خبرنامه شماره ۴۶ مقابله با فساد و فقر: عدالت و انقلاب


عدالت و انقلاب

مسئله فقر و رفع آن به معنای اخص و همچنین برقراری عدالت اجتماعی به معنای اعم آن از اهداف انقلاب اسلامی ایران بود. این مهم بلافاصله پس از پیروزی انقلاب در قوانین اساسی کشور، در بسیاری از اصول به‌صورت ضمنی و در برخی نیز به‌صورت صریح مورد تأکید قرار گرفت. در اصل ۲۹ قانون اساسی، تأمین خدمات و حمایت‌های مالی برای مردم از طریق درآمدهای عمومی، در اصل ۳۱ برخورداری از مسکن متناسب با نیاز برای تمام افراد با اولویت به روستانشینان و کارگران و در اصل۴۳ ریشه‌کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای مردم مورد اشاره و تأکید قرار گرفت. براین اساس همواره برنامه‌هایی به‌منظور کاهش فقر در دستور کار دولت‌ها قرارگرفته و مبارزه با فقر و نابرابری به‌عنوان یکی از اولویت‌های سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دولتمردان بوده است. با این وجود پس از انقلاب شاهد گذار گفتمانی؛ یعنی ارزش عدالت و مسئله عدالت و گفتمان عدالت بوده‌ایم. هنوز هم مضامین گفتمان عدالت به دلایل گوناگون از ثبات برخوردار نبوده و در حال دگرگونی است. در دولت جنگ دال مرکزی عدالت بود و به‌رغم منابع بسیار محدود و هزینه‌های قابل‌توجه جنگ آن دولت تا آخرین روزها به این دال وفادار بود و ناچار شد به دلیل محدودیت منابع از تولید برای تأمین حداقل معیشت مردم صرف‌نظر کند. در دوران استیلای گفتمان سازندگی، اندیشه محوری عدالت از سوی دولتمردان به‌شدت مورد تردید قرار گرفت. با این وجود دولت سازندگی تلاش می‌کرد تا آرای خود را ذیل گفتمان انقلاب اسلامی مفصل‌بندی کند. توجه زیاد به رشد اقتصادی به‌جای توسعه اقتصادی باعث شد تا دال عدالت در دوران سازندگی افول جدی کند. با افول گفتمان سازندگی و در دولت اصلاحات بار دیگرگفتمان عدالت سر برآورد، اما با تقویت رویکردهای لیبرال در دولت اصلاحات و به فراموشی سپردن ضرورت عدالت در اردوی اصلاح‌طلبان، در جدال بین دو گفتمان اصول‌گرا و اصلاح‌طلب، گفتمان اصول‌گرای عدالت تعریف خاص خود از دال شناور عدالت را که به‌شدت رنگ و بوی پوپولیستی داشت مطرح کرد. سرانجام این گفتمان برای فقرا فاجعه‌بار بود. در گفتمان دولت اعتدال نیز باوجود ادعاهای بزرگ – مثل نرخ تک‌رقمی تورم- از آغاز نشانه‌ای از بهبود زندگی فقرا و گسترش عدالت مشاهده نشد.

بنابراین هنوز و در آستانه چهل و یکمین سالگرد انقلاب دغدغه عدالت در برابر نظام، نیروهای سیاسی- اجتماعی و فعالان مدنی قرار دارد، با این تفاوت که شواهد نشان می‌دهد صبر و طاقت فقرا از حد گذشته و آنان انتظار دارند نظام حاصل از انقلابی که به نام مستضعفان و تهیدستان و پابرهنگان پیروز شد، زندگی سخت آنان را کمی بهبود بخشد و دردی از هزاران درد آن‌ها را درمان کند.

***

در هفته‌ای که گذشت، اخبار زیر جلب توجه می‌کند:

  • مدیرعامل خیریه رعد گفت: در سیستم اشتغال حمایت‌شده، برای هر فرد کارجو یک همیار شغلی اختصاص می‌یابد. این همیار شغلی مسئول جست‌وجوی کار مناسب برای کارجو است و حتی زمانی که کار مناسب پیدا شود، او را حمایت می‌کند.
  • وزارت کار در مطالعه‌ای براساس سه شاخص متوسط رشد سالانه، میزان تغییرات و آهنگ تغییرات شاغلان نسبت به جمعیت کل، به شناسایی ۱۸ عنوان شغلی رو به کاهش در کشور پرداخته است.
  • مدیرکل تأمین اجتماعی مازندران گفت: براساس قانون حمایت از خانواده، چنانچه پدر و مادر از هم جدا شوند و فرزند دختر شاغل نباشد یا شوهر نداشته باشد، می‌تواند حقوق پدرش را دریافت کند که این امر سبب افزایش طلاق‌های صوری می‌شود.
  • سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان یارانه معیشتی، گفت: بر اساس اعلام مسئولان سازمان برنامه‌وبودجه، معوقات خانوارهای معترضی که از سه نوبت، فقط یک یا دو نوبت به حساب آن‌ها واریز شده، تا پایان امسال واریز خواهد شد.
  • معاون وزارت کار می‌گوید: بررسی‌هایی که از سوی وزارت کار صورت‌گرفته نشان می‌دهد هم‌اکنون بیش از ۲۰۰ ساختمان در شهر تهران وجود دارند که از نظر محیط کار، ناایمن شناخته شده‌اند و فهرستی از آن‌ها تهیه شده است.
  • به گزارش روزنامه شرق، گرچه بودجه‌ای حدود هزار و۷۰۰ میلیارد تومان به سازمان زندان‌ها تعلق می‌گیرد، اما آماری وجود ندارد که از این بودجه چه سهمی به زندانیان می‌رسد.
  • به گزارش روزنامه همشهری، طرح منطقه‌ای شدن حقوق و دستمزد در نشست شورای عالی کار، منتفی و قرار شد دستمزد سال۹۹ کارگران مثل قبل در سطح ملی تعیین و پرداخت شود.
  • رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: بر اساس آخرین سرشماری در سال جاری، نرخ باسوادی در کشور به مرز ۹۶ درصد رسید که این عدد در برخی استان‌ها از ۹۶ درصد هم بیشتر شد.
  • وزرای آموزش‌وپرورش و تعاون در نشست مشترکی به بررسی مشکلات و تجهیزات مدارس فنی‌وحرفه‌ای و هنرستان‌ها، پوشش کودکان خارج از چرخه تحصیل و … پرداختند.
  • معاون وزیر کار گفت: عیدی امسال برای کارگرانی که حقوق پایه آن‌ها بر مبنای حداقل دستمزد مصوب سال ۹۸ است، ۳ میلیون و ۳۳ هزار و ۷۶۵ تومان و برای سایر کارگران دوبرابر حقوق پایه آن‌ها خواهد بود.
  • به گفته‌ی سخنگوی شورای نگهبان، طرح شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و عدم مغایرت آن با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.
  • به گزارش خبرگزاری ایسنا، سخنگوی شورای شهر تهران جزئیات سه طرح تحقیق و تفحص شورای شهر از املاک، بدهی‌ها و قراردادهای شهرداری تهران را تشریح کرد.
  • رییس کل سازمان مالیاتی از تدوین پیش‌نویسی برای قانون جدید مالیات‌های مستقیم خبر داد و گفت: در این پیش‌نویس بحث ساماندهی معافیت‌ها، پایه‌های مالیاتی از جمله مالیات بر عایدی بر سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد را در نظر گرفته‌ایم.
  • رئیس دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: یکی از موانع اصلاحات اقتصادی بحث تعارض منافع است. متأسفانه منفعت مالی و تعارض منافعی که در مجلس فعلی وجود دارد، اجازه نمی‌دهد در حوزه اقتصادی اصلاحی صورت بگیرد.
  • نماینده مردم نجف‌آباد، مزایای طرح ساماندهی اسناد عادی را تشریح کرد. ابوالفضل ابوترابی گفت: بررسی این طرح در دستورکار کمیسیون قرار دارد که پس از سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه این طرح بررسی خواهد شد.
  • معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از شناسه‌دار کردن تمامی انبارهای نگهداری کالاها خبر داد و گفت: ورود و خروج و دپوی کالا در انبارها شفاف شده و مسیر توزیع کالاهای اساسی رهگیری می‌شود.
  • رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: طبق دستورالعمل جدید بررسی تراکنش‌های مالی، حساب‌های بالای پنج میلیارد تومان بررسی می‌شود.
  • معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش نوشت: وقتی قرار شد مدارس غیردولتی از دهه هفتاد شکل بگیرند، مسئولان آموزش‌وپرورش با گرفتن امتیاز، نخستین مدارس غیرانتفاعی را خودشان تأسیس کردند.
  • رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا ضمن تأکید بر اینکه پوشاک خارجیِ فاقدِ شناسه کالا، قاچاق محسوب می‌شوند، سه دستور جدید برای مقابله با پوشاک قاچاقِ فاقد شناسه کالا صادر کرد.
  • به نقل از خبرگزاری صداوسیما، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان جهاد دانشگاهی، وزارت تعاون و مرکز پژوهش‌های مجلس برای شناسایی و حذف تعارض منافع در نهادهای مختلف به امضا رسید.

لینک دانلود خبرنامه

بخش اول: «مبارزه با فقر، تبعیض و نابرابری»

فصل اول: اخبار برگزیده هفته

 اشتغالِ حمایت‌شده و چالش‌های پیشِ روی افراد دارای معلولیت

روزنامه شرق-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

منصوره پناهی، مدیرعامل خیریه رعد

مدیرعامل خیریه رعد گفت: در سیستم اشتغال حمایت‌شده، برای هر فرد کارجو یک مربی یا همیار شغلی اختصاص می‌یابد. این همیار شغلی مسئول جست‌وجوی کار مناسب برای کارجو است و حتی زمانی که کار مناسب پیدا شود او را حمایت می‌کند. در حقیقت همیار شغلی فاصله کارجو و کارفرما را کم می‌کند و تسهیل‌کننده اشتغال برای آنهاست. پناهی با تأکید بر لزوم مناسب‌سازی فضای شهری برای افراد دارای معلولیت، افزود: این محیط است که باعث محدودیت افراد دارای معلولیت می‌شود؛ اگر محیط‌های شهری مناسب‌سازی شده باشند بین افراد دارای معلولیت و انسان‌هایی که معلولیت ندارند، تفاوتی وجود ندارد.

 شناسایی ۱۸ عنوان شغلی رو به کاهش در کشور توسط وزارت کار

روزنامه فرهیختگان-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

وزارت کار در مطالعه‌ای براساس سه شاخص متوسط رشد سالانه، میزان تغییرات و آهنگ تغییرات شاغلان نسبت به جمعیت کل، به شناسایی ۱۸ عنوان شغلی رو به کاهش در کشور پرداخته است. طبق این گزارش، قالی‌بافان، گلیم‌بافان و زیلوبافان، زراعتکاران، سبزیکاران و باغـداران، کارکنان امور حسابداری و آمار چهار عنوان شغلی در ایران هستند که طی یک دهه اخیر رو به افول رفته‌اند. همچنین متخصصان کاروکسب، کارکنان مراقبت‌های شخصی در بیمارستان‌ها و منازل، فروشندگان در دکه‌های فروش و سایر کارگران ساده خدماتی خیابانی و … از دیگر مشاغلی هستند که تعداد شاغلان آن‌ها طی یک دهه اخیر بیشترین کاهش را داشته است.

 طلاق‌های صوری برای دریافت مستمری

روزنامه آفتاب یزد-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

سیدعلی اصغر محمودی، مدیرکل تأمین اجتماعی مازندران

مدیرکل تأمین اجتماعی مازندران با بیان اینکه گزارش‌های زیادی از طلاق‌های صوری به این اداره کل ارسال می‌شود، گفت: براساس قانون حمایت از خانواده که از ۶ سال قبل اجرایی شد، چنانچه پدر و مادر از هم جدا شوند و فرزند دختر شاغل نباشد یا شوهر نداشته باشد، می‌تواند حقوق پدرش را دریافت کند که این امر سبب افزایش طلاق‌های صوری می‌شود. محمودی با بیان اینکه رقم بالایی از این طلاق‌های صوری به این اداره کل گزارش می‌شود، افزود: در برخی موارد حتی خانواده‌های این افراد برای جلوگیری از قانون شکنی، موارد تخلف طلاق صوری اعضای خانوده خود را گزارش می‌دهند.

واریز معوقات یارانه معیشتی خانوارهای معترض تا پایان سال

روزنامه اطلاعات-۱۳ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

حسین میرزایی، سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان یارانه معیشتی

سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان یارانه معیشتی، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صرفاً مسئولیت شناسایی خانوارها و رسیدگی به اعتراضات را بر عهده دارد که در این زمینه، لیست معترضانی که درخواست آن‌ها مورد موافقت قرار گرفته بود، به سازمان برنامه‌وبودجه اعلام شده است. حسین میرزایی افزود: بر اساس اعلام مسئولان سازمان برنامه‌وبودجه، معوقات خانوارهای معترضی که از سه نوبت، فقط یک یا دو نوبت به حساب آن‌ها واریز شده، تا پایان امسال واریز خواهد شد.

۲۰۰ محیط کار ناایمن در پایتخت

روزنامه همشهری-۱۴ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

حاتم شاکرمی، معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

یک‌ماه‌ونیم پس از اینکه شهردار تهران اعلام کرد ۳ هزار ساختمان ناایمن از سوی آتش‌نشانی در تهران شناسایی شده است، حاتم شاکرمی، معاون وزارت کار می‌گوید: بررسی‌هایی که از سوی وزارت کار صورت‌گرفته نشان می‌دهد هم‌اکنون بیش از ۲۰۰ ساختمان در شهر تهران وجود دارند که از نظر محیط کار، ناایمن شناخته شده‌اند و فهرستی از آن‌ها تهیه شده است. بین این ساختمان‌های شناسایی شده ۱۲۰مورد در وضعیت پرریسک قرار دارند و مورد بررسی کارشناسان و سازمان آتش‌نشانی هم قرار گرفته‌اند و باتوجه به خطرات بسیار حدود ۵۰ مورد از طریق مراجع قضایی مورد پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند.

وضعیت معیشتی و اشتغال در زندان

روزنامه شرق-۱۴ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

مرضیه امیری، روزنامه‌نگار

گرچه بودجه‌ای حدود هزار و۷۰۰ میلیارد تومان به سازمان زندان‌ها تعلق می‌گیرد، اما آماری وجود ندارد که از این بودجه چه سهمی به زندانیان می‌رسد. سازوکار گذران معیشت زندانی‌ها طوری تنظیم شده که خود زندانیان به شکلی «خودکفا» هزینه‌های خود را بپردازند و از سوی دیگر تمام امور خدمات‌دهی به زندانیان ازجمله تهیه و خرید اقلام مورد نیاز، به پیمانکار سپرده شده است. زندانیان زن زندان اوین وضعیت امرار معاش‌شان را با اصطلاح «حبس غیرانتفاعی» توصیف می‌کنند؛ وضعیتی که در زندان‌های عمومی شدیدتر است.

رقم مزد ۹۹ ملی ماند

روزنامه همشهری-۱۵ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

کمیته مزد شورای‌عالی کار، طرح منطقه‌ای شدن تعیین دستمزد کارگران در سال آینده را رد کرد. همزمان با نزدیک شدن به پایان سال بار دیگر بحث بر سر حقوق و دستمزد پایان سال کارگران و کارمندان بالا گرفته است. هنوز مشخص نیست میزان حقوق و دستمزد سال۹۹ باتوجه به تورم ۴۰ درصدی چقدر افزایش خواهد یافت؛ اما دیروز در نخستین گام، طرح منطقه‌ای شدن حقوق و دستمزد در نشست شورای عالی کار، منتفی و قرار شد دستمزد سال۹۹ کارگران مثل قبل در سطح ملی تعیین و پرداخت شود.

نرخ باسوادی به مرز ۹۶ درصد رسید

روزنامه شرق-۱۶ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

شاپور محمدزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: بر اساس آخرین سرشماری در سال جاری، نرخ باسوادی در کشور به مرز ۹۶ درصد رسید که این عدد در برخی استان‌ها از ۹۶ درصد هم بیشتر شد. شاپور محمدزاده تصریح کرد: بر اساس سرشماری سال ۹۵، در بازه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، دو میلیون و ۶۰۰ هزار بی‌سواد داشتیم که حدود ۴۰۰ هزار نفر آن‌ها را اتباع خارجی تشکیل می‌دادند. البته این سرشماری بر اساس خوداظهاری است که تلاشمان ریشه‌کنی بی‌سوادی در این گروه سنی است.

نشست دو وزیر برای رفع مشکلات کودکان بازمانده از تحصیل

خبرگزاری ایسنا-۱۶ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

وزرای آموزش‌وپرورش و تعاون در نشست مشترکی به بررسی مشکلات و تجهیزات مدارس فنی‌وحرفه‌ای و هنرستان‌ها، پوشش کودکان خارج از چرخه تحصیل و … پرداختند. حاجی میرزایی دراین نشست با بیان این‌که مهارت‌آموزی یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های آموزش‌وپرورش است، اظهارکرد: قرار است هر فارغ‌التحصیل یک مهارت را آموخته باشد. وی افزود: تغذیه دانش‌آموزان مناطق محروم، پوشش خدمات دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، ایجاد مراکز کارآفرینی، برگزاری کلاس‌های کارآفرینی در مدارس استعدادهای درخشان و حمایت از نخبه‌های المپیادی، از مواردی است که می‌تواند موضوع همکاری باشد.

کف و سقف پاداش کارگران در پایان سال ۹۸

روزنامه شرق-۱۶ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

حاتم شاکرمی، معاون وزیر کار

معاون وزیر کار گفت: عیدی امسال برای کارگرانی که حقوق پایه آن‌ها بر مبنای حداقل دستمزد مصوب سال ۹۸ است، ۳ میلیون و ۳۳ هزار و ۷۶۵ تومان و برای سایر کارگران دوبرابر حقوق پایه آن‌ها خواهد بود. شاکرمی با تأکید بر الزام کارفرمایان برای پرداخت عیدی و پاداش پایان سال کارگران اظهار کرد: بر اساس ماده واحده مصوب سال ۱۳۷۰ درخصوص پرداخت عیدی و پاداش کارگران، کلیه کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلف هستند به غیر از حقوق، به هر یک از کارگران خود در پایان هر سال معادل ۶۰ روز آخرین مزد را، به‌عنوان عیدی و پاداش بپردازند.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

مجموع سرانه یارانه پرداختی به افراد کمتر خواهد شد

کسب‌وکار نیوز-۱۰ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۹

سخنگوی ستاد بودجه سال ۹۹ گفت: با اجرای تصمیم جدید کمیسیون تلفیق، مجموع سرانه یارانه پرداختی به افراد کمتر خواهد شد. مژگان خانلو افزود: با تصمیم نمایندگان محترم مقرر شد یارانه نقدی به تمامی مشمولین دریافت یارانه نقدی(یعنی ۷۸ میلیون نفر) پرداخت شود. در نتیجه حدود ۱۸ میلیون نفر که بر اساس شاخص‌های محاسباتی وزارت رفاه مشمول دریافت یارانه حمایت معیشتی خانوارها نیستند، در فهرست دریافت‌کنندگان قرار می‌گیرند. لذا با توجه به رشد۲۰ درصدی یارانه خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، تصمیم یادشده به منزله تعدیل سرجمع یارانه پرداختی به هر فرد در مقایسه با سال جاری خواهد بود.

 شغل‌های جدید خانگی برای فارغ التحصیلان

خبرگزاری ایسنا-۱۱ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

مهناز امامدادی، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی از وجود۳۳۰ رشته مشاغل خانگی پر تقاضا خبر داد و فعالیت در رشته‌های جدید مشاغل خانگی را به فارغ التحصیلان توصیه کرد. امامدادی با اشاره به طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی تأثیر بسزایی در کاهش بیکاری استان‌ها دارد و عموماً بر بستر رشته‌ها و مشاغل نوین در حوزه صنایع خلاق، فناوری‌های نرم و آی‌تی و آی‌سی‌تی شکل می‌گیرد. این طرح در کنار ایجاد ارزش افزوده به ایجاد اشتغال پایدار، توجه به اقشار آسیب‌پذیر، کاهش فقر و توسعه اجتماعی کمک می‌کند.

 «کوش کلجک» جایی میان فقر و نداری و محرومیت

خبرگزاری ایلنا-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

گزارش: مریم بازوند

شاید هرگز فکرش را هم نمی‌کردم در پیچ‌وخم جاده‌های عنبرآباد کرمان روستایی باشد که اهالی‌اش در فقر مطلق و بدون امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی زندگی کنند. مردمی که در خانه‌های سنگی با هیزم کپرهای‌شان را گرم می‌کنند و سقف شان برگ نخل و پوشش پلاستیک و زیراندازشان، حصیری ساده باشد. صحبت از روستای «کوش کلجک» در منطقه عنبرآباد کرمان است. جایی که فقر و نداری همراه و همزاد همیشگی مردم شده و شاید تنها دیده‌شدن و بهبود شرایط ابتدایی زندگی است که آن‌ها را به آینده و مبارزه با تمام نداری‌ها و کمبودها امیدوار نگه داشته است.

مزد کارگران ایران از «بخور و نمیر» هم کمتر است

  شفقنا-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

سهیلا جلودارزاده، نماینده مجلس شورای اسلامی

عضو فراکسیون کارگری مجلس گفت: مطالبه‌گری کارگران در عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می‌تواند نتایج مثبت عینی به وجود بیاورد؛ این در حالی است که کارگران امروز از بسیاری از حقوق حقه‌ی خود محروم مانده‌اند و نان بخورونمیر هم دیگر ندارند. جلودارزاده افزود: استهلاک منابع مالی صندوق‌های بیمه‌ای کارگری که به دلیل سوءمدیریت در تأمین اجتماعی و شرکت‌های مربوط به شستا و بانک رفاه کارگری به وجود آمده، موجب شده که صندوق تأمین اجتماعی دچار مشکلات جدی شود؛ اینها همه به جامعه کارگری فشار آورده و متأسفانه نتوانسته‌ایم این فشارها را خوب دفع کنیم.

 افزایش وام خرید مسکن تأثیری در خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد ندارد

روزنامه کیهان-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

سیداحسن علوی، نماینده مجلس شورای اسلامی

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش وام خرید مسکن در شرایط کنونی تأثیری در خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد نداشته و دولت به‌جای این کار، مسکن ارزان قیمت برای مردم بسازد. علوی با بیان اینکه ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن تا پایان دولت فعلی دور از انتظار است، افزود: پرداخت وام بیش از ۲۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ماهیانه ۲ میلیون تومان برای کارگر و قشر متوسط به پایین امکان‌پذیر نیست. انتظار می‌رفت دولت تسهیلات ارزان قیمت‌تر با بازپرداخت طولانی‌تر برای جوانان در نظر می‌گرفت چرا که افرادی که دارای فقر معیشت‌اند و مشکل دارند، توانایی پرداخت این وام را ندارند.

کارگران هپکو ۷۰ روز بدون حقوق

روزنامه شرق-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

کارگران هپکو این روزها هنوز هم حال خوشی ندارند.۷۰ روز است که حقوقی دریافت نکرده‌اند و دل‌نگران شبِ عیدی هستند که ممکن است بدون حقوق و عیدی بگذرد؛ اما علاوه بر این نگرانی، آن‌ها این روزها درباره آینده‌شان نیز سردرگم هستند. هر روز یک شایعه جدید درباره آینده کارخانه‌ای که سال‌هاست برای آن تلاش کرده‌اند، می‌شنوند و هنوز هم نمی‌دانند چه سرنوشتی در انتظار آن‌ها است. اما آنچه بیشتر تبدیل به یک دغدغه درباره این کارخانه‌ی بزرگ شده، سال‌ها بیکار ماندن کارگران و البته مشکلات معیشتی آن‌ها در این سال‌ها بوده است.

کسر ۴۵ درصدی حقوق دانشجومعلمان منطقی نیست

روزنامه اعتماد-۱۳ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش‌وپرورش

وزیر آموزش‌وپرورش با اذعان به اینکه کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجومعلمان منطقی نیست، گفت: ۴۵ درصدی که کسر می‌شود، جوابگوی هزینه غذا و استراحت دانشجومعلمان نیست. محسن حاجی‌میرزایی افزود: حقوق دانشجومعلمان همانند سایر کارکنان دولت همواره افزایش پیدا می‌کند و منطقی نیست از هر حقوقی ۴۵ درصد کسر شود. همچنین، سال ۹۹ حقوق دانشجومعلمان متناسب با حداقل حقوق دریافتی افزایش پیدا می‌کند؛ گروهی را مأمور کردم تا ارزیابی دقیقی دراین‌باره به‌عمل آورند و به‌سرعت موضوع را سازماندهی کنیم.

۳۰ درصد از مردم خاش در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند

خبرگزاری ایسنا-۱۳ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

عبدالمجید تمندانی، شهردار خاش

شهردار خاش سیستان‌وبلوچستان گفت: در این شهر افزون بر۳۵۳ هکتار بافت فرسوده وجود دارد و حدود ۳۰ درصد از جمعیت شهری در آن زندگی می‌کنند. عبدالمجید تمندانی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: ۱۱ محله خاش برای اجرای طرح بازآفرینی شهری پیش‌بینی شده‌اند که شامل بافت‌های تاریخی و فرسوده و سکونتگاه غیررسمی هستند. تمندانی ادامه داد: شهر خاش با قدمت ۹۰ ساله از وجود معابر و کوچه‌های خاکی رنج می‌برد؛ بنابراین به دلیل فقر و محرومیت مردم و نداشتن درآمد پایدار برای شهرداری، نیازمند حمایت‌های ویژه دولت هستیم.

 آخرین وضعیت کولبران گرفتار در ارتفاعات سقز

روزنامه اعتماد-۱۴ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

عثمان فتوحی، کولبر ۶۵ ساله‌ای است که پیکر بی‌جان او در ارتفاعات سقز پیدا شد و هنوز جست‌وجو برای یافتن دو کولبر گم‌شده ادامه دارد. به گزارش ایلنا، ظهر دوازدهم بهمن، از طریق نیروهای مردمی به جمعیت هلال‌احمر استان اطلاع داده شد که ۲۳ نفر در ارتفاعات سرشیو در سقز واقع در استان کردستان مفقود شده‌اند. روز بعد پیکر بی‌جان یکی از این کولبران پیدا شد و تعدادی نیز مجروح به بیمارستان‌ها منتقل شدند. هنوز جست‌وجو برای یافتن دو کولبر دیگر ادامه دارد.

کولبری، مولود فقر و نابرابری است

روزنامه اعتماد-۱۶ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

حسین راغفر، اقتصاددان

پدیده کولبری ناشی از رشد فقر و بیکاری در کشور است. فقر در مناطق مرزی کشور، نشانه بی‌توجهی حاکمیت به مناطق مرزی است. فقر گسترده در این مناطق و به‌خصوص مناطق سردسیر، سبب شده مردمِ رها شده به حال خود، به دنبال راه‌های تأمین حداقل نیاز زندگی بربیایند. حل فقر و پیامدهای ناشی از فقر کمرشکن باید در سیاستگذاری بخش عمومی کشور باشد. متأسفانه شواهد بعد از آبان ۹۸ هم نشانه‌ای از بهبود این جهت‌گیری ندارد و خطر بحران‌های بعدی در کشور را عمیق‌تر می‌کند. مسئله نگران‌کننده این است که شاهد مهاجرت‌های بسیاری از مناطق محروم به مناطق برخوردار هستیم.

بخش دوم: «شفافیت، مقابله با فساد و تعارض منافع»

فصل اول: اخبار برگزیده هفته

طرح شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی تصویب شد

دسته بندی : شفافیت در حوزه مجلس و نمایندگان

روزنامه دنیای اقتصاد-۱۰ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان

طرح شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخابی در شورای نگهبان تصویب شد. عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در توئیتی با هشتگ شفافیت نوشت: طرح شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی دیروز در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و عدم مغایرت آن با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.

«بدهی، املاک و قراردادهای» شهرداری تهران زیر تیغ شورای شهر

دسته بندی :  شفافیت در حوزه مدیریت شهری

خبرگزاری ایسنا-۱۱ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران

سخنگوی شورای شهر تهران جزئیات سه طرح تحقیق و تفحص شورای شهر از املاک، بدهی‌ها و قراردادهای شهرداری تهران را تشریح کرد. علی اعطا گفت: اولین طرح تحقیق و تفحص، «تحقیق و تفحص از شهرداری تهران پیرامون بدهی‌ها» بود. دومین طرح تحقیق و تفحص، «تحقیق و تفحص پیرامون مبانی حقوقی و گزارش عملکرد قراردادهای شماره مشخص با شرکت رسا تجارت و واگذاری املاک موسوم به طرح سه شهید است» و سومین طرح تحقیق و تفحص نیز عبارت است از«تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری املاک و مستغلات شهرداری تهران در ۱۰ سال اخیر».

تدوین پیش‌نویس قانون جدید مالیات‌های مستقیم

دسته بندی :  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

امیدعلی پارسا، رییس کل سازمان مالیاتی

رییس کل سازمان مالیاتی از تدوین پیش‌نویسی برای قانون جدید مالیات‌های مستقیم در این سازمان خبر داد و افزود: در این پیش‌نویس بحث ساماندهی معافیت‌ها، پایه‌های مالیاتی از جمله مالیات بر عایدی بر سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد را در نظر گرفته‌ایم. پارسا همچنین تأکید کرد که تنها راه برای ملت و حاکمیت، اخذ مالیات هوشمندانه متناسب با ثروت، درآمد و مصرف است. وی افزود: جهت‌گیری نظام آن است که ایران به سمت مالیات هوشمند و نسل چهارم مالیات‌ستانی حرکت کند و امیدوار هستیم فرار مالیاتی و فساد اداری با این اقدام از بین برود.

اولین اقدام مجلس آینده باید شکستن زنجیره تعارض منافع در کشور باشد

دسته بندی : شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

خبرگزاری فارس-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

احمد توکلی، رئیس دیده‌بان عدالت و شفافیت

رئیس دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: یکی از موانع اصلاحات اقتصادی بحث تعارض منافع است. متأسفانه منفعت مالی و تعارض منافعی که در مجلس فعلی وجود دارد، اجازه نمی‌دهد در حوزه اقتصادی اصلاحی صورت بگیرد. مردم هم همین تعارض منافع‌ها را می‌بینند و صدایشان درمی‌آید. توکلی افزود: در مجلس آینده حتماً باید فکری به حال این تعارض منافع‌ها شود و اولین اقدام مجلس آینده باید شکستن زنجیره تعارض منافع در کشور باشد. ما اقتصاددانان نیز باید همه تلاش‌مان را کنیم تا بتوانیم مجلسی در شأن ملت سر کار بیاوریم.

جزئیات طرح جدید مجلس برای جلوگیری از زمین‌خواری

دسته بندی : شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

خبرگزاری تسنیم-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس شورای سلامی

نماینده مردم نجف‌آباد، مزایای طرح ساماندهی اسناد عادی را تشریح کرد. ابوالفضل ابوترابی گفت: بررسی این طرح در دستورکار کمیسیون قرار دارد که پس از سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه این طرح بررسی خواهد شد. وی افزود: براساس طرح مذکور، در زمان دریافت پروانه ساخت به ازای هر واحد در شهرها و روستاها باید کد یکتا اخذ شود و تمامی اسناد عادی که به صورت قولنامه‌ای است باید در سامانه که اداره ثبت اسناد و املاک تهیه کرده ثبت شوند و همچنین بر اساس این طرح اسناد بیمه می‌شوند تا اگر در صورت بروز فساد سند باطل شد، بیمه پاسخگو باشد.

تمام انبارهای نگهداری کالا شناسه‌دار شدند

دسته بندی :  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

کسب‌وکار نیوز-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

عباس تابش، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از شناسه‌دار کردن تمامی انبارهای نگهداری کالاها خبر داد و گفت: ورود و خروج و دپوی کالا در انبارها شفاف شده و مسیر توزیع کالاهای اساسی رهگیری می‌شود. عباس تابش افزود: سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالاها، یکی از برنامه‌های استراتژیک کشور برای تنظیم بازار بوده که بر این اساس، ایجاد این سامانه دقیقاً می‌تواند در جلوگیری از قاچاق کالا و احتکار، نقش مؤثر و کلیدی ایفا نموده و مسیر کالاهای حساس و ضروری در کشور را شفاف‌سازی کند.

حساب‌های بانکی زیر ۵ میلیارد تومان بررسی مالیاتی نمی‌شود

دسته بندی : شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

روزنامه شرق-۱۳ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: طبق دستورالعمل جدید بررسی تراکنش‌های مالی، حساب‌های بالای پنج میلیارد تومان بررسی می‌شود. پارسا اطمینان داد که این بررسی به‌معنای این نیست که حتماً این حساب‌ها مشمول دریافت مالیات می‌شود. این در حالی است که اولین بار که موضوع بررسی تراکنش‌های مالی برای دریافت مالیات مطرح شد، رقم اعلامی۵۰۰ میلیون تومان بود و بعد این رقم به یک میلیارد تومان رسید و حالا هم که سازمان امور مالیاتی در دستورالعمل جدید خود، کف حساب برای بررسی را به پنج میلیارد تومان رسانده است.

پدرخوانده‌های مدارس غیردولتی

دسته بندی :  شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

خبرگزاری تسنیم-۱۴ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

علی الهیار ترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش

وقتی قرار شد مدارس غیردولتی از دهه هفتاد شکل بگیرند، مسئولان آموزش‌وپرورش با گرفتن امتیاز، نخستین مدارس غیرانتفاعی را خودشان تأسیس کردند. بر همین اساس، تمام ظرفیت‌ها و نهادسازی‌هایی که در آموزش‌وپرورش در اختیارشان بود را به سمت برندسازی مدارس خود بردند؛ لذا پس از مدتی متوجه شدند کیفیت را از مدارس دولتی گرفته‌اند اما هیچ نهاد نظارتی ورود پیدا نکرد. برندهای معروف مدارس غیردولتی برای افرادی است که  در شورای عالی آموزش‌وپرورش برای خود مجوز دریافت می‌کردند. در این راستا، نخستین مدرسه‌ای که اجازه پیدا کرد دوزبانه باشد، برای دبیرکل وقت شورای عالی آموزش‌وپرورش بود.

پوشاک فاقد شناسه کالا، قاچاق است

دسته بندی :  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

کسب‌وکار نیوز-۱۵ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

علی مؤیدی خرم آبادی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا ضمن تأکید بر اینکه پوشاک خارجیِ فاقدِ شناسه کالا، قاچاق محسوب می‌شوند، سه دستور جدید برای مقابله با پوشاک قاچاقِ فاقد شناسه کالا صادر کرد. علی مؤیدی خرم آبادی طی بخشنامه‌ای، بر سه دستور بدین قرار تأکید کرده است: تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان منبعث از قرارگاه مرکزی؛ تدوین و ارسال گزارش دوره‌ای اقدامات صورت‌گرفته در خصوص اجرای طرح به ستاد؛ تأکیدات لازم برای خودداری مسئولین و دست‌اندرکاران مربوطه از اظهارنظرهای تضعیف‌کننده.

 امضای تفاهم‌نامه همکاری برای حذف تعارض منافع

دسته بندی :  شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

خبرگزاری صداوسیما-۱۵ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

احمد میدری، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان جهاد دانشگاهی، وزارت تعاون و مرکز پژوهش‌های مجلس برای شناسایی و حذف تعارض منافع در نهادهای مختلف به امضا رسید. در همین رابطه، احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان کرد: تعارض منافع باید تبدیل به هماهنگی منافع شود. تعارض می‌تواند در نظام اجرایی یا حتی نهادهای مردمی باشد. وی افزود: اگر ما می‌بینیم در کشور تورم وجود دارد، علت آن افزایش هزینه‌های دولت است که به خاطر تعارض میان سازمان‌ها در درون دولت، هزینه‌های دولت افزایش می‌یابد.

فصل دوم: سایر اخبار هفته

 پول‌شویی با واریز پول به حساب افراد

دسته بندی :  شفافیت در حوزه نظام پولی، مالی و بانکی

کسب‌وکار نیوز-۱۰ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

تورج کاظمی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به اینکه برخی از شهروندان می‌گویند بدون اطلاع ما پولی به حسابمان واریز می‌شود و ظرف چند دقیقه همان مبلغ از حسابمان برداشت می‌شود، آیا این موضوع را باید از نظر پلیس فتا پیگیری کنیم یا خیر، اظهار کرد: مجرمین برای سوء استفاده و یا حتی برای پول‌شویی، مبلغ پولی را که سرقت کرده‌اند برای اینکه پلیس را گمراه کند به حساب‌های گوناگون واریز می‌کنند و بعد از مدت زمانی از آن حساب‌ها مبلغ پول را برداشت و در نهایت هم پول را به صورت فیزیکی از بانک خارج می‌کند.

سند آسیب‌زا بودن معدن طلای اندریان منتشر شد

دسته بندی : شفافیت در حوزه مدیریت شهری

خبرگزاری دانشجو-۱۰ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

به گزارش خبرگزاری دانشجو، بهربرداری از معدن طلای اندریان با روشی موسوم به سیانور، آلودگی زیست محیطی را در این منطقه به وجود آورده که باعث شد تا فعالان محیط زیست و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، خواستار شفافیت عملکرد ادارات و سازمان‌های ذیربط شوند. در همین راستا، سند آسیب‌هایی که معدن طلای اندریان به محیط زیست و جانداران منطقه می‌زند، از سوی سازمان محیط زیست منشر شد. بر طبق این گزارش، در پساب حاصل از فعالیت معدن طلای اندریان، ۳ برابر حد مجاز سیانور وجود دارد و علاوه بر آن، ورود دیگر سموم و مواد آسیب‌زا به محیط زیست مشاهده می‌شود.

 بانک اطلاعاتی واگذاری اراضی دولتی در یزد تشکیل شد

دسته بندی : شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

خبرگزاری مهر-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

محسن صادقیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد گفت: کار تدوین بانک اطلاعات واگذاری اراضی دولتی در یزد آغاز شده و در آن اطلاعات مربوط به واگذاری تمام اراضی دولتی ظرف ۴۰ سال پیش گردآوری شده است. صادقیان در مورد معرفی املاک مازاد دولتی یزد اظهار داشت: تعدادی از دستگاه‌ها املاک مازاد خود را معرفی کرده‌اند. در مورد املاک نیز شهرداری را موظف کرده‌ایم که تمام زمین‌های بالای ۲ هزار مترمربع را شناسایی و مالکیت آن‌ها را مشخص کند و اگر این فایل اطلاعاتی تکمیل شود، می‌توانیم در زمینه ساماندهی املاک و مسکن ملی اقدام کرده و از این اراضی بهره بگیریم.

«زمین‌خواری» و «اتوبان‌خواری» عجیب ولی واقعی

دسته بندی : شفافیت در حوزه املاک و مستغلات

روزنامه آفتاب یزد-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

مؤسسه‌ای که پسوند خیریه و فرهنگی را یدک می‌کشد، پس از سال‌ها مقاومت بالاخره قطعه زمینی به مساحت ۷ هکتار را پس می‌دهد! در خلاصه‌ترین وضعیت، دادگستری استان یزد فارغ از حواشی شوآفی به نام «جشنواره عروسک‌ها و تئاتر عروسکی» به دور از شتابزدگی، پرده از پرونده‌ای عجیب برمی‌دارد. منابع آگاه ضمن ابراز شگفتی از مورد پیش آمده اظهار می‌دارند که وقتی به این زمین‌خواری ۷ هکتاری پی بردیم که گفتند یک باند از یک اتوبان – موجود در نقشه‌های هوایی- ناگهان مفقود شده است و به دنبال باند مفقودی گشتن همانا و پیدا شدن ۷ هکتار زمین پس از سال‌ها نیز همان.

 پایان رانت شیرین شکر

دسته بندی :  شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

روزنامه ایران-۱۲ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

از تاریخ ۱۰ بهمن‌ماه هر فردی که می‌خواهد شکر وارد کند، باید سراغ ارز نیمایی برود؛ چرا که دیگر ارز دولتی به آن تعلق نمی‌گیرد. ماه‌های متمادی بود که کارشناسان خواستار حذف ارز دولتی شده بودند و بارها به دولت مشاوره دادند که ارز دولتی جز فساد و رانت عایدی دیگری ندارد. در این میان، وزارت صمت گفته بود تا زمانی که ببینیم عواید واردات کالا با ارز دولتی به جیب مردم می‌رود و منتفع می‌شوند، ارز دولتی قطع نخواهد شد. اما با شکل‌گیری برخی از فسادها، نگاه دولتمردان به اختصاص ارز دولتی به شکر هم تغییر کرد.

ترمز بازنشسته‌های فوتبال کشیده شود

دسته بندی :  شفافیت در حوزه ورزش

جوان‌آنلاین-۱۳ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

سعید احمدیان، خبرنگار

جایگاهی که رئیس فدراسیون فوتبال در ورزش کشور دارد، خیلی‌ها را نگران سوءاستفاده‌های احتمالی برای مهیا کردن شرایط ویژه جهت برخی کاندیداهای خاص کرده است. تحرکاتی که آغاز شده و به شائبه مهندسی انتخابات فوتبال و روی کار آمدن مدیرانی کرده که مسیر قهقرایی که فوتبال در یک دهه اخیر آغاز کرده است را دامن زده است. در این بین بیشتر نگرانی‌ها از ناحیه مدیران بازنشسته فدراسیون فوتبال به وجود آمده است. مدیرانی که با وجود حاشیه‌های فراوانی که در دوران حضورشان در فدراسیون داشته‌اند، رایزنی‌هایی را برای ماندن در پست‌هایی که باید در سال‌های اخیر ترک می‌کردند، شروع کرده‌اند.

فراخوان عمومی گزارش‌دهی فساد

دسته بندی :  شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

روزنامه دنیای اقتصاد-۱۴ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

گام جدید برای فسادزدایی برداشته شد. در این راستا، سامانه جامع ارتباطات مردمی(سجام) قوه‌قضائیه راه‌اندازی شده است تا اقدام عملیاتی تازه‌ای در مسیر افشاگری فساد در دستور کار سیاست‌گذار قرار گیرد. این سامانه امکان گزارش‌دهی عمومی فساد را در حوزه‌های مختلف میسر می‌سازد. ماهیت این سامانه بر پیشگیری از وقوع جرم استوار شده و درصدد است که از طریق وارد کردن عموم مردم به جریان فسادزدایی، روزنه‌های بروز تخلفات و دور زدن قانون را محدود کند. مکانیزم طراحی‌شده در این سامانه به گونه‌ای است که هزینه‌ای برای افراد گزارشگر در برنداشته باشد و هویت آن‌ها نیز محفوظ بماند.

ارجاع اعلام تعداد کشته‌شده‌های آبان‌ماه به آینده

دسته بندی :  شفافیت در حوزه اطلاعات و فضای مجازی

روزنامه شرق-۱۴ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

انوشیروان محسنی‌بندپی، استاندار تهران

استاندار تهران با بیان اینکه رقم اعلام‌شده کشته‌شدگان آبان‌ماه در برخی رسانه‌های معاند رقم درستی نبوده و تعداد بسیار کمتر است، گفت: تعداد کشته‌شده‌های آبان‌ماه تهران را در نشست خبری بعد اعلام می‌کنم. ماجرای کشته‌شدگان آبان با گذشت بیش از دو ماه همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و منابع رسمی حاضر به ارائه توضیحات در این رابطه نیستند. از آنجایی که بسیاری از نگاه‌ها به سمت قوه قضائیه بود تا آمار کشته‌ها را اعلام کند، چندی پیش سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد مرجع اعلام این آمار دستگاه قضا نیست و شورای‌عالی امنیت ملی باید آمار کشته‌های آبان را بدهد.

پیدا و پنهان اطلاعات حقوقی کارکنان

دسته بندی :  شفافیت در حوزه سلامت اداری و بوروکراتیک

روزنامه اعتماد-۱۶ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

سازمان اداری و استخدامی می‌گوید گزارش نهایی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در ثبت اطلاعات حقوقی کارکنان را در پایان مهلت تعیین شده به معاون اول رییس‌جمهور ارائه کرده است اما اکنون چند ماه از این موضوع گذشته و هیچ گزارشی در رابطه با تعیین تکلیف وضعیت سامانه ثبت و حقوق و مزایا منتشر نشده و از دستگاه‌های نظارتی نیز خبری نیست. تنها دو سال دیگر تا پایان قانون ۵ ساله برنامه ششم توسعه باقی مانده و این در حالی است که وضعیت شفاف‌سازی پرداخت‌ها و فیش‌های حقوقی کارکنان و مدیران در دستگاه‌های اجرایی همچنان به مرحله اجرای کامل نرسیده است.

 کالاهای در آستانه فساد از گمرک ترخیص می‌شوند

دسته بندی : شفافیت در حوزه بازرگانی و امور مالیاتی

خبرگزاری ایرنا-۱۶ بهمن‌ماهِ ۱۳۹۸

هیئت دولت طی نشستی ضمن بررسی وضعیت رسوب کالا در بنادر کشور، با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی برای ترخیص اقلامی که در آستانه فساد هستند، موافقت کرد. تصمیم دولت برای ترخیص کالاهای در آستانه فساد، برای حمایت از بخش خصوصی بوده است که با توجه به شرایط به‌وجود آمده دچار مشکل شده‌اند. از سوی دیگر، این تصمیم برای جلوگیری از فساد و تخریب کالاهای مورد نظر و تخلیه کالاهای موجود از بنادر و گمرکات کشور جهت ایجاد ظرفیت جدید برای انبار کالاهای اساسی کشور اتخاذ شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *