نماد سایت مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه

نیاز‌های جامعه؛ اولویت شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی

معرفی شورای هماهنگی همایش های سازمان های غیردولتی ایران- مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه

شورای هماهنگی همایش‌های سازمان‌های غیردولتی ایران شبکه‌ای ارتباطی میان نهاد‌های مدنی است که در راستای توانمندسازی سازمان‌های غیردولتی پس از برگزاری همایش‌هایی مشترک در شهرهای بوشهر، مشهد، کرمان، یزد و همدان به ضرورت ایجاد تشکلی واحد رسیده و با ارزیابی کمی و کیفی همایش‌های مذکور، همچنین خواست سازمان‌های غیردولتی مبنی بر ضرورت تشکیل انجمنی واحد در قالب شبکه با همکاری و مشارکت تعداد زیادی از سازمان‌های غیردولتی شروع به کار کرد.

طی برگزاری همایش‌ها و نشست‌های متوالی در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۸۴ گردهمایی و همایشی با حضور تعدادی از سازمان‌های غیردولتی از استان‌های مختلف برگزار شد، این شورا به منظور جلب مشارکت سازمان‌های غیردولتی ایران و هماهنگ نمودن آن‌ها برای برگزاری هدفمند همایش‌های سازمان‌های غیردولتی تشکیل شد.

اولین اعضای شورا بر اساس منطقه‌بندی جغرافیای به شرح زیر هستند:

منطقه نام سازمان غیردولتی
منطقه ۱: آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل موسسه توانمند سازی فرهیخته
منطقه ۲: کردستان، کرمانشاه، ایلام کانون دانش پژوهان کاردوک
منطقه ۳: زنجان، قزوین، همدان جمعیت هلال احمر
منطقه ۴: خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد، لرستان انجمن زنان هم اندیش
منطقه ۵: اصفهان، یزد، چهارمحال بختیاری جمعیت رسالت سبز
منطقه ۶: مرکزی، سمنان، قم خانه سازمانهای غیر دولتی قم
منطقه ۷: گیلان، مازندران، گلستان موسسه ندای زینب
منطقه ۸: فارس، بوشهر، کرمان موسسه خیریه مشیر
منطقه ۹: خراسان رضوی، شمالی، جنوبی مجمع هماهنگی تشکلهای زنان خراسان
منطقه ۱۰: سیستان و بلوچستان، هرمزگان انجمن فرهنگی بانوان
منطقه ۱۱ : تهران بنیاد علی زیرک زاده

شبکه تشکلهای زیست محیطی

انجمن دیده گان تهران

شبکه یاری کودکان کار و خیابان

ماموریت و هدف شورا

داوطلبی و غیردولتی بودن ساختار شورای هماهنگی برگزاری همایش‌های سازمان‌های غیردولتی ایران موجب آن شده است تعهد، باور و شفافیت را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهند. آنچه به سبب ان شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی تشکیل شد لزوم نیاز به جمع‌اوری اطلاعات و تشکیل کمیته برای برگزاری همایش‌هایی بر پایه‌ی نیاز‌های جامعه مدنی ایران است.

اهداف شورا

هدف اصلی از تشکیل شبکه‌ای از سازمان‌ها لزوم اتحاد برای توانمندسازی آن‌هاست. شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی نیز از این قضیه مستثنی نبوده است. از این رو پرداختن به مسائل و چالش‌های فراروی سازمان‌های غیر دولتی و توانمندسای آنها و ارتقاء جایگاه جامعه مدنی اولا از طریق شناسایی آن‌ها و تشخیص مهم‌ترین چالش‌های موجود؛ ثانیا با برگزاری همایش‌های مشترک توسط سازمان‌های غیر دولتی با هدف آگاه‌سازی افراد جامعه هدفی مهم در راستای تقویت جامعه مدنی خواهد بود. در این راستا می‌توان از اهداف ضمنی این همکاری همچون ارتقای سطح علمی و کیفی همایش‌ها، دستیابی به اتحاد میان سازمان‌ها‌ی غیردولتی، تبادل تجربه و اطلاعات، ارتقای سطح دانش و در نهایت ایجاد فضای مناسب جهت تعامل و همکاری درون مجموعه‌ای و خارج از مجموعه نام برد.

فعالیت‌ها

کمیته‌ی مشاوران شورای هماهنگی

از خصوصیات منحصر به فرد این شورا توافق اعضای آن بر سر ایجاد کمیته‌ای مرکب از نمایندگان بخش‌های دیگر جامعه است به عنوان مشاوران است. در همین راستا ترکیبی از نهاد‌های مختلف که در دسته‌بندی چهارگانه (۱) دولت، (۲) نهادهای علمی، (۳)بخش خصوصی و (۴) بخش رسانه جای‌ می‌گیرد جهت ارائه مشاوره با شورا همکاری می‌کنند. از سازما‌ن‌های موجود در بخش دولت می‌توان به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت کار، رفا و تامین اجتماعی، شهرداری، سازمان بهزیستی و  وزارت کشور نام برد.

در بخش نهادهای علمی، دانشگاه‌ها و مراکز علمی دولتی و غیردولتی نام برد. در بخش خصوصی نیز کنفدراسیون صنعت، خانه کارگر،  اتاق بازرگانی و خانه صنعت و معدن طرف مشورت و همکاری بوده و در نهایت در بخش رسانه‌ نیز صدا و سیما و خبرگزاری‌های دیگر با شورا همکاری دارند.

منبع: سایت شورای هماهنگی همایش‌های سازمان‌های غیردولتی ایران