در کتاب حاضر با ترکیب اقتصاد سیاسی و جامعهشناسی اقتصادی، در ۱۲۰۰ صفحه، به مسئله ایدئولوژی، یعنی گزارههای توجیهگر نابرابری، میپردازد. پیکتی در اثر جدید خود از دامنه آمار و ارقام فراتر میرود و به نقد بنیانهای ایدئولوژیک نظامهایی میپردازد که مبنایشان بر تولید و حفظ نابرابری است. او این تحلیل را در پهنایی گستردهتر از زمان و مکان نسبت به کتاب نخست خود، با نگاهی به مسائل سیاسی امروز جهان، پیش میبرد. «سرمایه و ایدئولوژی» برخلاف «سرمایه در سده بیستویکم» منحصرا بر غرب تمرکز ندارد و تاریخ اقتصادی جهان را، از عصر بردهداری تا جوامع فراسرمایهداری امروز، نظامهای کمونیستی و ممالک مستعمراتی، در نظریه خود دخیل میکند. این کارزار نظری مبتنی بر حجم بیسابقهای از دادههای اقتصادی و منابع تاریخی است که از سراسر جهان گرد آمده و رویکرد تطبیقی کتاب پیکتی را جان بخشیده است. تحلیل آسیبشناختی او محدود به تاریخ نابرابری نیست و در فصلی مجزا به این مسئله میپردازد که چگونه احزاب چپگرا و سوسیالدموکرات به تدریج از ریشههای خود و نمایندگی برای طبقات محرومتر فاصله گرفتند و به احزاب طبقات برخوردار و طبقه متوسط تبدیل شدند.
نوشته کمال الدین دعایی
لطف کنید اسم ناشر و نام مترجم کتاب ” سرمایه و ایدئولوژى ” نوشته توماس پیکتى را به اطلاع من برسانید. با ارزوى سلامتى و شادى براى شما.
کتاب «سرمایه و ایدئولوژی» اثر توماس پیکتی، دوازدهم سپتامبر ۲۰۱۹ در ۱۳۰۰ صفحه و توسط انتشارات Seuil به زبان فرانسه منتشر شد.