بارگذاری نسخه الکترونیکی خبرنامه هفتگی مدیریت تعارض منافع -۳۴
- علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس وعدهی تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس را داده و میگوید: تعارض منافع، عدم شفافیت و رانت سه ویژگی خاصی است که به کشور آسیب میزند، لذا اگر مجلس طرح شفافیت آرا را با سه رای تصویب نکرد مجددا توسط نمایندگان امضا شده و در دستور کار مجلس قرار میگیرد.
- روحالله ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مجلس از پیگیری طرح تحقیق و تفحص از سازمان سنجش در مجلس خبر داده و تعارض منافع این سازمان در مسئلهی کنکور را یکی از محورهای تفحص خوانده است.
- علیرضا بیگی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفته تعارض منافع مسئلهای است که در طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها مد نظر قرار گرفته و تلاش کردیم وزن قوه قضائیه در هیئت نظارت بر انتخابات شوراها را سنگین تر کنیم تا موضوع تعارض منافع به نحوی پوشش داده شود.
- تورج دهقانیزنگنه، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به اینکه تضاد منافع در صنعت هوانوردی چقدر جدی است گفت: اگر کسی در هر سازمانی، کارمند باشد و در جای دیگری کار دیگری انجام دهد، اگر مغایرت با قانون داشته باشد که نهادهای نظارتی یقه ما را میگیرند. اما منکر اینکه در بعضی جاها ممکن است نواقصی باشد، نیستم.
- وحید ارشدی، استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد در تحلیلی اظهار داشت ذینفعان به واسطه حضور در مراکز تصمیمگیری مانع تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه میشوند.
مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه جهاد دانشگاهی ـ ۲ اسفند ۱۳۹۹
لزوم تصویب لایحه تعارض منافع برای مقابله با جرم
اکبر سهیلی (عضو سابق هیات مدیره سندیکای صنعت برق) ـ ۲۵ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در صنعت
منبع: خبرگزاری ایسنا
تعارض منافع، عدم شفافیت و رانت به کشور ضربه میزند
علیرضا زاکانی (رئیس مرکز پژوهشهای مجلس) ـ ۲۶ بهمن ۹۹
دستهبندی: طرح و لایحهی تعارض منافع
مجلس دهم و دولت کنونی اشتباه بزرگی را انجام دادن و در سال ۹۸، مبلغ ۱۶۷ هزار میلیارد کسر بودجه برای دولت به ارمغان آمد و سال ۹۹ این رقم به ۲۷۳ هزار میلیارد رسید. آنچه که در مجلس رخ داد شفافیت بود و جبران کسری بودجه و مواجهه با لایحه سیاسی بود که دولت به مجلس تقدیم کرده بود. برای جلوگیری از این تعارض، نمایندگان مجلس تشخیص دادند که کلیات را رد کنند و لایحه به دولت برگشته و مجددا دولت با در نظر گرفتن شفافیت، رفع تعارض منافع و ایجاد رانت لایحه را تنظیم و به مجلس تقدیم کند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
آشنایی با سبکهای مدیریت تعارض منافع سازمانی
پوریا پدرام نیا ـ ۲۶ بهمن ۹۹
دستهبندی: کلیات تعارض منافع
- باخت/برد (Accomodation):در این روش یکی از دو طرف حاضر است کوتاه بیاید و به حل تعارض کمک کند.
- سازش (Compromise): نام دیگر این روش برد/باخت برای هر دو طرف است. یعنی دو نفر با هم تواقفی میکنند که هر کدام به بخشی از خواسته خود رسیده و از دیگر بخشهای آن صرفنظر کنند.
- اجتناب (Avoidance): این روش زمانی استفاده میشود که تعارض بسیار جزئی بوده یا برای حل شدن تنها به زمان نیاز است.
- رقابت (Competition): یعنی یکی از طرفین تعارض سعی در بردن آن دارد.
- همکاری (Collaboration): برای موفقیت در اجرای روش همکاری، باید هر دو طرف به جای برنده شدن در تعارض، حل مشکل و اهداف بزرگ سازمان را در اولویت قرار دهند.
تعارض سازمانی اگر با سرعت و اثربخشی کافی حل نشود، باعث مشکلات جدیتری خواهد شد و از همه مهمتر به روحیه تیمی ضربه میزند. مدیریت تعارض یکی از مهمترین شایستگیهای لازم برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق در سازمانهای امروزی است.
منبع: مجله علمی و آموزشی مکتوب
مخالفان طرح مالیات برعواید سرمایه دچار تعارض منافعاند
وحید ارشدی (استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد) ـ ۲۶ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی کسبوکارها و بازرگانی
منبع: خبرگزاری دانشجو
تضاد منافع در صنعت هوانوردی، مانعی مقابل بازرسی و نظارت
تورج دهقانیزنگنه (رئیس سازمان هواپیمایی کشوری) ـ ۲۶ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی حملونقل
- شما تضاد منافع در صنعت هوانوردی را تا چه اندازه میدانید؟ فرضا اکنون بازرسهایی را در بخشهای مختلف سازمان داریم و درعینحال که وظیفه مشخصی دارند، مستخدم جایی هم هستند. این مسئله از این زاویه که نتوانند به وظیفه خودشان عمل کنند، ایجاد مشکل نمیکند؟
زنگنه: قانون این چارچوب را مشخص میکند. اگر کسی در هر سازمانی، کارمند باشد و در جای دیگری کار دیگری انجام دهد، اگر مغایرت با قانون داشته باشد که نهادهای نظارتی یقه ما را میگیرند. منکر اینکه میفرمایید در بعضی جاها ممکن است نواقصی باشد، نیستم. ما دنبال رفع مشکلات هستیم.
- به شرکت کاموتک نگاهی داشته باشیم. این شرکت دقیقا چه فعالیتی میکند؟ برخی منتقدان بر این باورند که این شرکت با همکاری جدی برخی مدیران ارشد، بهویژه در سازمان هواپیمایی و بخش خصوصی ایجاد شد و نمایندگی انحصاری برخی از فعالیتهای هوانوردی را نیز در این بخش در دست گرفت.
زنگنه: اولین شرکتی که کامو تک را ایجاد کرد و از سازمان هواپیمایی کشوری مجوز گرفت، شرکت هواپیمایی معراج بود. درنتیجه سدی ایجاد شد. قبل از اینکه این سد عمق زیادی پیدا کند، سازمان به همه شرکتها کامو داد و همه شرکتها درحالحاضر کامو دارند.
منبع: روزنامه شرق
باید کنکور را از استیلای تضاد منافع نجات دهیم
روحالله ایزدخواه (نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر) ـ ۲۸ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی آموزش عالی
منبع: خبرگزاری فارس
ردپای تعارض منافع نمایندگان در همسانسازی حقوق هیئت علمی
صبح اقتصاد ـ ۲۶ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در مجلس
نکته قابل تامل این بود که برخی از این تلاشها بخصوص نامهها بعد از قطعی شدن موضوع درنظر گرفتن بودجه در لایحه بودجه اصلاحی بابت اجرای طرح همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت در سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته بود و به نظر میرسید بی ارتباط به برنامه برخی نمایندگان برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و جلب حمایت گروههای مختلف ذی نفع نیست.
اکثر نمایندگان مجلسی که به شدت به دنبال اجرای طرح همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاههای وزارت علوم و وزارت بهداشت هستند، خودشان عضو هیئت علمی دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم بوده و در این زمینه، دچار تعارض منافع هستند. همچنین برخی دیگر از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس که در مصاحبه با رسانه ها، بر ضرورت اصلاح این وضعیت تاکید داشتند هم وضعیت مشابهی داشتند.
منبع: پایگاه خبری – تحلیلی صبح اقتصاد
ضرورت نهاد فرابخشی، برای مدیریت تضاد منافع شرکتهای دولتی
حسین پارسیان (کارشناس سازمان برنامه و بودجه کشور) ـ ۲۸ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی شرکتهای دولتی
منبع: تجارتنیوز
تاکید کمیته سلامت اداری آموزش و پرورش بر مقابله با تعارض منافع
محمدحسین کفراشی (مدیر کل ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش) ـ ۲۷ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی آموزش عمومی
حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی نیز در این جلسه با اشاره به موضوع تعارض منافع گفت: مدیران مدارسی که موسس مدرسه نیز هستند ممکن است مشمول قانون تعارض باشند موضوع خرید خدمات و همچنین قرادادهای سازمان پژوهش در حیطه تالیف کتب درسی نیز نیازمند نظارت است.
کمرئی معاون آموزش متوسطه در این جلسه اظهار کرد؛ مهمترین کار ما این است تا زمینه های فساد را از بین ببریم و نقاط فسادزا را مورد توجه قرار دهیم. ضعف قوانین و مقررات باعث فساد می شود بنابراین اصلاح قوانین بسیار ضروری است.
منبع: وزارت آموزش وپرورش
تعارضمنافع زمینه فساد در بازسازی بافتفرسوده مشهداست
سعید شعرباف (مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان ثامن) ـ ۲۸ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی مسکن و شهرسازی
منبع: خبرگزاری ایرنا
تضاد منافع بر سر الکترونیکی شدن نسخهنویسی پزشکان
مهدی خدادای (مسئول کارگروه استارتآپهای سلامت نظامصنفی رایانهای) ـ ۲۹ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی سلامت و درمان
خدادای در نشستی که کمیسیون الکترونیکی نظام صنفی رایانهای در این زمینه برگزار کرد بحث وجود تضاد منافع را مطرح کرد و سرمنشا آن را اینطور توضیح داد: «اندازه بازار ویزیت در کشور ما به ازای هر ایرانی ۴.۳ بار در سال است که میشود حدود ۴۰۰ میلیون بار مراجعه به پزشک. حدود ۱۱۵۰ بیمارستان داریم و اگر بگوییم هر بیمارستان روزانه ۳۰۰ مریض پذیرش میکند، میشود روزی ۲۵۰ هزار مریض در کل کشور در بیمارستانها و سالی ۱۰۰ میلیون ویزیت در مراکز درمانی بیمارستانی.» به عقیده او حذف دفترچه بیمه و ارائه خدمات براساس کد ملی، ماهیتا اتفاق بدی نیست و نهتنها چالش، بلکه موضوع خوشایندی است البته به یک شرط. به شرط اینکه همه بپذیرند که این سرویس در خدمات آنلاین استفاده شود.
منبع: وبسایت راهپرداخت
تعارض منافع، مانع تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان است
سیده فاطمه حبیبی (فعال دانشجویی) ـ ۲۹ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در مجلس
منبع: خبرگزاری تسنیم
موسسات ذینفع، نباید تصمیمگیر برنامه غربالگری باشند
محمد شریعتی (دانشیار پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران) ـ ۲۹ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی سلامت و درمان
در بخش غربالگری جمعیت و سلامت عمومی از کتاب Oxford textbook of Global public health نیز در این خصوص اشاره شده است که تصمیمگیری برای یک برنامه غربالگری ممکن است با تعارض منافع همراه باشد. نمیتوان از ذینفعان توقع داشت دیدگاهی واقعاً منصفانه درخصوص برنامه غربالگری داشته باشند.
منبع: سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی
بطحایی قربانی اهریمن تعارض منافع بود
جلیل شمس (فعال فرهنگیان) ـ ۲۸ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی آموزش عمومی
منبع: پایگاه خبری – تحلیلی آرمان تبریز
امور شهری استانداری باعث و بانی اختلافات در شورای شهر قروه
خبرگزاری کردتودی ـ ۱ اسفند ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در حوزهی شوراها و شهرداری
یحیی رستمی دیگر عضو شورای شهر نیز اظهار داشت:ما نامه به امور شهری استانداری زدیم اما تاکنون نامه ما پاسخ داده نشده است. رییس نظام مهندسی قروه به صراحت به من گفت رییس استان تماس گرفته و گفته است که نامه به کسی ندهید.
در ادامه این جلسه حوریا کلوندی رییس شورای شهر قروه گفت: همکاران من اینگونه گفته اند که بنده نقشه را طراحی میکنم، تایید میکنم، نظارت میکنم و همه کار در دست خود بنده است اما اینگونه نیست. تعارض منافع به این معنا است که مهندسی نقشهای را طراحی میکند و خود او نیز آن را به تصویب میرساند. عدهای به دشمنی این مسئله را علیه من بزرگ کرده اند در حالی که بنده بر اساس ضوابط نقشه را طراحی میکنم پس از آن نقشه به نظام مهندسی برده میشود و جزو سهمیه مهندسی من ثبت میشود و پس از آن به شهرداری میرود و شهرداری به کمیسیون ماده ۵ استان ارسال مینماید و در کمیسیون ماده ۵ بر اساس ضوابط تصویب و یا رد میشود. تعارض منافع حتی اگر وجود داشته باشد تخلفی در بین فرد مهندس و نظام مهندسی است و ارتباطی به شورای شهر ندارد و برخی که دنبال جواب نامه هستند در واقع به دنبال دشمنی با من هستند چرا که من به تنهایی رای دهنده نیستم و ۷ نفر باید رای دهند.
در ادامه این جلسه یحیی رستمی گفت: تعارض منافعی که من از آن صحبت میکنم این است که به عنوان مثال خانم کلوندی ۳ ماه پیش نقشه کشیده و پول آن را هم گرفته است و طبق روال اداری نقشه به شورا میآید و وقتی نقشه میرسد خانم کلوندی حتی برای گرفتن رای التماس میکند به اعضای شورا و تعارض منافع همین است.
در پایان کلوندی رییس شورای شهر قروه نیز در پاسخ به اظهارات یحیی رستمی گفت: اگر تعارض منافع شامل شورای شهر شود اینطور استنباط کنید که در آینده چه شهرهایی خواهیم داشت و من توهین نمیکنم اما سواد مهندسی لازمه مدیریت شهری است و اگر من قانونگذار بودم رشتههای مشخصی را برای حضور در شورا مشخص میکردم.
منبع: خبرگزاری کرد تودی
مدنظر قراردادن تعارض منافع در طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها
علیرضا بیگی (عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی) ـ ۲۹ بهمن ۹۹
دستهبندی: تعارض منافع در مجلس
منبع: پایگاه خبری یکتاپرس
بارگذاری نسخه الکترونیکی خبرنامه هفتگی مدیریت تعارض منافع -۳۴