حمایت‌طلبی به زبان اینفوگرافی - 1

الفبای حمایت‌طلبی


حمایت‌طلبی اجتماعی ابزاری قدرتمند برای انتقال پیام به مخاطبان هدف به منظور اثرگذاری بر فرآیندهای تصمیم‌گیری و رشد گفتمان چندوجهی در عرصه سیاست‌گذاری است. راهنمای حمایت‌طلبی می‌تواند راه مفیدی برای ایجاد و اعمال تغییرات در مواردی که هیچ خط مشی، قانون یا مقرراتی در عرصه مورد نظر وجود نداشته باشد؛ خط‌مشی‌ها، قوانین و مقررات فعلی ناکارآمد باشند و اثر منفی بگذارند؛ خط‌مشی‌ها، قوانین و مقررات توانمندسازی موجود باشند، اما اجرا نشوند. اینفوگرافی حاضر به عنوان بخشی از تلاش مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه در راستای معرفی و ترویج ادبیات حمایت‌طلبی در ایران است. این اینفوگرافی برگرفته از کتابچه برنامه‌ی آموزشی  بنیاد اندور (Endevour) است که در سال 2010 تهیه و منتشر شده است.

تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۹۹

درباره بنیاد اندِوِر (Endevour)

بنیاد اندِور یک موسسه خیریۀ غیرانتفاعی است که در شهر بریزبن، در کوئینزلندِ استرالیا مستقر است. این بنیاد از بزرگ‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات به معلولین در استرالیا، با بیش از ۱۸۰۰ پرسنل است و توسط ۱۲۰۰ داوطلب پشتیبانی می‌شود.

در کتابچه راهنمای حمایت‌طلبی اندور تعاریف مختلفی برای حمایت‌طلبی ذکر شده است:

  • حمایت‌طلبی عملی است که با هدف تغییر سیاست‌ها، مواضع یا برنامه‌های نهادهای مختلف انجام می‌شود.
  • حمایت‌طلبی عبارت است از مطرح‌کردن یک ایده، توصیۀ آن یا دفاع از آن، پیش از سایر افراد.
  • حمایت‌طلبی توجه جامعه را به یک مسئلۀ مهم جلب می‌کند و تصمیم‌گیرندگان را به سمت یافتن راه‌حلی برای آن مسئله سوق می‌دهد.
  • حمایت‌طلبی به معنای همکاری با افراد و سازمان‌های دیگر، به‌منظور ایجاد تغییر است.
  • حمایت‌طلبی عبارت است از قرار دادن یک مسئله در دستور کار، ارائه راه‌حلی برای آن مسئله و نیز حمایت از اقدام در جهت حل آن مسئله.
  • حمایت‌طلبی می‌تواند با هدف ایجاد تغییرات داخلی در یک سازمان، یا ایجاد تغییر در کل یک سیستم انجام شود.
  • حمایت‌طلبی عبارت است از روند مشارکت افراد در فرآیندهای تصمیم‌گیری دربارۀ موضوعاتی که بر زندگی آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

کاستن از فاصلۀ عاطفی

در تعریف کاستن از فاصله عاطفی در این کتابچه آمده است که درصورتی‌که فاصلۀ عاطفی قابل‌توجهی میان مردم و افراد واجد قدرت وجود داشته باشد، تصمیمات افرادی که در قدرت هستند به‌سادگی می‌تواند تأثیری منفی بر زندگی مردم داشته باشد. . اما مقصود از «فاصلۀ عاطفی» چیست؟ فاصلۀ عاطفی به معنای میزان پیوندی است که فرد به لحاظ تجربه، موقعیت، جنسیت، نژاد خود و سایر عوامل، با یک شخص دیگر احساس می‌کند. به‌عنوان‌مثال یک مرد میان‌سال، سفیدپوست و متعلق به طبقه متوسط که در یک مدرسه خصوصی تحصیل کرده است تمایل کمتری به وضع قانون یا سیاستی دارد که تأثیری منفی برای شخصی با وضعیت مشابه خودش داشته باشد. در این مورد، فاصله عاطفی اندک است.

از طرف دیگر همان مرد میان‌سال و سفیدپوستِ متعلق به طبقه متوسط ممکن است به‌راحتی اقدام به وضع قانون یا سیاستی کند که تأثیری منفی بر یک مادر مجرد از نژادی متفاوت، با سطح اجتماعی-اقتصادی پایین و دارای فرزندانی معلول، داشته باشد. در اینجا فاصله عاطفی بسیار زیاد است و مادر مجرد نسبت به فرد قانون‌گذار «دیگری» محسوب می‌شود.

لینک کوتاه https://iran-bssc.ir/?p=8862

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *