توانمندسازی جامعه و حاکمیت ایدهی تقویت همزمان ظرفیتهای جامعه و حاکمیت را برای توسعه مدنظر دارد. برای توسعهی پایدار نیازمند حضور همزمان جامعه و دولت قوی هستیم؛ ضعف و خلل در هر یک از این دو طرف، باعث شکنندگی مسیر توسعه میشود؛ توسعهی آمرانه و دولتمحور همان اندازه در معرض بیثباتی است که توسعهی اجتماعمحور در فقدان دولت قوی.
کارشناس ارشد جامعه شناسی
کارشناس پژوهشی- حمایتگری مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه
بخش اول اصول راهنما با عنوان «معیارهای کلی راجع به بیطرفی، استقلال و افشاء» به بیان هفت معیار کلی پرداخته است:
برای اجرای اصول راهنما در روابط طرفین با داوران، سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز و چهار موقعیت تنظیم شده است:
در میان کشورها و باتوجه به اصول، قواعد و مقررات بینالمللی داوری، یک وفاق ضمنی مبنی بر پذیرش معیار عینی در بررسی صلاحیت یا عدم صلاحیت داور وجود دارد.
معیار افشای روابط و وضعیتها در اصول راهنما معیار شخصی است یعنی داور، خود دست به افشا میزند اما قانون نمونه آنسیترال (کمیسیون حقوق تجارت بینالملل سازمان ملل متحد) و قواعد داوری اتاق بازرگانی بینالمللی شیوه متفاوتی دارند.
در خصوص موقعیت تعارض منافع، اصول راهنما معیار شخص ثالث متعارف و آگاه را در نظر میگیرد که تشخیص دهد تعارض منفعت وجود دارد یا خیر؟ در وضعیتی که عدم افشای اوضاع و احوالی که منجر به تردید درباره بیطرفی و استقلال داور میشود، نباید به خودی خود منجر به عدم صلاحیت داور شود بلکه باید در کنار سایر عوامل معیار عینی، بررسی گردد.
منبع:
مافی، همایون؛ فلاح، مهدی. ۱۳۹۲٫ تعارض منافع در داوری بین المللی با تاکید بر اصول راهنمای کانون بینالمللی وکلا، فصلنامه سازمانهای بینالمللی، سال اول، شماره دوم، صص ۱۸۰-۱۶۱٫
دریافت متن کامل مقاله
تعارض منافعمبانی نظری، حقوقی و روششناختی تعارض منافع
تعارض منافع در قوه قضائیهقضاتوکلا
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *