خبرنامه شماره ۱۹ مقابله با فساد و فقر : مبارزه با فساد یا مفسدین


مبارزه با فساد یا مفسدین

سخنگوی قوه قضائیه در آخرین نشست خبری در دادگستری استان تهران اعلام کرد در روند برخورد با مفاسد اقتصادی تاکنون ۹۷۸ مورد حکم قطعی در مورد پرونده‌های مفاسد صادر شده است. این حکم‌ها در شعب استجازه و سایر شعب رسیدگی‌کننده به پرونده‌های اقتصادی صادر شده است. سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان ساخت: متهمان در ۹ مورد به اعدام، ۴ مورد به حبس ابد، ۷۳۱ مورد به حبس زیر ۱۰ سال و ۴۴ مورد نیز به حبس بین ۲۰ تا۳۰ سال محکوم شده‌اند. ۱۱۶ نفر هم به حکم دادگاه برای همیشه انفصال از خدمت گرفته، ۱۰ مورد تبعید و ۱۶۱ مورد نیز مجازات شلاق برای مرتکبان در نظر گرفته شده است. سؤال مهم و اساسی این است که صدور چنین احکامی و اساساً برخوردهای قضایی تا چه حد مانع از گسترش و تداوم فساد می‌شود؟

بر اساس نظریه انتخاب عمومی، افراد با اتخاذ تصمیمات عُقلایی به نتایج از پیش تعیین‌شده می‌رسند. بر اساس این نظریه، مأموران دولتی در تلاش برای به حداکثر رساندن منافع شخصی خود زمانی دچار فساد می‌شوند که منافع مورد انتظار آن‌ها بیشتر از مضرات مورد انتظارشان(ترکیبی از مجازات‌های ممکن و احتمال دستگیری) باشد. «رز آکرمن» یکی از نظریه‌پردازان این حوزه نتیجه‌گیری می‌کند که فساد مأموران دولتی با بررسی و محاسبه آگاهانه و عمدی مزایای بالقوه فساد و هزینه‌های بالقوه آن صورت می‌گیرد. بر اساس تئوری انتخاب عمومی برای پیشگیری از فساد، باید منافع آن را به حداقل ممکن و هزینه‌هایش را به حداکثر ممکن رساند. البته با توجه به این‌که دست‌کاری منافع فساد دشوار است، تمرکز اصلی باید بر روی افزایش هزینه‌ها باشد.

برخی صاحب‌نظران، شکاف‌های ساختاری به وجود آمده در حوزه‌های سیاست، فرهنگ و اقتصاد را جرم‌زا می‌دانند. گروهی دیگر رویکردی ساختاری-کارکردی به فساد دارند و فساد را حاصل کژکارکردی عوامل فرهنگی، اداری، اقتصادی و سیاسی داخلی دانسته و تأکید می‌کنند که برای پیشگیری و مبارزه با فساد نیز باید از طریق اصلاح همین عوامل اقدام نمود. بسیاری از محققان، فساد کنونی  در ایران را ساختاری-کارکردی می‌دانند و به همین دلیل برای  مبارزه با فساد و کنترل و کاهش آن نیز استراتژی‌ها و خط‌مشی‌هایی با رویکرد کارکردی-ساختاری توصیه می‌کنند. در مجموع سیاست‌های مبارزه با فساد را می‌توان در چهار بُعد اقتصادی، اداری، اجتماعی و سیاسی مورد تحلیل قرار داد.

مبارزه قضایی با مفسدان اقتصادی تنها یکی از ده‌ها فعالیتی است که در حوزه اداری باید برای کاهش فساد انجام شود. اما درعین‌حال، مبارزه همه‌جانبه با فساد  بدون اصلاح زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن راه به جایی نخواهد برد. بازداشت و محاکمه مفسدان اقتصادی، علاج پس از واقعه است؛ درحالی‌که اصلاح ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، تلاش برای زدن ریشه‌های فساد است. فساد پدیده‌ای فرابخشی است و مبارزه با فساد نیز فراتر از قوه قضائیه، باید مبتنی بر برنامه‌هایی فراقوه‌ای و در کل ساختار باشد. برای مثال، در اغلب پرونده‌های فساد، سوءاستفاده از قدرت سیاسی برای افزایش قدرت اقتصادی، بارها گزارش شده است. لذا انتظار آن‌که بدون قطع و اصلاح رابطه قدرت سیاسی و قدرت اقتصادی، فساد، کنترل یا کاهش پیدا کند، خطای محض و توهم است. وجود ساختاری که در آن به‌واسطه قدرت سیاسی، بتوان در دیگر حوزه‌ها اعمال نفوذ کرد، می‌تواند زمینه‌ساز بروز فساد حتی در محاکمات مفسدین باشد.

***

در هفته­ ای که گذشت، اخبار زیر جلب توجه می­کند:

  • جمعی از حقوق‌دانان کشور اعم از وکلاء، اساتید و دانش آموختگان حقوق به‌دلیل آنچه ابهام و شائبه فساد در اداره نهاد وکالت از جمله «اعمال نفوذ» در بخش‌هایی از مجلس و دیوان عدالت اداری خواندند، تا از عملکرد هیئت‌مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، تحقیق و تفحص به عمل آید.
  • مراسم اعلام موجودیت سازمان مردم نهاد «جهد» (جمعیت هم اندیشان دادخواه) به منظور شفافیت و مقابله با اشکال فساد، با حضور دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری، برگزار شد.
  • مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور از بارگذاری اطلاعات هفت هزار واحد سیل‌زده کشور در سامانه «عمران اجتماعی» خبر داد.
  • مدیر حقوقی شستا از تهیه و تدوین پرونده جامع دعاوی حقوقی سنواتی شرکت‌ها و هلدینگ‌های تابعه این شرکت برای انسجام و پیگیری مؤثرتر مطالبات خبر داد.
  • رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، با بیان اینکه موضع‌گیری ائمه جمعه به نفع جناح‌های سیاسی و ورود در رقابت‌های حزبی خط قرمز است، گفت: عملکرد ائمه جمعه ارزیابی می‌شود و در این خصوص، سامانه نظارت و ارزیابی ایجاد کرده‌ایم.
  • براساس آخرین آمارها، ۱۹میلیون ایرانی در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و حاشیه شهرها ساکن هستند و آنگونه که معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری می‌گوید: سالانه ۲۵۰ هزار نفر به جمعیت این محدوده‌ها افزوده می‌شود.
  • به گزارش روزنامه همشهری، طبق مصوبه دولت، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف شده پس از اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه پردرآمدها را حذف کند.
  • مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان گفت: اولین شناسنامه سلامت کودکان کار و متکدی با رویکرد پایش پنج‌گانه در این استان طراحی و تدوین شد.
  • عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان این‌که بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار داریم گفت: اگر حمایت‌های لازم از زنان سرپرست خانوار را نداشته باشیم، نمی‌توانیم مانع از ورود آن‌ها به چرخه آسیب شویم.
  • مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: ۷ استان سیستان‌وبلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، هرمزگان، خوزستان، کرمان و استان خراسان جنوبی از ناامنی غذایی رنج می‌برند.

لینک دانلود خبرنامه

بخش اول: «شفافیت و مقابله با فساد»

فصل اول: اخبار برگزیده هفته

سامانه «شفافیت بودجه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها» باید ایجاد شود

دسته بندی: شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

خبرگزاری دانشجو-۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

حجت‌الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

حجت‌الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بر لزوم شفافیت در حوزه پژوهش تأکید کرد. وی اذعان داشت: «بدنه متعهد علمی کشور – به عنوان موتور پیشران پیشرفت کشور- باید مطالبه‌گر شفافیت باشد و برای پیشبرد این گفتمان، لازم است شفافیت را از خود شروع کند. رستمی ادامه داد: ایجاد سامانه‌ای که در معرض قضاوت همه بدنه دانشگاهی کشور قرار گیرد و در آن «جزئیات تخصیص بودجه‌های پژوهشی» لحاظ شود، می‌تواند گام نخست برای این موضوع باشد.

 درخواست تحقیق و تفحص از کانون وکلای دادگستری مرکز

دسته بندی: شفافیت در حوزه قضایی

خبرگزاری فارس-۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، جمعی از حقوق‌دانان کشور اعم از وکلاء، اساتید و دانش آموختگان حقوق به‌دلیل آنچه ابهام و شائبه فساد در اداره نهاد وکالت از جمله «اعمال نفوذ» در بخش‌هایی از مجلس، دیوان عدالت اداری و همچنین «اعطای پروانه غیرقانونی به افراد خاص» خواندند، از هیئت‌رییسه مجلس شورای اسلامی خواستند تا مطابق اصل ۷۶ قانون اساسی، از عملکرد هیئت‌مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، تحقیق و تفحص به عمل آید.

مراسم اعلام موجودیت سازمان جهد(جمعیت هم‌اندیشان دادخواه)

دسته بندی: سایر

خبرگزاری ایرنا-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

مراسم اعلام موجودیت سازمان مردم نهاد «جهد» (جمعیت هم اندیشان دادخواه) به منظور شفافیت و مقابله با اشکال فساد، روز شنبه با حضور اعضای اصلی تشکل و کاظم پالیزدار، دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. تصاویر این نشست که به کوشش مرضیه سلیمانی تهیه شده است را می‌توانید در لینک زیر مشاهده نمایید.

دستگاه‌های دولتی انتشار آمارهای اقتصادی را متوقف کرده‌اند

دسته بندی: شفافیت در اطلاعات و فضای مجازی

خبرگزاری ایرنا-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

به گزارش خبرگزاری ایرنا، گمرک کشور آخرین آمار ماهانه واردات و صادرات کشور را در اردیبهشت ارائه داد و بعد از آن توالی آماردهی خود را قطع کرده است. آمارهای روزانه این نهاد هم به ۱۳ تیر سال جاری برمی‌گردد. بانک مرکزی نیز به غیر از آمارهای پولی که بازه دی، بهمن و اسفند ۱۳۹۷ را اخیراً به‌صورت یک‌جا منتشر کرد، انتشار مابقی آمارها مخصوصاً در حوزه دخل و خرج دولت را از آذرماه سال گذشته متوقف کرده است. آخرین اطلاعات مهم حساب‌های ملی که از سوی مرکز آمار منتشر می‌شود، مربوط به سال ۱۳۹۴ است.

بارگذاری اطلاعات ۷ هزار واحد سیل‌زده در سامانه «عمران اجتماعی»

دسته بندی:  شفافیت در حوزه اطلاعات و فضای مجازی

خبرگزاری مهر- ۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمد زهرایی، مسئول سازمان بسیج سازندگی

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور از بارگذاری اطلاعات هفت هزار واحد سیل‌زده کشور در سامانه «عمران اجتماعی» خبر داد. محمد زهرایی اظهار داشت: در قالب این

 طرح از ظرفیت۷۰ هزار مسجد، خیرین، گروه‌های جهادی و مراکزی که می توانند به بهبود وضعیت مردم و تسریع در بازسازی منازل سیل زده کمک کنند، استفاده می‌شود. زهرایی با تأکید بر اینکه خیرین با استفاده از این سامانه می‌توانند حق انتخاب داشته باشند و ببینند که کمک‌هایشان در چه کانالی هدایت و به کار گرفته می شود، افزود: همچنین پیشرفت فیزیکی خانه‌ها در قالب این سامانه مشخص است.

گزارش جامع پرونده‌های حقوقی شستا آماده شد

دسته بندی: شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

خبرگزاری ایرنا- ۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

مهدی اسماعیلی، مدیر حقوقی شرکت سازمان تأمین اجتماعی

مدیر حقوقی شستا از تهیه و تدوین پرونده جامع دعاوی حقوقی سنواتی شرکت‌ها و هلدینگ‌های تابعه این شرکت برای انسجام و پیگیری مؤثرتر مطالبات خبر داد. مهدی اسماعیلی اظهار داشت: پس از چندماه پیگیری، گزارش جامع و کاملی از پرونده‌های حقوقی با اهمیت در سطح شرکت‌ها و هلدینگ‌های تابعه شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با جزئیات تهیه شده است. در این گزارش، علاوه بر اینکه اعداد و ارقام هر پرونده درج شده، به خوبی مشخص است که هر پرونده در چه سالی و در دوره مدیریت کدام مدیر در مجموعه شستا، در بستر متعارف تجاری یا غیرمتعارف تجاری ایجاد شده است.

۱۰ میلیون ایرانی گمنام داریم

دسته بندی:  شفافیت در حوزه اطلاعات و فضای مجازی

خبرآنلاین- ۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

فرید موسوی، نماینده مجلس شورای اسلامی

فرید موسوی، نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نبود بانک‌های اطلاعات تجمیع شده از اطلاعات خانوارهای ایرانی و ثروت خانوارها یکی از مشکلات اصلی است و نبود اراده اصلی برای تشکیل بانک‌های اطلاعاتی نیز یکی از معضلات است؛ چون هنوز قوانین ما به صورت جزیره‌ای است. موسوی تصریح کرد: نگاه‌های جزیره‌ای دستگاه‌های مختلف، شناسایی خانوارها را با چالش جدی مواجه کرده است و درباره ۱۰ میلیون نفر در کشور هیچ اطلاعات ثبت شده‌ای در کشور نداریم.

 طلافروشان ملزم به استفاده از دستگاه‌های پایانه فروش می‌شوند

دسته بندی: شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

شفاف-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

الیاس حضرتی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی

الیاس حضرتی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم قانون مالیات بر ارزش افزوده را اواخر مرداد در صحن علنی مجلس به رأی بگذاریم، اظهار کرد: در مورد فروشندگان طلا باید اعلام کنیم که براساس اصلاحات انجام شده در قانون مالیات بر ارزش افزوده آن‌ها باید پس از ابلاغ اصلاحیه این قانون تنها از طریق صندوق‌های مکانیزه اقدام به خرید و فروش کنند تا ۹ درصد مالیات ارزش افزوده تنها از سود آن‌ها کسر شود. در غیراین‌صورت، سازمان‌های مالیاتی مختارند تا به اصل مبلغ خرید و فروش‌شان مالیات ببندند.

 سهم مالیات از اقتصاد ایران کوچک شد

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

روزنامه اعتماد-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

گزارش تازه‌ای از شرایط پرداخت مالیات در ایران نشان می‌دهد که نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی در سال گذشته با افت شدیدی نسبت به سال ماقبل به حدود ۵/۴ درصد رسیده است؛ عددی که از سال ۱۳۹۲ تاکنون بی‌سابقه بوده است. در واقع این عدد نشان می‌دهد که تنها ۵/۴ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران با استفاده از درآمدهای مالیاتی به دست آمده است. برآوردهای آماری نشان می‌دهد که در سه دهه گذشته این نسبت برای اقتصاد ایران در عددی بین ۴ تا ۹ درصد حرکت کرده است.

 تغییر بودجه سال‌جاری پشت درهای بسته

دسته بندی:  شفافیت در حوزه دولت

روزنامه مردم‌سالاری-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

بی‌آن‌که مجلس در جریان باشد یا کارشناسان نظری بدهند، به یک‌باره توسط معاون سازمان برنامه‌وبودجه اعلام شد که بودجه سال ۹۸ تغییر کرده و فروش۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز، مبنای اصلاحیه بودجه سال جاری است. دولت و سازمان برنامه‌و بودجه که پیش از این برخلاف نظر کارشناسان مُصر بودند بودجه سال جاری را براساس صادرات یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز ببندند، حالا با تصویب یک بودجه جدید در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، هم مجلس را دور زده‌اند و هم از این به بعد، به سراغ راهکارهایی خواهند رفت که شاید چندان به لحاظ اقتصادی کارآمد نباشند.

 ائمه جمعه ارزیابی می‌شوند

دسته بندی:  سایر

روزنامه شرق- ۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

حاج‌علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، با بیان اینکه موضع‌گیری ائمه جمعه به نفع جناح‌های سیاسی و ورود در رقابت‌های حزبی خط قرمز است، تأکید کرد: این‌گونه مسائل خطوط قرمز است و امام‌جمعه نمی‌تواند وارد این بحث‌ها شود، چراکه باید شأن هدایت و پدری ائمه جمعه را حفظ کرد. حاج‌علی‌اکبری ادامه داد: عملکرد ائمه جمعه ارزیابی می‌شود و سامانه نظارت و ارزیابی ایجاد کرده‌ایم که در حال تقویت آن هستیم. مردم، نهادها و علمای مناطق مختلف کشور هم می‌توانند در امر نظارت به شورای سیاست‌گذاری کمک کنند.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

 فساد در واردات و توزیع کاغذ و زینک

دسته بندی:  شفافیت در حوزه رسانه، فرهنگ و هنر

روزنامه اعتماد-۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمد حیدری، دبیر انجمن صنفی مدیران رسانه کشور

محمد حیدری، دبیر انجمن صنفی مدیران رسانه کشور در نامه‌ای خطاب به محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشی از تخلفات و رانت‌های موجود در واردات کاغذ را تشریح کرد. حیدری در بخشی از این نامه نوشته است: «اواسط خرداد ماه امسال محموله کاغذی توسط هامون از گمرک با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد بازار شد. طبق هماهنگی اداره کل مطبوعات داخلی کاغذ فوق با رقم ۵ هزار و ۷۰۰ تومان به مصرف‌کنندگان واگذار شد. نکته مهم این واگذاری فروش کاغذ دولتی با نرخی بالاتر از قیمت مصوب سازمان حمایت است.

مال‌باختگان پروژه بزرگ مجلس

دسته بندی: شفافیت در حوزه مجلس و نمایندگان

فرارو-۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

اکبر اعلمی، عضو سابق هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس هفتم

اکبر اعلمی، عضو منتخب پیگیری حقوق ۳۶۰ شریک مجتمع مسکونی کوثر مجلس، درباره خرید زمین سوهانک، پیش‌فروش آپارتمان‌ها و مطالبات صدها مال‌باخته افشاگری کرد و گفت: دو سال پس از آغاز پروژه آفتاب مجلس در منطقه ۲ که بابت هر مترمربع زیربنا حدود ۵/۱ میلیون تومان از اعضا دریافت شده بود، در اواسط سال ۹۰ نیز این‌بار مدیریت مجلس شورای اسلامی تصمیم به ساخت‌وساز آپارتمان به نام کارکنانش می‌گیرد و «ع. الف» در جلسه‌ای مؤکداً از کارکنان مجلس می‌خواهد با پرداخت ۳۰ میلیون تومان قسط اول، در این پروژه مشارکت کرده و اگر خواستند پس از مدتی امتیاز آن را به دیگران بفروشند.

پدر و پسری ۱۳۱۰ شخص حقیقی و حقوقی را دچار فساد اقتصادی کردند

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری ایرنا -۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

هادی خانی، مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پول‌شویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پول‌شویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: در این فقره دو هزار وکالت‌نامه برای واردات، صادرات، کارت بازرگانی اجاره‌ای، افتتاح حساب اجاره‌ای، ثبت شرکت‌های صوری و همچنین ۶ تا هفت هزار میلیارد تومان کتمان درآمد شناسایی شده است. هادی خانی روز پنجشنبه در نشست شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت در مشهد افزود: بیشتر اشخاص حقیقی گرفتار در این فساد افرادی بودند که فقط برای رفع مشکلات اقتصادی خود اقدام به افتتاح حساب‌های خرد کرده بودند.

 هفت‌سنگان؛ باستی‌هیلز دیگری در قزوین

دسته بندی: شفافیت در حوزه مدیریت شهری

خبرگزاری ایسنا-۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور

به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: «هنوز زمان زیادی از ماجرای باستی‌هیلز و خانه‌های لوکس لواسان نمی‌گذرد که دوباره صحبت از پرونده «هفت‌سنگان» قزوین به میان آمده است. روز گذشته ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در رابطه با این که آیا سازمان بازرسی کل کشور به ساخت‌وسازهای غیرقانونی و میلیاردی در باستی‌هیلز لواسان و هفت‌سنگان قزوین ورود داشته است؟ گفت: «ما به همه موضوعات ورود داریم اما متأسفانه به دلیل محرمانه‌بودن نمی‌توانیم تا قبل از دادگاه و قطعیت حکم آن را افشا کنیم.»

ارزیابی شرکت‌های دارای پروانه فعالیت حمل‌ونقل دانش‌آموزی

دسته بندی:  شفافیت در حوزه وزارتخانه و سازمان‌های تابعه

خبرگزاری ایلنا- ۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

برای اولین بار شرکت‌های دارای پروانه فعالیت حمل‌ونقل دانش‌آموزی توسط سازمان تاکسیرانی تهران ارزیابی شدند. با توجه به اصل شفافیت در ارزیابی عملکرد، نتایج به تفکیک شرکت‌های دارای پروانه، امتیازها و رتبه‌های تعیین شده برای اداره کل آموزش‌وپرورش ارسال خواهد شد و بالطبع انتظار می‌رود شاهد اثرگذاری امتیاز ارزیابی‌های صورت گرفته به عنوان یکی از ملاک‌های انعقاد قرارداد مدارس با پیمانکاران مدنظر باشد. بنابر این گزارش، ۲۴ درصد رانندگان سرویس مدارس را بانوان و ۷۶ درصد باقی را آقایان تشکیل داده‌اند. متوسط عمر ناوگان سرویس مدارس شهر تهران نیز ۴/۷ سال می‌باشد.

 بازگشت قیمت به آگهی های مسکن سایت های اینترنتی

دسته بندی:  شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

روزنامه دنیای اقتصاد-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

جواد جاویدنیا، سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور

چهارشنبه گذشته (دوم مرداد) تصمیم گرفته شد بار دیگر قیمت در آگهی‌های مسکن درج شود ولی آگهی‌های خودرو تاکنون همچنان بدون قیمت هستند. در این راستا، جاویدنیا روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: هدف دادستانی این بود که حذف قیمت از آگهی‌ها راهکار موقت باشد تا اینکه در این بازه زمانی، یک مرجع برای تعیین قیمت‌ها مشخص شود. از نظر وی در صورتی‌که پلت‌فرم‌ها قیمت سقف و کف داشته باشند، این قابلیت را دارند که تنظیم‌کننده بازار شوند. با این حال، عملاً سازمان یا نهادی حاضر نیست در زمینه ارائه قیمت به پلت‌فرم‌های آگهی، با آن‌ها همکاری کند.

 مانع دریافت مالیات از خانه‌های خالی؛ وزارت راه یا سازمان امور مالیاتی؟

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری ایرنا-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

نادر جنتی، معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی می‌گوید: تنها مسئله در خصوص دریافت مالیات بر واحدهای مسکونی، عدم راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور بوده و سازمان امور مالیاتی کشور در صورت ارسال اطلاعات از سامانه مذکور، آماده حسابرسی به کلیه اطلاعات دریافتی است. به گفته جنتی، متولی راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور، وزارت راه و شهرسازی است. ایجاد سامانه یاد شده از پیش‌نیازهای اساسی دریافت مالیات از واحدهای مسکونی خالی و عایدی بر سرمایه مسکن و همچنین تکالیف قانونی برشمرده وزارت مذکور در اجرای موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴ است.

دستور رئیس‌جمهور به همتی درباره ارزخواران

دسته بندی: شفافیت در حوزه نظام پولی، مالی و بانکی

مشرق‌نیوز-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی

در روزهای اخیر، نامه‌نگاری رئیس کل بانک مرکزی با رئیس‌جمهور درباره عدم رفع تعهدات ارزی یک میلیارد یورو ارز دولتی تخصیص داده شده به ۲۰ شرکت برای واردات کالای اساسی و دارو، به یکی از موضوعات داغ رسانه ای تبدیل شده است. همتی در این نامه ضمن اعلام اسامی ۲۰ شرکت متخلف که نه وارداتی انجام داده‌اند و نه ارزی بازگردانده‌اند، از رئیس جمهور درخواست کرده که نسبت به تسریع در تعیین تکلیف ارز این شرکت‌ها اقدام کند. در همین رابطه، رئیس جمهور نیز به همتی تأکید کرده که کمیته ویژه در بانک مرکزی به این موضوع رسیدگی کند.

پزشکان تا سقف ۳۳ میلیون تومان در سال معاف از مالیات هستند

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

روزنامه اطلاعات-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

حیدر علی عابدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، ضمن تکذیب خبر معافیت مالیاتی۳۳۰ میلیون تومانی پزشکان،گفت: طبق مصوبه مجلس، حقوق‌های تا سقف ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و سالانه ۳۳ میلیون تومان در سال ۹۸ از پرداخت مالیات معاف هستند که پزشکان هم شامل آن می‌شوند. حیدر علی عابدی درگفتگو با خانه ملت، افزود: ارائه اظهارنامه مالیاتی از سال۹۸ به بعد برای همه مشاغل الزام‌آور است و حتی اگر آن مشاغل از پرداخت مالیات معاف هم باشند، باید اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل و ارائه کنند، چرا که میزان مالیات و معافیت، صرفاً بر اساس همان اظهارنامه تعیین می‌شود.

بیش از ۹۹ درصد تبلیغات حوزه پزشکی و دارویی غیر قانونی و فاقد مجوزند

دسته بندی: شفافیت در حوزه بهداشت و سلامت

روزنامه مردم‌سالاری-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت

معاون کل وزارت بهداشت گفت: تمام داروهایی که از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شوند، از شبکه‌های غیررسمی و قاچاق وارد شده‌اند. حریرچی با اشاره به اینکه قریب به اتفاق تبلیغات پزشکی و دارویی، کذب و یا غیر قانونی هستند، گفت: تبلیغ داروها و ذکر خواص درمانی در تبلیغات هر نوع مواد و محصول در رسانه‌های عمومی که مخاطب آن‌هـا عمـوم مـردم هستند، طبق قانون ممنوع است. وی افزود: بیش از ۹۹ درصد تبلیغات در حوزه پزشکی و دارویی فاقد مجوز هستند؛ در حالی‌که طبق آیین‌نامه بند ب ماده سه سازمان نظام پزشکی همه این تبلیغات باید شماره اخذ مجوز داشته باشند.

 سرنوشت مبهمِ شرکت‌های دولتی

دسته بندی: شفافیت در حوزه دولت

روزنامه شرق-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

فرزانه طهرانی- مهفام سلیمان‌بیگی

معمولاً در سنوات گذشته، حدود ۷۰ درصد بودجه کل کشور متعلق به شرکت‌های دولتی بوده ولی متأسفانه با وجود حجم بزرگ بودجه شرکت‌های دولتی -که امسال به بیش از هزار و۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است- به دلایل مختلف هیچ‌گاه مجلس به بررسی این بخش از بودجه به صورت جدی نمی‌پردازد. از سوی دیگر، رئیس دیوان محاسبات اعلام کرد اگر یک شرکت یا بانک دولتی شرکتی تأسیس کند، بر اساس قانونِ تجارت باید اداره شود و دیوان محاسبات نمی‌تواند به آن ورود کند. از این رو شرکت‌های دولتی با آن حجم از بودجه و گردش مالی، برای برخی از مدیران تبدیل به حیاط خلوت شده‌اند.

 رانت کسب و کار من است

دسته بندی:  شفافیت در حوزه رسانه، فرهنگ و هنر

روزنامه شرق- ۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

جرقه‌های توجه به شیوه تخصیص یارانه به مطبوعات از یک توییت ساده زده شد؛ توییتی از علی بزرگیان، روزنامه‌نگار مجله اندیشه پویا که توجه اهالی مطبوعات را به نحوه بذل و بخشش یارانه و کاغذ به برخی شرکت‌های مطبوعاتی جلب کرد. توییت این روزنامه‌نگار مشخصاً مربوط به شرکتی به نام «دانش فرهنگ مینو» بود که با ۳۹ مجله که از قضا روی دکه هم نیستند، بیش از یک‌میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان یارانه مستقیم و ۳۱۱ تن کاغذ گرفت و در طرح خرید نشریات ارشاد سال۹۶ نیز ۶۳۲ میلیون تومان دریافت کرده بود.

اختلاف ۶ هزار میلیاردی پرداختی پزشکان

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بهداشت و سلامت

اقتصادآنلاین-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

بررسی بودجه‌های سنواتی از جمله بودجه ۹۶ در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مدعی وجود اختلافی حداقل شش هزار میلیارد تومانی مالیات پرداختی بخش سلامت با آنچه باید این بخش پرداخت می‌کرد، بود؛ ازاین‌رو مجلس شورای اسلامی پیشنهاد الحاق بندهایی را داد که براساس آن همه صاحبان این حِرف، مکلف‌اند از ابتدای سال ۱۳۹۸ از پایانه فروشگاهی استفاده کنند. همچنین، صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تا ۲۳ مرداد مهلت دارند در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی(کارتخوان بانکی) ثبت‌نام کنند.

 ارجاع لیست مسئولان دوتابعیتی به وزارت اطلاعات

دسته بندی: شفافیت در حوزه سلامت اداری و  بوروکراتیک

فرارو-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه‌قضائیه

سخنگوی قوه‌قضائیه گفت: لیست ادعایی درباره دوتابعیتی‌ها از سوی دادستانی‌کل به وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه ارجاع شده و از این دو نهاد خواسته‌ایم با شفافیت کامل درباره صحت این لیست اظهارنظر کنند. به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه هفتمین نشست خبری خود درباره بازداشت جمعی از سردفتران و دفتریاران اظهار کرد: طبق بررسی‌هایی که انجام دادم به چنین جمعی نرسیدم و بررسی‌های من این خبر را تأیید نمی‌کند. البته به صورت موردی، مواردی را داشتیم، اما این‌که همزمان جمعی از سردفتران تحت تعقیب قرار گیرند، تا الان نداشته‌ایم.

زمینی که به‌جای حسینیه تبدیل به برج شد

دسته بندی: شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

روزنامه شرق-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

در سال ۸۵ به تعدادی از نمایندگان وقت مجلس یک قطعه زمین سه‌هزارمتری در خیابان درختی سعادت‌آباد برای احداث حسینیه واگذار می‌شود و این افراد طبق قراردادی که با سازمان ملی زمین‌ومسکن داشتند، اجازه تغییرکاربری نداشتند و وزارت راه‌وشهرسازی این اراضی را تنها برای ساخت حسینیه واگذار کرده بود. بااین‌حال، افراد مزبور این زمین را بدون اینکه حق واگذاری داشته باشند، می‌فروشند و مالک جدید با فرآیندهای نامتعارف، شهرداری را ملزم به صدور پروانه ساخت می‌کند؛ تا اینکه وزارت راه‌وشهرسازی متوجه تغییرکاربری و فروش اراضی واگذارشده می‌شود و شکایت می‌کند.

 آغاز شیوه جدید اخذ تعرفه‌های تکلیفی سازمان دامپزشکی کشور

دسته بندی: شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری مهر- ۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

رئیس سازمان دامپزشکی، علیرضا رفیعی‌پور

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: امکان اخذ تعرفه‌های تکلیفی سازمان دامپزشکی (به نمایندگی از دولت) با صدور شناسه واریز و متمرکز در حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با زیرساخت سامانه تحت وب فراهم شد. رفیعی‌پور ادامه داد: از آنجا که اخذ تعرفه‌های تکمیلی خدمات دامپزشکی به منظور صدور شناسه پرداخت شامل شفافیت، تحقق برنامه دولت الکترونیک و حرکت در مسیر حذف گلوگاه‌های مفسده‌خیز انجام می‌شود، لذا جا دارد تلاش تمام همکاران حوزه امور مالی سازمان و همکاری دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات در سامانه پرداخت آنلاین سازمان (OPS) را قدر نهاد.

 با تکمیل سامانه رصد زنجیره تجاری توزیع کالا شفاف‌تر می‌شود

دسته بندی:  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری ایلنا-۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمد قبله، مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت

مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: شفافیت زنجیره تجاری با جدیت در حال پیگیری است. قبله ادامه داد: در بحث کالاهای اساسی وظیفه داریم از بدو ورود کالا تا رسیدن به دست مصرف‌کننده، رصد را انجام دهیم تا مطمئن شویم کالا به دست مصرف‌کننده می‌رسد. برای این کار سه سند تدوین شده است؛ یکی ابلاغیه اخیر ریاست جمهوری در حوزه وظایف محول شده برای مبارزه با قاچاق و دیگری مصوبات کارگروه تنظیم بازار و در عین حال ابلاغیه ۱۱بندی وزیر صنعت، معدن و تجارت که برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در حوزه توزیع را در بر دارد.

بخش دوم: «مبارزه با فقر، تبعیض و نابرابری»

 فصل اول :اخبار برگزیده هفته

گزارش چشم‌انداز اقتصادی جهان توسط صندوق بین‌المللی پول منتشر شد

  روزنامه اعتماد-۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

صندوق بین‌المللی پول، مهم‌ترین نهاد پیش‌بینی‌کننده وضعیت اقتصادی کشورهای جهان، نرخ رشد جهان در سال جاری و آینده میلادی را نسبت به گزارش ماه آوریل، تعدیل کرد. صندوق بین‌المللی پول در آخرین گزارش خود و بعد از مسائلی که جهان در چند ماه اخیر مانند افزایش تنش میان چین و امریکا، حمله به نفتکش‌ها در نزدیکی بندر فجیره و آینده مبهم بریتانیا بعد از خروج از اتحادیه اروپا با آن روبرو بود، نرخ رشد تولید ناخالص جهان را در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با تعدیلی ۱/۰ واحدی به ۲/۳ و ۵/۳ درصد پیش‌بینی کرد.

هر سال ۲۵۰ هزار نفر حاشیه‌نشین می‌شوند

  روزنامه همشهری-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

سید محمد پژمان، معاون وزیر راه و شهرسازی

براساس آخرین آمارها، ۱۹میلیون ایرانی در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و حاشیه شهرها ساکن هستند و کیفیت سکونت آن‌ها از میانگین کیفیت شهر محل سکونت پایین‌تر است. البته این آمار به‌مرور زمان در حال افزایش است. آنگونه که محمد پژمان، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری می‌گوید: سالانه ۲۵۰ هزار نفر به جمعیت این محدوده‌ها افزوده می‌شود. او غفلت از مطالعات اجتماعی را از نقایص جدی طرح‌های بازآفرینی شهری در سال‌های گذشته دانسته و افزایش جمعیت ساکن در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و حاشیه شهرها را از تبعات این غفلت اعلام کرده است.

  وزیر کار خبر داد: روند رو به رشد شمار بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی

خبرگزاری ایسنا-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه پایه‌هایی که در دوره ابتدایی تا دبیرستان گذاشته می‌شود تا توانمندی‌ها در قالب هدایت تحصیلی صحیح شناسایی و شکوفا شود، باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: روند رو به رشدی در شمار بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی مشاهده می‌شود. شریعتمداری با اشاره به اینکه نمی‌دانم چرا اینقدر دیر به فکر ارتقاء و گسترش آموزش‌های مهارتی افتاده‌ایم عنوان کرد: دبیرخانه شورای عالی آموزش مهارتی به تازگی برای ایجاد هماهنگی بین دستگاهی دایر شده است.

 پایان ضیافت پردرآمدها برسر سفره یارانه‌ها

روزنامه همشهری-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

به‌گزارش همشهری، پیش از این هیئت‌وزیران با تصویب آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۸ به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مأموریت داده بود با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، وزارت کشور و به‌طور اخص استانداران، در قالب دستورالعملی مشخص، به شناسایی و حذف یارانه نقدی ۳ دهک بالای درآمدی اقدام کند. طبق مصوبه دولت، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها هم موظف شده پس از اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه پردرآمدها را حذف کند.

 ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ برای اقشار متوسط رو به پایین

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

علی ربیعی، سخنگوی دولت

سخنگوی دولت با بیان اینکه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ برای اقشار متوسط رو به پایین ساخته می‌شود، اظهار داشت که سهم مسکن از تسهیلات بانکی نیز به میزان ۲۰ درصد افزایش می‌یابد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، سخنگوی دولت با اشاره به جلسه با مدیران بخش مسکن کشور گفت: در این جلسه تصمیم گرفته شد سهم مسکن از تسهیلات بانکی از ۱۳ درصد به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند. رئیس کل بانک مرکزی هم موظف شد این سهم را در شورای عالی پول و اعتبار پیگیری و به تصویب برساند.

اولین شناسنامه سلامت کودکان کار سمنان تدوین شد

خبرگزاری ایرنا-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

امیر بینایی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان گفت: اولین شناسنامه سلامت کودکان کار و متکدی با رویکرد پایش پنج‌گانه در این استان طراحی و تدوین شد. بینایی افزود: ۲۵۰ کودک کار و متکدی در شهرستان‌های سمنان و دامغان با نگاه پایش در زمینه‌های تحصیل، بهداشت و سلامت، خانواده، مهارت‌های فردی و استعدادیابی در شهرستان‌های سمنان و دامغان صاحب شناسنامه سلامت شدند. وی با بیان اینکه هدف از شناسنامه‌دار کردن کودکان کار، مداخله به منظور کاهش آسیب های اجتماعی است، تصریح کرد: ۸۰ درصد متکدیان و کودکان کار استان سمنان از اتباع بیگانه و افغان هستند.

نرخ بیکاری در مناطق مختلف جهان + رتبه ایران

خبرگزاری ایسنا-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

بر اساس آمار منتشر شده سازمان بین‌المللی کار(ILO)، بیشترین نرخ بیکاری مربوط به ونزوئلا با عدد ۳۴/۴۴ درصد و کمترین میزان مربوط به بلاروس با عدد ۷۷/۰ درصد است. ایران در این نمودار در جایگاه نهم قرار دارد. براساس این گزارش، نرخ بیکاری در ایران در  چهار ماهه اول سال ۲۰۱۹ حدود ۲۰/۱۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۸ با نرخ ۷۰/۱۱ درصد  افزایش یافته است. میانگین نرخ بیکاری در ایران در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ به میزان ۷۲/۱۱ درصد بوده است. همچنین، نرخ متوسط بیکاری جهان در سال ۲۰۱۹، ۴۸/۷ درصد اعلام شده است.

 بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار داریم

خبرگزاری ایسنا-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

زهرا ساعی، نماینده مجلس شورای اسلامی

عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان این‌که بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار داریم گفت: اگر حمایت‌های لازم از زنان سرپرست خانوار را نداشته باشیم، نمی‌توانیم مانع از ورود آن‌ها به چرخه آسیب شویم. شوربختانه هیچ برنامه معینی از سوی دستگاه‌های متولی برای توانمندسازی این قشر وجود ندارد. زهرا ساعی در ادامه، کارگران را زحمتکش‌ترین قشر جامعه دانست و تصریح کرد: آن‌ها این روزها در آماج تهدید بیشترین فشارها زندگی خود را می‌گذارند و هیچ دستگاهی پاسخگوی شرایط نامناسب آن‌ها نیست.

 ۷ استان کشور نیاز فوری به رفع محرومیت غذایی دارند

  روزنامه اعتماد-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید بر شدت سوءتغذیه ناشی از کمبود ویژه مواد غذایی در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، هرمزگان، خوزستان، کرمان و استان خراسان جنوبی به ایلنا گفت: این ۷ استان در کشور از ناامنی غذایی رنج می‌برند؛ همچنین از نظر کیفیت و فراوانی مواد غذایی در مقایسه با استانداردهای غذایی، علاوه بر سایر محرومیت‌هایی که دارند، کم‌برخوردار محسوب می‌شوند. عبداللهی ادامه داد: شیوع سوءتغذیه کودکان در این مناطق هم به نسبت نواحی دیگر کشور، آمار بالاتری را به خود اختصاص داده است.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

«واگذاری بانک رفاه به غیر» برای تأمین اجتماعی مخاطرات دارد

  خبرگزاری ایلنا-۳ مردادماهِ ۱۳۹۸

محمدعلی همتی، عضو هیئت‌مدیره سازمان تأمین اجتماعی

عضو هیئت‌مدیره سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: اگر سهام بانک رفاه در بورس عرضه شود برای آن مشتری وجود خواهد داشت؛ از این رو سهام آن صاحبان جدیدی خواهند یافت؛ صاحبانی که با رسالت‌های سازمان تأمین اجتماعی بیگانه هستند. همتی افزود: در اینجا تا قسمتی تعارض منافع پیش خواهد آمد؛ چراکه ممکن است صاحبان جدید سهام بانک رفاه از لحاظ معیشتی و منافع با کارگران از یک جنس نباشند. البته پس از واگذاری سهام به کارگران و بازنشستگان، تا سقف ۳۰ درصد سهام باید در اختیار سازمان تأمین اجتماعی بماند.

ثروتمندان ۲۰ برابر دهک‌های پایین، یارانه انرژی می‌گیرند

اقتصادآنلاین-۴ مردادماهِ ۱۳۹۸

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه درحال حاضر یارانه‌های پنهان انرژی حدود ۹۸۶ هزار میلیون تومان است، گفت: پیامد چنین وضعیتی، استفاده ناکارا از انرژی ارزان، افزایش شدت مصرف انرژی و قاچاق است که بر این اساس میزان بهره‌مندی دهک های بالای درآمدی از یارانه هریک از حامل‌ها، حدود ۲۰ برابر دهک‌های پایین و در بنزین این رقم ۲۳ برابر است.

درآمد سرانه چهارمحال و بختیاری‌ها ۴۰ درصد پایین‌تر از متوسط کشوری

جوان‌آنلاین-۴ مردادماهِ ۱۳۹۸

سید حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه‌وبودجه کشور

معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه‌وبودجه کشور گفت: میزان درآمد سرانه خانوارهای این استان نسبت به متوسط کشوری، ۴۰ درصد عقب است؛ بنابراین وقتی درآمد کافی نباشد منجر به مهاجرت می‌شود و افرادی که در این منطقه زندگی می‌کنند، دچار فقر می‌شوند. همچنین با توجه به این آمارها مهاجرت از روستاها به شهرها افزایش می‌یابد و نمود خود را در نرخ بیکاری نشان می‌دهد. پورمحمدی ادامه داد: با توجه به اینکه چهارمحال و بختیاری یک درصد از مساحت کشور و ۲/۰ درصد از جمعیت را داراست، ولی سهم این استان از تولید ناخالص داخلی ۷/۰ درصد است.

 ویدئو / هشدار! گرسنگی زیاد و امنیت غذایی کم شده است

خبرگزاری ایسنا- ۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، فقر غذایی، عدم امنیت غذایی و گرسنگی پس از یک دهه کاهش در جهان در حال افزایش است. فقر غذایی و گرسنگی تنها به نبود غذا محدود نمی‌شود، بلکه در این میان، نبود امنیت غذایی، مسئله‌ای مهم و مورد توجه است. ویدیوی فائو را در لینک زیر می‌توانید مشاهده نمایید.

 قیمت لوازم‌التحریر سه برابر شد: لزوم ارائه نوشت‌افزار به کودکان فقیر

خبرگزاری ایلنا-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

به گزارش خبرنگار ایلنا، قیمت نوشت افزار سه برابر شد؛ این خبر می‌تواند به راحتی در بین خبرهایی که هر روز درباره گرانی کالاهای مختلف مخابره می‌شود، گم شود؛ اما اگر با دیدگاهی دیگر به ماجرا نگاه کنیم احیاناً به این نتیجه می‌رسیم که گرانی نوشت افزار به عنوان نماد گرانی آموزش، زنگ خطر بازتولید فقر را به صدا درمی‌آورد. این در حالی است که سیاست‌های مربوط به فقرزدایی عمدتاً مبتنی بر رفع فقر غذایی و تأمین مواد خوراکی است و کمک به آموزش افراد یا به طور کلی وجود ندارد یا هدفمند نیست.

 داغ حاشیه‌نشینی بر پیشانی تبریز

خبرگزاری مهر-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

دامنه‌های شیب‌دار عینالی، آخر طالقانی، مارلان؛ حاشیه‌ها هر کجا که باشند گویای بی‌عدالتی هستند؛ اگر به خانه‌هایی که دل به مهر همدیگر داده‌اند نزدیک شوید، دردی به جز تبعیض و غفلت حس نمی‌شود. قدری که دل از مرکز شهر برداری، خانه‌های پلکانی خودی از خود نشان می‌دهند. اسمش گویای همه چیز است؛ سکونت‌گاه‌های غیر رسمی، همان تافته‌های جدا بافته‌ای که در حاشیه کلان‌شهر تبریز جا خوش کردند. مبادا فکر کنید فقر و نداری تنها مشکل ساکنان این مناطق است؛ متأسفانه وجود دردهای مشترکی از جمله اعتیاد، بزهکاری، طلاق، جرم و جنایت را می‌توان در زمره همین آسیب‌های اجتماعی قرار داد.

 پارسال ۱۸ هزار مقرری‌بگیر بیمه بیکاری مجدد مشغول کار شدند

امتداد نیوز-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

کریم یاوری، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: ۱۸هزارنفر مقرری بگیر بیمه بیکاری سال قبل مجدداً مشغول کار شدند. وی گفت: بیمه‌شدگان مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی که به دلیل بروز حوادث قوه قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ و آتش‌سوزی بیکار می‌شوند، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری می‌شوند. یاوری ادامه داد: پیگیری برای اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در اولویت وظایف قانونی دست اندر کاران اجرای قانون بیمه بیکاری است.

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران: رکود تمام می‌شود

روزنامه اعتماد-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد اقتصاد ایران سال آینده از رکود خارج می‌شود. در جدیدترین گزارش بازبینی شده صندوق بین‌المللی پول از کشورهای جهان، پیش‌بینی‌های مربوط به ایران برای سال‌های آینده نیز اعلام شده است که براساس آن، اقتصاد ایران از سال آینده پس از دو سال، از رکود خارج می‌شود و رشد آن تا سال ۲۰۲۴، مثبت خواهد بود.

سرپناهی از آهن و فقر

خبرگزاری ایرنا-۵ مردادماهِ ۱۳۹۸

محسن پورسیدآقایی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران

ماشین‌خوابی پدیده‌ای است که پایتخت، عیان‌تر از قبل شاهد آن است. محسن پورسیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، در نشست مسافربرهای اینترنتی که در پژوهشکده سیاست‌گذاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، از پدیده نوظهور ماشین‌خوابی در تهران خبر داد. وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از افراد ماشین‌خواب، مسافربران شرکت های نوظهور حمل و نقل اینترنتی هستند، به انتقاد از اختلاف نظر موجود میان چند نهاد دولتی در این خصوص که بالاخره کدام یک از آن ها مسئولیت نظارت بر شرکت‌های مسافربری اینترنتی را بر عهده دارند، پرداخت.

 احداث هزار و ۱۱۱ مدرسه در کشور / ایجاد ۲۵۰ هزار فرصت شغلی

خبرگزاری فارس-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

سعید جعفری، مدیرعامل بنیاد برکت

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: ما اگر نسبت به توانمندسازی اقدام نکنیم، به صرف وام دادن، اشتغال در کشور ایجاد نمی‌شود. سال گذشته ۲۰۰ تسهیل‌گر برای ایجاد اشتغال در مناطق محروم آموزش دادیم و امسال نیز ۲۰۰ تسهیل‌گر دیگر آموزش داده شدند تا در روستاها و مناطق محرومی که آشنایی مُکفی دارند، ورود پیدا کنند و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌ها را برای ایجاد اشتغال شناسایی کنند و از افراد همان روستا و مناطق محروم برای ایجاد اشتغال کمک بگیرند.

  ۷۰ درصد زندان اولی‌ها بیکار و فاقد مهارت هستند

خبرگزاری مهر-۶ مردادماهِ ۱۳۹۸

علیرضا حاتم زاده، معاون آموزشی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای

معاون آموزشی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور گفت: بیش از ۷۰ درصد زندان اولی‌ها فاقد کار یا فاقد مهارت هستند و این آمار به تنهایی می‌تواند نشان دهد که در کشور فقر مهارتی موج می‌زند. وی با بیان اینکه نزدیک ۴۰ درصد مراجعه کنندگان به مراکز فنی‌وحرفه‌ای، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند، افزود: این آمار به این معنا است که بخش عمده‌ای از خروجی‌های نظام آموزش رسمی کشور مجدد به مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای مراجعه می‌کنند.

 ۱۰ هزار خانوار مددجوی استان بوشهر در مناطق محروم و مرزی سکونت دارند

خبرگزاری فارس-۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

احمد لطفی، مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر

مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر با اشاره به اینکه ۱۰ هزار خانوار تحت حمایت این نهاد در مناطق محروم و مرزی سکونت دارند گفت: توجه جدی به مشکلات این دسته از مددجویان در سال ۹۸ یکی از اولویت های اصلی کاری کمیته امداد است. لطفی با بیان اینکه ۴۵۰ میلیارد تومان بودجه کل سال جاری کمیته امداد استان است گفت: بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان آن در مناطق محروم و مرزی هزینه خواهد شد. وی اشتغال را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این نهاد در سال جدید عنوان کرد و گفت: به زودی مددجویانی که شرایط اشتغال را داشته باشند استعداد سنجی و آموزش داده می‌شوند.

  تأثیر خانه‌های خالی لاکچری بر گرانی همه‌گیر مسکن

روزنامه اعتماد-۷ مردادماهِ ۱۳۹۸

بر اساس آخرین گزارشی که مرکز آمار ایران اعلام کرده، تعداد خانه‌های خالی از سکنه مربوط به سال ۱۳۹۵ است که در این گزارش، تعداد خانه‌های خالی کل کشور ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار و در استان تهران ۵۰۰ هزار واحد مسکونی اعلام شده است. تزریق بخش عمده‌ای از این خانه‌ها به شبکه بازار برای دهک‌های ضعیف و متوسط خیلی مؤثر نیست؛ اما از سوی دیگر، افزایش قیمت این خانه‌ها، موج سوداگری و بالا بردن قیمت‌ها در مناطق مرکزی و جنوبی شهر تهران را در پی دارد.

 هزینه زندگی کارگران چهار برابر دستمزد آن‌ها است

خبرگزاری ایسنا-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

اصغر برشان، دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان

دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان با تأکید بر اینکه دستمزد کنونی کارگران حتی یک چهارم هزینه سبد زندگی آن‌ها را مطابق استانداردها تأمین نمی‌کند، تصریح کرد: در حال حاضر هزینه سبد حقیقی زندگی یک خانوار کارگری نزدیک به چهار برابر دستمزد فعلی کارگر است و امروز خط فقر دچار نوسان است و فاصله معناداری با دستمزد کارگران دارد. اصغر برشان ادامه داد: با وجودی که امسال رقمی نزدیک به ۴۰ درصد افزایش مزد داشتیم، اما کارگران در ابتدای سال و قبل از دریافت این مبلغ حدود دو برابر تاوان این افزایش را دادند؛ به این معنا که قدرت خریدشان دو برابر کاهش یافت.

 آمار بازماندگان از تحصیل در اهواز مخدوش است

خبرگزاری ایرنا-۸ مردادماهِ ۱۳۹۸

اسکندر آرامی، رئیس آموزش و پرورش ناحیه ۳ اهواز

رئیس آموزش‌وپرورش ناحیه ۳ اهواز با بیان اینکه آمار درستی از کودکان بازمانده از تحصیل وجود ندارد، گفت: آمارهای بازماندگان از تحصیل در خوزستان مخدوش است و باید راستی‌آزمایی شود. آرامی مهم‌ترین عامل بازدارندگی از تحصیل را فقر دانست و گفت: پارادوکس های اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد نیز از دیگر عوامل بازماندگی از تحصیل کودکان هستند. وی با اشاره به خطاهای آمار بازماندگان از تحصیل اظهار داشت: آموزش‌وپرورش به عنوان مجری، امکان استخراج آمار این افراد را ندارد و دستگاه‌هایی همچون اداره زندان‌ها و کمیته امداد نیز باید همکاری کنند.

  وجود ۱۴۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در کشور

روزنامه شرق-۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران

عبدالرضا فولادوند با بیان اینکه در حوزه مدیریت و مقابله با آسیب‌های اجتماعی اقداماتی انجام شده است، افزود: با اقدامات یادشده در برخی شاخص‌ها موفق عمل کرده‌ایم؛ اما متأسفانه در برخی شاخص‌ها نتوانسته‌ایم به درستی مدیریت کنیم و باید بعد از بررسی مجدد و بازنگری، آن‌ها را اجرائی کنیم. بر اساس آمارهای اعلام‌شده، ۱۴۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارد. آموزش‌وپرورش به‌تنهایی نمی‌تواند کارهای زمین‌مانده را انجام دهد و بازگرداندن این دانش‌آموزان بازمانده به مسیر علم و دانش، عزمی ملی و انقلابی می‌خواهد.

شناسایی خانه‌های خالی پایتخت با هدف کاهش اجاره مسکن

 خبرگزاری ایرنا-۹ مردادماهِ ۱۳۹۸

سازمان امور مالیاتی و شهرداری تهران برای یکپارچه‌سازی آمار املاک، مجوزهای صادره، پروانه ساخت و گواهی پایان کار ساختمان با هدف کاهش اجاره بهای مسکن، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند. اطلاعات مورد نیاز سازمان امور مالیاتی آن‌طور که در این تفاهم‌نامه قید شده، شامل اقلام و اطلاعات موجود درباره املاک، مجوزهای صادره، پروانه ساخت، گواهی پایان کار ساختمان، اطلاعات اراضی بایر و سایر اطلاعات و جزییاتی است که در کارگروه مورد توافق دو طرف صورت گرفته و مربوط به ابتدای سال ۱۳۹۵ به بعد است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *