پروژه تدوین محتوای توانمندسازی حکومت (ترجمه کتاب، دوبله کلیپ‌ها، جعبه‌ابزار، دوره آموزشی)

سال انتشار: 1398
پروژه توانمندسازی حکومت

تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۹۷

ظرفیت اجرایی دولت اگرنه مهم‌ترین مؤلفه برای دستیابی برای نیل به توسعه، حداقل یکی از مؤلفه‌های دستیابی به توسعه است. بر اساس همین استدلال پروژه توانمندسازی حکومت به معنای تقویت حکومتی که از اختلالات نهادی رنج نبرد، یکی از کار ویژه‌های مرکز توانمندسازی بوده است.

در ادبیات کلاسیک توسعه محدود به حوزه اقتصاد بود، اما با گسترش حوزه دانشی و تجربی کشورها در امر توسعه پای ابعاد اجتماعی، سیاسی و حتی فرهنگی نیز به توسعه باز شد. به این شکل، توسعه سیاسی، توسعه اجتماعی و توسعه اقتصادی ارکان اصلی توسعه در کشورهای درحال‌توسعه را شکل داده و این کشورها به دنبال نیل به آن بودند. اما در این میان جای مغفول توسعه اجرایی، به معنای حداقلی از ظرفیت‌های اجرایی برای دولت که از پس کار ویژه‌های خود برآید احساس می‌شد.

ایده اصلی بعد اجرایی توسعه آن است که برای نیل به توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دولت مستقر باید ظرفیت‌هایی را داشته باشد. به‌عبارت‌دیگر اگر دولت‌ها متولیان اصلی توسعه هستند و هر نوع طرح و سیاستی برای ارتقای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورها از طرف دولت‌ها اجرا می‌شود، آنگاه حداقلی از توسعه ظرفیت‌های اجرایی دولت پیش‌نیاز تمام ابعاد توسعه خواهد بود.

اما مهم‌تر از حوزه‌های ورود برای توانمندسازی حکومت، روش‌شناسی ارتقای ظرفیت‌های اجرایی حکومت است. بر همین اساس مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه در بدو ورود به موضوع توانمندسازی حکومت، توسعه روش‌شناسی توانمندسازی حکومت را در دستور کار خود قرار داد.

برنامه ظرفیت‌سازی حکومت (Building State Capability Program) دانشگاه هاروارد یکی از بهترین مجموعه‌ها در این زمینه است. این برنامه روش رویکرد انطباق مداوم مسئله محور (PDIA) را توسعه داده و در کشورهای درحال‌توسعه بسیاری آن را اجرا کرده است. این روش می‌تواند یکی از شیوه‌های مطلوب برای ارتقای ظرفیت اجرایی و توانمندسازی حکومت باشد. بر همین اساس انتشار کتاب اصلی این برنامه، جعبه‌ابزار آن و دوبله کلیپ‌های دوره آموزشی آن در دستور کار مرکز توانمندسازی قرار گرفت.

اهداف پروژه:

جدا از توسعه یک روش برای اجرای برنامه‌های مرتبط با توانمندسازی حکومت در مرکز، هدف اصلی انتشار این مجموعه و پیوست‌های بعدی آن شامل «گزارش کارشناسی توانمندسازی حاکمیت و جامعه برای مقابله با کووید-۱۹» ترویج اهمیت و اولویت توسعه اجرایی و توانمندسازی حکومت نسبت به سایر ابعاد توسعه بوده است.

دستاوردهای پروژه:

انتشار کتاب «توانمندسازی حکومت: شواهد، تحلیل، عمل» و چاپ دوم آن با عنوان «توسعه به‌مثابه توانمندسازی حکومت: شواهد، تحلیل، عمل» ازجمله دستاوردهای این پروژه بوده است. در کنار ترجمه این کتاب، جعبه‌ابزار آن نیز منتشرشده است. انتشار ۴۹ قسمت از ویدئوهای آموزشی دوره توانمندسازی حکومت و جامعه دانشگاه هاروارد با دوبله اختصاصی بخش دیگری از دستاوردهای این پروژه بوده است.

در کنار انتشار مجموعه اصلی این برنامه، مرکز توانمندسازی در قالب یادداشت‌های کوتاه به ترجمه و تلخیص مجموعه عظیمی از گزارش‌های این برنامه از سایر کشورها پرداخته است. علاوه بر این، در دوره عالم‌گیری کرونا، با ترجمه یادداشت‌های ویژه این دوره درباره ظرفیت‌های ضروری برای مواجهه با عالم‌گیری تلاش کرد، نقشی مثبت داشته باشد.

خرید کتاب توسعه به مثابه توانمندسازی حکومت: شواهد، تحلیل، عمل

تماشای دوره آموزشی توانمندسازی حکومت

دانلود گزارش «توانمندسازی حکومت و جامعه برای مقابله با کووید-۱۹»

مطالعه یادداشت‌های دوره‌ای مرتبط با برنامه توانمندسازی حکومت

 

مدیر طرح: احمد میدری

مترجم: جعفر خیرخواهان، مسعود درودی

همکاران تدوین کلیپ‌ها: سعید هراسانی، میلاد زمان، سمانه سهرابی، حسین خداپرست، محمدرضا فدایی، نیما خالدی نیا، طارق بهمنی، مهدی رمضانی، فرزین رنجبر، حسین فرضی زاده، رضا خضرایی، علیرضا صباحی فر، حسین جمشیدی گوهری

لینک کوتاه https://iran-bssc.ir/?p=18401

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *