توانمندسازی جامعه و حاکمیت ایدهی تقویت همزمان ظرفیتهای جامعه و حاکمیت را برای توسعه مدنظر دارد. برای توسعهی پایدار نیازمند حضور همزمان جامعه و دولت قوی هستیم؛ ضعف و خلل در هر یک از این دو طرف، باعث شکنندگی مسیر توسعه میشود؛ توسعهی آمرانه و دولتمحور همان اندازه در معرض بیثباتی است که توسعهی اجتماعمحور در فقدان دولت قوی.
نام نویسنده:
Lain Byrne
شرح مختصری از کتاب:
کودکانی که در سنین جوانی در خیابانها زندگی یا فعالیت میکنند یا در موقعیتهای تجاری مشغول به کار هستند در معرض بیعدالتیهای ناخوشایندی قرار گرفته و غالباً از دید قوانین ملی مورد غفلت قرار میگیرند؛ حتی علیرغم این واقعیت که تقریباً هر کشور کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل را امضا و به تصویب رسانده است.
این کتاب راهنمایی یک مرحلهای برای حمایتگران باتجربه و همچنین افراد غیرمتخصص در این زمینه است. این کتاب توضیح میدهد که چگونه میتوان از معاهدات و سازوکارهای منطقهای و بینالمللی برای محافظت و دفاع از کودکان کار و خیابان در غیاب قوانین ملی استفاده کرد.
طی پنجاه سال گذشته شاهد ظهور طیف وسیعی از معاهدات حقوق بشری بههمراه سیستمهای نظارتی توسط سازمان ملل متحد بودیم. اگرچه این معاهدات و سیستمها ابزارهای ناقصی هستند، اما میتوانند در حمایت از مبارزات ملی و ایجاد فشار برای اصلاح قانون یا پایان دادن به اختلالات خاص بسیار مفید باشد.
این دفترچه راهنما، اطلاعات را در قالب پرسش و پاسخ در اختیار خواننده قرار میدهد و برای سهولت ارجاع به سه بخش تقسیم شده است: در بخش اول به تعریف حقوق اساسی، درمان منصفانه و توانمندسازی میپردازد. بخش دوم راهنمایی عملی از چگونگی استفاده از سیستمهای منطقهای و بینالمللی حقوق بشر ارائه میدهد؛ و بخش آخر کتاب شامل لیستی جامع از اسناد حقوق بشر بههمراه جداول کشوری است. این جداول جزئیات وضعیت و روند اجرای هریک از کنوانسیونها را در هر کشور نشان میدهد.
منبع:
The Human Rights of Street and Working Children: A Practical Manual for Advocacy- 1999
حمایتطلبی (Advocacy)دیدهبان مسائل کودکان
حقوق بشرحقوق کودکانحمایت از کودکانکودکان کار
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *