توانمندسازی جامعه و حاکمیت ایدهی تقویت همزمان ظرفیتهای جامعه و حاکمیت را برای توسعه مدنظر دارد. برای توسعهی پایدار نیازمند حضور همزمان جامعه و دولت قوی هستیم؛ ضعف و خلل در هر یک از این دو طرف، باعث شکنندگی مسیر توسعه میشود؛ توسعهی آمرانه و دولتمحور همان اندازه در معرض بیثباتی است که توسعهی اجتماعمحور در فقدان دولت قوی.
در این کلیپ کوتاه سعی کردیم تا تعارض منافع در سازمان تأمین اجتماعی و پیامدهای آن را مختصر شرح دهیم:
تا حالا خدایی نکرده مسیرتون به سازمان تامین اجتماعی خورده؟ میدونید آگه بهعنوان کارفرما یا مالک کارگاه به مبلغ مفاصاحساب و یا جریمه بیمه تعیینشده توسط بازرس سازمان تأمین اجتماعی برای کارگاهتون اعتراض داشته باشید، باید شکایتتون رو به «هیئت بدوی تشخیص مطالبات» اعلام کنید؟
هیئت بدوی از نماینده وزارت کار، نماینده شورای عالی تأمین اجتماعی، نماینده کارگران و نماینده کارفرما از طرف اتاق بازرگانی تشکیلشده. اما در این هیئت، رئیس شعبه تأمین اجتماعیای که پرونده بیمه تون اونجاست و رئیس اداره کل درآمد شعبه بهعنوان نمایندگان وزارت کار و شورای عالی حضور دارند؛ نماینده کارگران هم توسط وزیر کار انتخاب میشه. یعنی ۳ عضو از ۴ عضو این هیئتها مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی هستند. اونا دقیقاً همون افرادی هستند که میزان حق بیمه یا جریمه رو تعیین و به کارفرما اعلام کردن. حالا خودشون باید به شکایت علیه خودشون رسیدگی کنند. به نظرتون چاقو دسته خودشو میبره؟
نکته جالب آینه که چون اعضای این هیئتها که خودشون کارشناسان سازمان هستند و در تعیین میزان مفاصاحساب یا جریمه بیمه نقش دارن بابت شرکت در این جلسات، حق الجلسه میگیرن، تمایل دارن تا کارفرما ازشون شکایت کنه… بقیه داستان با شما…
تعارض منافع در حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعیویدیو
تأمین اجتماعی
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *