداری، گزارش به افکار عمومی است و باید اطلاعات دقیق و کاملی به شورا ارائه شود. اعطا در خصوص اینکه گزارش درآمد-هزینه‌های شهرداری تهران در چهار ماهه نخست نشان می‌داد هزینه‌های دفتر شهردار و روابط عمومی افزایش داشته و شورا در این رابطه تذکری به شهرداری داد اما در گزارش درآمد- هزینه‌های شهرداری این اطلاعات حذف می‌شود، توضیح داد: این موضوع درست است. ما نیز از خزانه‌داری شورا این سئوال را مطرح کردیم و اعلام کردند چون اطلاعاتی در دسترس خزانه‌دار قرار نگرفته بود، موفق به ارائه آن نشدند.

قاچاق کالا به حداقل میزان خود در کشور رسیده است

دسته بندی: شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

باشگاه خبرنگاران جوان- ۳۰ مهرماهِ ۱۳۹۸

امیر خجسته، نائب‌رئیس کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی

نائب‌رئیس کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قاچاق کالا از حوزه‌های پرآسیب در بخش تولید است گفت: بازدید، شناسایی و دستگیری افرادی که در حوزه قاچاق کالا فعالیت می‌کردند، سبب شده تا میزان قاچاق در کشور به حداقل آمار خود برسد. امیر خجسته با بیان اینکه تاکنون ۸۵ درصد از گمرکات کشور مورد بازدید قرار گرفته است، اظهار داشت: بیش‌از ۱۰ مورد از راه‌های نفوذ قاچاق در کشور شناسایی و با افراد متخلف برخورد جدی شده است. قوه قضاییه امروز به جد در حوزه شناسایی و دستگیری مفاسد اقتصادی، مافیا، قاچاق و مواردی از این دست پیگیر است.

۷ هزار میلیارد تومان از مفسدان اقتصادی، دریافت و به خزانه بازگردانده شد

دسته بندی: شفافیت در حوزه قضایی

 خبرگزاری تسنیم-۳۰ مهرماهِ ۱۳۹۸

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه

سخنگوی قوه قضائیه گفت که فقط در دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی و آن‌هم صرفاً در ۹۱ فقره پرونده در مقام اجرای حکم، قریب به ۷ هزار میلیارد تومان وجه نقد به خزانه دولت و بانک‌ها بازگشته است. رقم دقیق ۶ هزار و ۹۳۷ میلیارد و ۴۱۲ میلیون و ۲۴۴ هزار تومان است. علاوه بر آن ۸۷ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۳۳۷ یورو و ۱۲ میلیون و ۹۳ هزار و ۵۴۳ دلار به خزانه عودت داده شد و همچنین ۲۹۴ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۱۴۷ درهم به خزانه بازگشت.

 وزیر ارشاد: اتاق شیشه‌ای، نجات‌بخش نظام اداری کشور است

دسته بندی:  شفافیت در حوزه رسانه، فرهنگ و هنر

خبرگزاری ایلنا-۱ آبان‌ماهِ ۱۳۹۸

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

سید عباس صالحی در توئیتر خود نوشت: شفافیت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جدی است. هرچند در آغاز راه هستیم. انتشار یارانه‌ها، قراردادها، حمایت‌ها، دستورالعمل‌ها و… اتاق شیشه‌ای، نجات‌بخش نظام اداری کشور است. صالحی افزود: مبارزه با فساد را جدی باید گرفت و در آن مماشات نداشت. اما متهم و حتی مجرم، حقوق انسانی و دینی دارد که نمی‌توان به بهانه‌ی مبارزه با فساد آن را نادیده گرفت. مباد پاره‌ای از التهابات، حقوق متوازن فردی و اجتماعی را ناموزون کند.

 آیین‌نامه سجل قضایی از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شد

دسته بندی:  شفافیت در حوزه قضایی

خبرگزاری ایرنا-۱ آبان‌ماهِ ۱۳۹۸

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه در راستای شفاف‌سازی اطلاعات و سوابق متهمان و محکومان، آیین‌نامه سجل قضایی را ابلاغ کرد. به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی قوه قضاییه، در ابتدای آیین‌نامه سجل قضایی که از سوی حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی ابلاغ شده، آمده است: در اجرای ماده ۴۸۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و در راستای شفاف‌سازی اطلاعات و سوابق دقیق مربوط به متهمان و محکومان، آیین‌نامه سجل قضایی به شرح مواد آتی ابلاغ می‌شود. لازم به ذکر است متن مبسوط و مواد این آیین‌نامه رابه تفصیل در آدرس زیر می‌توانید مطالعه نمایید.

لیست ۹۸‌ نفره اسامی آقازاده‌های بورسیه‌ای در اختیار قوه قضاییه قرار گرفت

دسته بندی: شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

روزنامه همشهری-۱ آبان‌ماهِ ۱۳۹۸

محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی

محمود صادقی، نماینده تهران با اشاره به بورسیه تحصیلی برخی آقازاده‌ها و آقایان، گفت: بنده فهرستی شامل اسامی ۹۸ نفر از آقازاده‌ها و آقایانی را دارم که با رانت، بورسیه گرفته‌اند. به گزارش امتداد، وی افزود: این لیست شامل بعضی مسئولان در رده‌های مختلف است که بعد از جلسه‌ی طرح سؤال از وزیر علوم در صحن علنی مجلس مبنی بر صدور احکام بورسیه، به درخواست یکی از مسئولان قوه‌قضاییه این لیست ۹۸ نفره در اختیار قوه قضاییه قرار گرفت و توضیحات لازم نیز در این خصوص ارائه شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *